کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


دویدن و فواید آن

 

 

دویدن با وجود اینکه یک ورزش ساده است و نیاز به امکانات زیادی ندارد اما فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارد. دویدن تأثیر زیادی در حفظ و تقویت سلامت روح و روان انسان دارد. طبق آمار بیشتر دونده های ورزشکار دارای روحیه ای شاد هستند و علت آن ترشح هورمون اندروفین است که باعث نشاط و شادابی می شود. یکی دیگر از تأثیرات این ورزش کاهش استرس است. شما هر جا که باشید کافیست یک جفت کفش مناسب دویدن به همراه داشته باشید تا نهایت استفاده را از دویدن ببرید. در این مطلب ۱۰ فایده دویدن را برای شما آماده کرده ایم که به خوبی شما را با این ورزش محبوب آشنا می کند. فواید دویدن تنها به سلامت روان خلاصه نمی شود، بلکه تأثیر بسزایی بر تقویت و سلامت بدن دارد. کنترل وزن، عضله سازی، کاهش فشار خون، کند شدن روال پیری و خواب بهتر از جمله فواید دویدن هستند. شاید خیلی عجیب باشد که دویدن روی افزایش مهارت کنترل و هماهنگی نیز مؤثر است چرا که هنگام دویدن بروی بعضی از جاده های غیر آسفالت، دونده باید تمام حواس و کنترل خود را حفظ کند تا احیانا" با موانعی همچون سنگ، ریشه های درختان و … برخورد نکند و این خود مهارت خاص نیاز دارد. حتی دونده های حرفه ای در مسیر های صاف و خط کشی شده باید کاملا تمرکز داشته باشند که از مسیر خارج نشوند. برای مشاهده تصویر در اندازه واقعی اینجا کلیک کنید. همانند بقیه ورزش‌ها، بهتر است قبل از دویدن ابتدا بدن را گرم کنید و سپس به آهستگی شروع به دویدن کنید. بهتر است ا ابتدا با سرعتی بدوید که در آن سرعت، هنوز قادر باشید با اطرافیان خود صحبت کنید. اگر به تازگی قصد دویدن دارید، همین روال را ادامه دهید تا زمانی که توانایی شما بالا می رود. سپس سعی کنید در هر بار دویدن، مدت زمان دویدنتان را یک تا دو دقیقه افزایش دهید تا زمانی که قادر باشید به مدت ۳۰ دقیقه، ۳ بار در هفته بدوید. سعی نکنید مدت زمان دویدنتان را بیش از ۱۰ درصد در هفته افزایش دهید، حتی اگر احساس خوبی از این کار داشتید. در پایان دویدن، سعی کنید گرما را به آرامی از بدنتان خارج کنید. این کار را می‌توانید با آهسته‌تر کردن تدریجی سرعتتان و در ادامه با یک دویدن آهسته و سپس پیاده‌روی انجام دهید تا زمانی که ضربان قلب و تنفس شما به حالت طبیعی باز گردد. سعی کنید وقتی که هنوز بدنتان گرم است، حرکات کششی را نیز انجام دهید. به نقل از elmevarzesh



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 25 بهمن 1393

من برآنم که دماوندم هست

 

20 بهمن 1393

من برآنم که دماوندم هست

 

تو بر آنی که مرا پشتی نیست    من برآنم که دماوندم هست
آیا هست
آیا می ماند
چه مانده جز تلی خاکستر بر بیکران زیبایی ها

دل نوشته حسن نجاریان

هر ملتی با داشته های زندگی و افتخار می کند و پاره اوقات عرق شرم بر پیشانی و ابراز شرمساری و حتی شاید کلمۀ کاش هرگز این جا متولد نمی شدم  بر زبان جاری سازد و حتی بعضا فراتر  و زیر لب به شکایت  از دادار هستی لب به گلایه گشودن که گناه من چه بود که باید در این جا چشم بر این آلودگی گشایم.

کاش دقایقی چشم بر هم گذاشته به داشته هایمان تفکری عقلانی نماییم، هیچ فکر کردیم داشته های ما در عرصه خود یعنی ورزش کوه چیست بهار چرا کسی به فکر این دل پردرد ما نیست.

اول که تمامی توریست های عالم حسرت کشور چهار فصل ما را می خورند در کمتر از یک ساعت می توان از دماوند به کویر سوزان سفر کرد. اما دریغ و درد که گویا خدایان نیز بی اهمیتی ما را درک کرده، به طوری که وارد خشکسالی بلند مدت شده ایم و دولتی سر... هیچ برنامه ای برای نجات از این بحران هیچ برنامۀ بنیادی نداشته و نداریم و اکتفا کرده ایم به چند سمیناری و چاپ چند تراکت. هنوز گویا به این باور نرسیده ایم آن قدر موجی منفی تزریق جامعه گردیده که مردم به باور مبارزه منفی رسیده اند و هر اعلام می گردد عکس آن عمل می شود. و این یعنی نابودی داشته هایمان ابتدا باید ایجاد اعتماد کرد و بعد دلسوزانه روی نواقص کار شود.

هنوز شهرداری ها به فکر چمنکاری میادین و گلکاری با سبزه های غرق آبی هستند و تا این ابلاغ برسد هزینه سنگینی که همان شریان زندگی است از دست می رود. و کسی نیست اندیشه ها را بکشاند سوی گل و گیاه کوهی با برنامۀ دقیق برای چاه های عمیق فقط بسنده شده به جریمه و... .

اما حفظ آب و به واقع خون رگ های این دشت پر ملال. سدها را ایجاد کردید بدون برنامه ریزی، خانه و ویلاسازی را سامان دادید، فکر به حال رستوران و هتل های مسیل رودخانه ها، نکردید به راستی سر به سامان رسید و....

اما کوه ها و حفظ آن

ای داد بر ما هنوز و هنوز مبارزۀ نابرابر در مقابل غول معادن و دل پردرد عاشقان زیست بوم در جریان است، با راه های  بی رویه و ابلهانه که هر روز به شکل و نوعی جدید خود می نمایاند. کسی منکر معادن و استفاده از آن نیست اما آیا این شکل برخورد با طبیعت درست است. تخریب گسترده ای قبل از برداشت به منظور شناسایی صورت می گیرد. راه های دسترسی متعددی ساخته می شود و نه یک هتکار که بعضا ده ها و صده ها هکتار این زمین بی زبان زیر تازیانه و چنگال بی رحم  ماشین آلات صنعتی قرار می گیرد، زمین و زمان را سنگ و نخاله فرا می گیرد و سرچشمه ها آب روان نثار بی عدالتی ما  بی تفکران می کنند و... .

چرای بی رویه: به عکس های هوایی کوه ها نظری بیفکنید و دل ریش ریش شدۀ آن ها، از گذشته ها بپرسید از زیست بوم مان فقط حسرت و آه این جا گون زاری آن جا سبزه زاری بود دلفریب با چشمۀ ساری جوشان ... نمی دانم داریم چه می کنیم با این مقدس سرزمین بی گناه هنوز درک نمی کنیم این هزار بار بدتر از قتل انسانی است. آن جا فردی جان می دهد این جا نسلی را آماده مردن می کنیم.

لعنت خدا بر ...

وقتی حرف کوهی و کوهنورد و قله می شود کم سوادترین ما می تواند صفحات زیادی سیاه کند من باب عاشقان، دلشیفتگان، دل مردگان، کباب شدگان کوه ها چه سرودهایی که در وصف عاشقان گوش عالم کر می کند.

آیا مگر نه این که بزرگان و مقدسات ما به نوعی از کوه های مقدس راهی شهر ها شده اند آیا حرمت نگه داشتن این گونه است.

چرا نمی آموزیم قدری مسئولانه و به دور از کاغذبازی برنامۀ مدون طرح کنیم برای حفاظت کوه ها، چرا نباید مسیرهای عبور را علامتگذاری نمود و گره ه ها و هیات ها را مجاب کنیم، فقط از یک مسیر که امن تر و کوتاه تر است صعود کنیم.

بیایید این راه آن راه زدن را گناهی بزرگ بدانیم، لعنت بر قدمی که روی گل ها راه بروند. دماوند کوهی است اساطیری، تاریخی که این جا و آن جا نمادی است مقدس برای هر ایرانی ...!؟ آیا احترامی که ژاپنی ها با دیدن فوجی به این کوه می گذارند ما هم می گذاریم. کوهی ساخته ایم با هزاران پاکوب، بدقواره مملو از زباله، بیایید عهد ببندیم:

-یک سال، فقط یک سال از مسیرهای پاکوب صعود و بازگردیم.
- زحمت به خود دهیم از شن اسکی ها استفاده نکنیم.
- لوازم و تغذیه آلوده کننده با خود به کوه نبریم. 
- تفکر این باشد کنار پناهگاه ها کسی نیست برای بردن زباله پس زباله خویش را بازگردانیم.
- گلی را نکنیم از روی گون ها راه نرویم.
- سنگی را نغلطانیم.

سال هاست در کشورهای لا مذهب ...!؟ حتی زباله انسانی را با تمهیداتی بهداشتی پایین می برند، چون آن ها گویا اگر مسلمان نیستند به مقدس بودن این مکان ها اعتقادی درونی دارند، که اگر درختی در مسیر بیمار و در حال خشک شدن است، دل همه درد گرفته فکر چاره بیفتند، کسی اندیشه اره دست گرفتن ندارد.

آفتی بزرگ کلمه «به من چه، مگر من رفتگرم»، فرهنگسازی کنیم، ما نیاز به پلیس کوهستان داریم. افرادی مسئول و عاشق کوه ها باید در پناهگاه ها گمارده شود. یک ملیت غریب درست است باید نان بخورند اما آیا چه مقدار می تواند دلسوز کوه اساطیری ما باشد.

به اطراف بارگاه سوم دماوند نظری بیندازید، انگار وارد زندان دماوند شده اید. شبکه های مختلف سیم و حصار. حتما افتخار می کنیم. که جای کمپ ساخته ایم.

سنگ نوشته های یادگاری مسیر را می توان با یک یورش همگانی با انداختن عکس و تماس گرفتن با آن ها این فرهنگ نهادینه شود، به مقدس ترین نقطه با مشقت صعود می کنی اما با جاگذاشتن پرده و نوشته، محیط را آلوده می سازی. کجا درد کوه با صعودهای پرتعداد حل شد. ما کوه را با استادیوم اشتباه گرفته ایم. قدری به خود آییم. فردا خیلی دیر است.

دل من حوصله کن
داد زدن ممنوع است...
کم بکن این گله
فریاد زدن ممنوع است...
بین این قوم که هر کار ثوابی است کباب،
دل دلسوخته را باد زدن ممنوع است...
تیشه بر ریشه فرهاد زدن شیرین است،
حرفی از پیشه فرهاد زدن ممنوع است...
شادی از منظر این قوم  گناهی ست بزرگ،
بزن آهنگ...
ولی شاد زدن ممنوع است...!!
سیمین بهبهانی


تمام حقوق سایت نزد وب سایت دماوندکوه محفوظ است .

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 22 بهمن 1393

گزارش تصویری صعود به قلل کلک چال 13/11/93

تبادل لینک

تبادل لینک

تبادل لینک

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 21 بهمن 1393

درس هایی که کوه به من آموخت
درس هایی که کوه به من آموخت

درس هایی که کوه به من آموخت

رامی گاردس (Romi Garduce)  کوهنورد، غواص و ماجراجو  فیلیپینی است. رامی به بلندترین قله ها در هر قاره صعود کرده است ( هفت قله ، در هفت قاره جهان ). رامی تمامی صعودهایش را همزمان با حفظ شغل تمام وقتش در صنعت فناوری اطلاعات در سمت مدیریت پروژه انجام داده است...



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 21 بهمن 1393

نکته ها, بایدها و نبایدها درکوهنوردی در فصل زمستان:

نکته ها, بایدها و نبایدها درکوهنوردی در فصل زمستان:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: کوه نوردی شاید تنها شکل گردشگری ورزشی باشد که فصل و زمان و آب و هوا نمی شناسد. برای طبیعت گردان کوهنورد، سفر در برف همانقدر جذاب است که کوهپیمایی زیر تیغ آفتاب! با این حال کوهنوردی در زمستان ریزه کاری هایی دارد که باید از آنها باخبر باشید.

به‌طور کلی، استفاده از پوشاک، کفش مناسب، همراه داشتن تغذیه کافی و اصولی، اجتناب از صعود انفرادی و ادامه آن در شرایط جوی نامناسب  و اجتناب از عزیمت به مسیرهای ناشناخته و بیراهه، اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها در طول مسیر و زمان صعود، هماهنگی و اعلام برنامه و زمان‌بندی با هیات کوهنوردی استان یا شهرستان و همراه داشتن شماره تماس نیروهای امدادی و انتظامی منطقه از مواردی است که فدراسیون کوهنوردی در روزهای زمستانی به کوهنوردان توصیه می‌کند.

در تنهایی نمردن

در یک کوهنوردی زمستانی، بهمن، سرمازدگی، سر خوردن، كولاك و گم شدن در مه خطراتی هستند که سایه به سایه شما پیش می آیند و هر قدر بالاتر می روید، ریسک وقوع آنها هم بیشتر می شود. بنابراین علاوه بر داشتن تجربه و ابزار لازم در چنین سفری، شما نیاز به یک همراه با تجربه دارید.

اولین توصیه ما گروهی سفر کردن است. هرگز تنها به كوه نروید به خصوص اگر زمستان است. این قاعده برای مبتدی تر ها در فصل های دیگر سال هم صدق می کند. یادتان باشد که یك كوهنورد با تجربه هم ممكن است به دلیل پیچ خوردن پایش نتواند حركت كند و اگر همراه نداشته باشد ممكن است جان خود را از دست بدهد، كوهنوردی یک ورزشی گروهی است و هرقدر هم که اهل تنهایی سفر کردن باشید، در این مورد نمی توانید یکه تازی کنید.

اجرای برنامه با چشمان باز

کوهنوردی

اطلاعات مقدماتی سفرتان را از قبل جمع آوری کنید. چشم بسته راهی سفر شدن به معنی پریدن در دهان شیر است.

برای یک طبیعت گردی با رنگ و بوی کوهنوردی، شما نیاز به دانستن نام و ارتفاع قله مورد نظر، موقعیتهای جغرافیایی، راههای رسیدن به مبدأ صعود، محل و ساعت حركت وسایل نقلیه عمومی، نام آبادیهای مسیر از مبدأ تا مقصد، فاصله بین آبادیها و پناه گاه ها به كیلومتر، چگونگی راههای آسفالته خاكی (جیپ رو) و مالرو منتهی به قله، مسیرهای زمستانی و تابستانی، عوارض طبیعی یا مصنوعی موجود در مسیر صعود، رود خانه ها و چشمه ها، دیواره های سنگی، دكل برق، جان پناه یا پناهگاه های مسیر و محل های مناسب برای چادر زدن دارید.

علاوه بر این ها، باید وسایل فنی مورد نیاز را همراه ببرید و حتما حتما حتما خانواده و یا دوستانتان را از مسیر حرکت و مقصد و برنامه تان مطلع کنید. این طور . . . . . 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،
:: برچسب‌ها: توصیه های ایمنی در کوهنوردی,

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 19 بهمن 1393

چه زیبا گفت پروفسور اسماعیل ملک زاده:

چه زیبا گفت پروفسور اسماعیل ملک زاده: 
پولدارى؛ 
منش است و ربطى به ميزان دارايى ندارد... 
گدايى؛ 
صفت است ربطى به بى پولى ندارد... 
دانايى؛ 
فهم و شعور است و ربطى به مدرك تحصيلى ندارد... 
نادانى؛ 
ياوه گويى است و ربطى به زياده گويى ندارد... 
دشمن؛ 
نمايشى از كمبودها و ضعف هاى خويش است و ربطى به بدسرشتى و بدخواهى طرف مقابل ندارد... 
يار؛ 
همدلى است و ربطى به همراهى و پر كردن كمبود ندارد... 
وقتى گرسنه اى،يه لقمه نون خوشبختيه ..وقتى تشنه اى،يه قطره آب خوشبختيه ..وقتى خوابت مياد،يه چرت كوچيك خوشبختيه ... 
خوشبختى يه مشتى از لحظاته ... يه مشت از نقطه هاى ريز،كه وقتى كنار هم قرار مى گيرن،يه خط رو ميسازن به اسم زندگى ... 
قدر خوشبختى هامون رو بدونيم... 

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : جمعه 17 بهمن 1393

نمایی از قدرتمندترین موجود کره خاکی در اندونزی ؟!

 

 

به نقل از باشگاه خبرنگاران، این مورچه در اندونزی، با استفاده از آرواره‌های کوچکش، یک کرم سبزرنگ را روی یک شاخه درخت، بالای سر برده است. گویی می‌خواهد قدرت نمایی کند.

قهرمان داستان ما، بی هیچ مشکلی، کرم را به طرف لانه گروهی خود می برد؛ در این میان، کرم هم بی حرکت نمانده و تا جایی که می‌تواند، به خود پیچ و تاب می‌دهد (و دست و پایی که ندارد تکان می دهد!) تا خلاص شود، اما فایده ای ندارد؛ مورچه محکم او را گرفته است و همچون لقمه ای آماده به سمت خانه می برد.
 
روزنامه انگلیسی «دیلی میل»، ضمن انتشار این عکس ها، از اقدام مورچه، به عنوان «وزنه برداری» یاد میکند.
 
شخصیت اول داستان ما، یک سانتی متر طول دارد و کرمی را که به دهان گرفته، پنج سانتی متری است. تازه یک مورچه دیگر هم روی کرم دیده می شود که شاید وظیفه اش، برانداز این لقمه خوشمزه باشد!؟!
 
این عکس را نوجوانی 17 ساله به نام «فرنکی جانگ» (Frenki Jung) از باغ پشت خانه شان در منطقه «سامباس» (Sambas) اندونزی گرفته و منتشر کرده است.


 



 


:: موضوعات مرتبط: عکسهای طبیعت، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 15 بهمن 1393

با اشتراک «سامانه پیامک فدراسیون» از اخبار و اطلاعات مربوطه آگاه شوید

فدراسیون کوه نوردی و صعودهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران

 

سيستم اشتراك خبري فدراسيون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی به منظور اطلاع رساني و انتشار آخرين اخبار اين رشته ورزشي راه اندازي شد. بر اساس هماهنگی انجام شده و به‌منظور اطلاع رساني، ارسال آخرين مطالب و سهولت دسترسی مخاطبان سراسر کشور به جديدترين اخبار،  اشتراک خبری اين فدراسيون به وسیله سيستم پیامک همراه اول راه اندازی شد.

علاقمندان و متقاضیان جهت دریافت پیامک‎‌های خبری فدراسیون مي‌توانند با ارسال عدد 53 به شماره 6080 از آخرين اخبار مهم مربوط به این رشته در کوتاهترین زمان ممکن اطلاع پیدا کنند. لازم به ذکر است هزینه اشتراک این سامانه‌ی خبری به ازای هر خبر 50 تومان می‌باشد.

 منبع خبر: فدراسیون کوه نوردی و صعودهای ورزشی جمهوری اسلامی ایران

 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،
:: برچسب‌ها: با اشتراک «سامانه پیامک فدراسیون» از اخبار و اطلاعات مربوطه آگاه شوید,

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 15 بهمن 1393

یاد یاران سفرکرده بهمن ۸۸ گرامی باد!

یاد یاران سفرکرده بهمن ۸۸ گرامی باد!

یاد و خاطره‌ی همکار گرامی فدراسیون و مربی فقید؛ شادروان «فرشاد خلیلی خوشه مهر» و کوه‌نوردان ایثارگر و جان‌باخته در حادثه‌ی ریزش بهمن (در ۱۵ بهمن۱۳۸۸ - دیزین) زنده‌یادان «محمد مهدی خراسانی»، «اکبر کشاورز»، «علی اکبر ابراهیم پور»، «حمیدکاظم زاده»، «مجید شهپری»، «سید سعید طاهری موسوی» و «نادیا آنجفی» را گرامی می‌داریم ... روحشان شاد.

 

منبع: پایگاه خبری فدراسیون



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 15 بهمن 1393

اطلاعیه کارگروه جستجو و نجات هیات کوهنوردی استان تهران

اطلاعیه کارگروه جستجو و نجات هیات کوهنوردی استان تهران

هیئت تهران

 انجمن پزشکی کوهستان ایران: به اطلاع کوهنوردان گرامی میرساند با توجه به پیش بینی های دریافتی از سازمان هواشناسی کشور پس از چند روز هوای پایدار در روزهای ابتدایی هفته یک موج جبهه کم فشار در روزهای پایانی هفته منطقه البرز مرکزی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. با توجه به گرمای نسبی هوا در فصل جاری و انباشته شدن برف صعود به ارتفاعات با خطر ریزش بهمن همراه خواهد بود. بدینوسیله از عموم جامعه کوهنوردی در خواست میگردد در برنامه ریزی صعودهای خود موارد زیر را لحاظ نمایند:

  1. با شرکت در برنامه های آموزشی توانایی و مهارت خود در ارزیابی خطر را افزایش داده و از مناطق بهمنگیر اجتناب نمایند.
  2. از صعود به ارتفاعات بدون همراه داشتن ابزار و تجهیزان کافی و در شرایط نامناسب آب و هوایی خودداری نمایند.
  3. به تنهایی اقدام به صعود ننمایید و همواره در همراهی افراد با تجربه و آموزش دیده به کوهستان قدم گذارید.
  4. در زمان وقوع حادثه ضمن حفظ خونسردی خود با رعایت کلیه نکات ایمنی  تنها در صورتی اقدام به امداد نمایند که خطری مابقی افراد را تهدید ننموده و از توانایی کافی در امر امداد رسانی برخوردار باشند.
  5. به توصیه های اعضای ستاد پیشگیری از حوادث کوهستان عمل نموده و با ایشان همکاری نمایند.

متاسفانه روزهای پایانی هفته گذشته اتفاقات ناخوشویندی در مناطقه کوهستانی رخ داده است که با لحاظ موارد ایمنی و برخورداری از آموزشهای کافی قابل پیشگیری بود.  خوشبختانه حضور افراد مجرب و آموزش دیده در زمان وقوع حادثه کمک شایانی به کاهش ضایعه داشته که این تجربه خود نشانگر نقش و اهمیت والای آموزش و آگاهی در کاهش حوادث میباشد. امید است با رعایت نکات برشمرده شده بیش از پیش از حضور در محیط کوهستان بهره مند شوید.



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،
:: برچسب‌ها: هشدار به کوهنوردان , , , , , , , ,

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 15 بهمن 1393

جمعه ای در کوه با چند بهمن و متاسفانه؟؟؟

جمعه ای که گذشت متاسفانه با بارش برف ، باعث سقوط چندین بهمن در چندین منطقه شده بود.که باعث مرگ هموطنان عزیز شده بود.واقعا هیچ کس نمی تواند نقد درستی در این زمینه انجام بدهد ولی یک چیز همیشه در ورزش مفرح و خطرناک کوهنوردی همیشه وجود دارد و آن خطای انسانی است.که شاید در چندین مورد اشتباهی که از طرف خودم صورت گرفته بود کاملا تجربه کردم.

کوهنورد و اسکی بازی که در یک روز برفی به کوه میرود باید اینقدر تجربه ، مهارت و اموزش دیده باشد و بداند در چنین شرایطی که برف تازه ، روی برف قدیمی می ریزد حتما خطرناک است و احتمال ریزش بهمن در آن بسیار بیشتر است. حالا با توجه به اینکه در آن روز مه به حدی غلیظ بوده، که دید را  ازبین برده است. تصور اینکه اگر دوستان از گروه همت شمیران نبودند چه اتفاق وحشتانک تری می افتاد اصلا خوب نیست و با توجه به این موضوع که امکان سقوط بهمن دوم نیز وجود دارد و این عزیزان با بخطر انداختن جان خود واقعا چه کار بزرگی کرده اند واقعا هیچ زبانی قادر به تشکر نخواهد بود.

ولی این حادثه را برای خود درسی بدانیم.وبیایید برای جان خود و دیگر همنوردانی که با ما به کوه می آیند ارزش قائل شویم.بنظر من همیشه در این ورزش چندین نکته وجود دارد ، از زمانی که می خواهیم  کوهنوردی را شروع کنیم به این نکات باید همیشه توجه نماییم. 

نکته 1: هرگز تنها به کوه نرویم ،آموزش های لازم را تا حد کامل بدانیم.اصول امدا و نجات و کمک های اولیه را بدانیم.

نکته 2 : همیشه این را بدانیم که در هوایی که بارش دارد صعود به ارتفاع حتما باخطر بیشتر و ریسک بیشتری از خطر همراه است.

نکته 2 : بحث آموزش و یادگیری چیزی که در ورزش کوهنوردی هیچ گاه کامل نمی شود.

نکته 3 : به جرات می توانم بگویم که شاید تنها ورزشی است  همیشه نیازمند امادگی بالاست.

حالا از شما می خواهم که گزارش مربوط به سقوط بهمن در منطقه لواسان قله ساکا را بخوانیم شاید درس عبرتی باشد برای همه ما و همیشه این شعار کوهنوردی را بخاطر بسپاریم 

ایمنی . ایمنی . ایمنی...صددرصد..

ادامه مطلب رابخوانید...



:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،
:: برچسب‌ها: حادثه بهمن قله ساکا,

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 14 بهمن 1393

تمرین در ارتفاع كم، برای صعود به قله های بلند:

تمرین در ارتفاع كم، برای صعود به قله های بلند: 


انجمن پزشکی کوهستان ایران: وقتی شما با سرعتی بیش از توانایی بدنتان قدم می زنید یا می دوید، به طور قطع اكسیژن بیشتری را نسبت به توانایی بدنتان مصرف می كنید. بر عكس آن در ارتفاع پائین، مقدار اكسیژن مصرفی كمتر از ظرفیت كاری افراد است، زیرا فشار سهمی اكسیژن در محیط بیش از داخل ششها است. در واقع مشكل مصرف اكسیژن در ارتفاعات كاهش فشار سهمی هوا (سهم كمتر اكسیژن) است.


بالا رفتن از شیبی حدود 30 درجه و سرعت 5 كیلومتر در ساعت با حدود 15 كیلوگرم بار در سطح دریا، به مراتب راحت تر از همین میزان فعالیت در ارتفاعات كوه راینر است. درواقع شما كمتر از ظرفیت توانائی بدنتان عمل می كنید.
شكل تمرینات
توانایی دریافت اكسیژن در انسانهای مختلف متفاوت است. ممكن است افرادی یافت شوند كه توانایی بالایی در اكسیژن گیری داشته باشند (همانند شرپاهای هیمالیا) ولی این امر در افراد عادی بسیار كمتر است. باید بدانیم هیچگاه نمی توان این دو گروه را با یكدیگر قیاس نمود و آنها را برابر دانست - حتی اگر در سطح دریا از توان فعالیت یكسانی برخوردار باشند ( و البته نباید نا امید شد زیرا حد دریافت اكسیژن در افراد عادی با تمرین قابل افزایش است).
شاید تعجب آور باشد، اما یكی از بهترین تمرین ها . . . . . . 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 بهمن 1393

مهاجرت پرندگان از تهران
مستند «تهران شهر بی پرنده» به کارگردانی محسن سخاء با موضوع پرندگانی ساخته می شود که از کلان شهر تهران مهاجرت کردند! 
 
به گزارش ایرنا، محسن سخاء درباره مستند تهران شهر بی پرنده عنوان کرد: از بین رفتن باغ های اطراف تهران، آلودگی هوا و انتشار امواج الکترو مغناطیسی تاثیر مستقیم روی مهاجرت گونه های مختلف پرندگان از شهر تهران داشته است. 
 
وی افزود: بر اساس آخرین گزارشات، حضور 160 گونه پرنده در سال های گذشته در تهران به ثبت رسیده بود، اما اکنون تعداد پرندگان تهران خیلی کمتر شده است. 
 
این مستندساز اضافه کرد: تفاوت انسان ها با پرندگان در این است که با وجود آلودگی هوای تهران ما همچنان در این کلان شهر سکونت داریم و روز به روز به جمعیت میلیونی آن اضافه می شود، در حالیکه پرندگان به سادگی از تهران مهاجرت می کنند! 
 
وی افزود: دلیل دیگر کوچ پرندگان، کمبود منابع غذایی است. با از بین رفتن منابع طبیعی، زیستگاه حشرات که منبع اصلی تامین غذای پرندگان به شمار می آید، تحت الشعاع قرار گرفته و آنها مجبورند برای یافتن غذا، تهران را ترک کنند. 
 
محسن سخاء گفت: مراحل تحقیق و پژوهش این مستند به پایان رسیده و تصویربرداری آن از اواخر بهمن ماه آغاز می شود. منابع کتابخانه ای، صحبت با کارشناسان محیط زیست و تحقیقات میدانی از جمله موارد پژوهشی مستند «تهران شهر بی پرنده» است. 
 
منبع: ایرنا
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 بهمن 1393

چرا در تهران برف و باران نمی بارد؟

چرا در تهران برف و باران نمی بارد؟

 
 

کارشناس هواشناسی علت کاهش بارش برف و باران تهران را نسبت به سال های اخیر ناشی از آلودگی هوا، افزایش آلاینده های جوی، ریزگردها و هوا ویزها اعلام کرد.

به گزارش شفاآنلاین امین حسین نقشینه اظهار کرد: وقتی که پوشش ابری سامانه بارشی می خواهد از روی فضای جوی تهران گذر کند این ریزگردها و هوا ویزها داخل پوشش رطوبتی می روند و باعث می شوند که آن قطرک های ریز باران به هم بچسبند و قطره ایجاد و به شکل باران ببارد.

وی ادامه داد: داخل هر قطره باران یک هسته ای وجود دارد که باعث به هم چسباندن قطرک ها،تجمع و از ابر خارج شدن آنها می شود. حال افزایش میزان این هواویزها باعث می شود آنقدر تعداد این ها زیاد شود که از داخل پوشش ابری خارج نشوند و از فضای تهران گذر کنند تا این که در ارتفاعات بر اثر تراکم، روی مناطق مرتفع تهران بارش رخ دهد.

وی با اشاره به این که دلیل دیگر کاهش بارش های تهران به خاطرآلودگی هوا است در پاسخ به این سوال که آیا ساخت و سازها هم در کاهش بارندگی ها موثر است اظهار کرد: بله؛ افزایش جمعیت وساخت وسازها هم در این امر تأثیرگذار است.

علت وارونگی هوا چیست؟

نقشینه در پاسخ به اینکه دلیل وارونگی هوا در تهران و کلانشهرها چیست خاطرنشان کرد: وارونگی هوا، یعنی هنگام ارتفاع گرفتن از سطح زمین به جای این که دما کاسته شود دما افزایش می یابد و در این صورت وارونگی دما نیز رخ داده است.

وی افزود: وارونگی دما یعنی یک هوای گرم بالای هوای سرد قرار می گیرد و باعث می شود که هوا بلوکه شود یعنی هوای آلوده ای که در سطح زمین ایجاد شده، نتواند منتشر و سقوط کند و در واقع یک حالت گلخانه ای پیدا می کند.

وی به مردم توصیه کرد: روزهایی که پایداری نسبی هوا وجود دارد کمتر از خودروی شخصی استفاده کنند و از موتو سیکلت های برقی و وسایل عمومی نظیر مترو و موتور سیکلت های برقی استفاده شود نه موتورسیکلت های دو زمانه.

به گفته نقشینه یک موتور سیکلت می تواند به اندازه 8 برابر یک خودرو آلودگی ایجاد کند که این ها باید هرچه زودتراز سطح شهرها حذف شوند.

 
 
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 بهمن 1393

دانستني هاي مهم درباره كمر درد، ديسك كمر و درمان

دانستني هاي مهم درباره كمر درد، ديسك كمر و درمان

 
دانستني هاي مهم درباره كمر درد، ديسك كمر و درمان

یکی از شایع‌ترین بیماری‌هايي که بسياري از افراد جامعه با آن دست به گریبانند، درد کمر است. گسترش روزافزون فناوری، تغییر شیوه زندگی، کم تحرکی، نشستن و ایستادن در وضعیت‌های نامناسب و...باعث ضعف ماهیچه‌های بدن به ویژه نواحی اطراف ستون فقرات شده و می‌تواند اثرات جانبی زیادی برسلامت جسمی و روان افراد بگذارد.

گرچه این عارضه ممکن است درهرسنی اتفاق بیفتد، اما بیشتردر افراد بالای 45 سال دیده می‌شود. بسیاری از اوقات یک حرکت اشتباه و ناگهانی باعث التهاب کمر شده و درد آن زندگی ما را مختل می‌کند. اسپاسم عضلات، دیسک کمر،تنگی کانال ستون مهره کمری و...ازجمله بیماری‌هاي شايع در ناحيه كمر است.

دکتر«کاظم عباسیون»، جراح و متخصص مغز و اعصاب و عضو هیأت مدیره جامعه جراحان مغز و اعصاب ایران از درد کمر و راه‌های پیشگیری آن می‌گوید.



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 بهمن 1393

غواصی و کوهنوردی برای مبتلایان صرع ممنوع است

مدیرعامل انجمن صرع ایران گفت: غواصی و کوهنوردی برای مبتلایان به صرع ممنوع است اما شنا کردن در صورتی که غریق نجات کنار آنها باشد مانعی برای مبتلایان ندارد.
 

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، حمیده مصطفایی در نشست خبری یازدهمین کنگره بین‌المللی صرع، گفت: موضوع صرع فقط بیماری نیست و فرد مبتلا به صرع با مشکلات فرهنگی و اجتماعی مواجه است. متأسفانه هنوز در بین افراد تحصیلکرده نیز درباره ابتلا به این بیماری باورهای خرافی وجود دارد، این در حالی است که افراد می‌توانند با کنترل بیماری، فعالیت‌های خود را انجام دهند اما به دلیل مسائل اجتماعی از آنها باز می‌مانند.

مصطفایی با بیان شیوع بالای این بیماری در دوران کودکی گفت: صرع می‌توان در هر سنی رخ دهد اما شیوع این بیماری در دوران کودکی بالا است، یکی از مسائلی که افراد مبتلا به صرع با آن روبرو هستند مسائل خلقی و روحی است، اینها موجب می‌شود که فردی که می‌تواند به صورت فعال وارد جامعه شود بار اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی برای جامعه داشته باشد.

وی افزود: بخشی از وظیفه بر عهده کادر درمانی است و بخشی دیگر نیز بر عهده رسانه‌ها، چرا که آنها نیز رکنی از درمان هستند.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: شناخت و آگاهی نسبت به بیماری توسط خود بیمار با مصرف منظم دارو و اینکه بداند کجا می‌تواند از خود محافظت کند نقش موثری در کنترل بیماری دارد چنانچه دارو برای بیمار مشکلی ایجاد می‌کند باید با پزشک خود مشورت کند، توصیه می‌شود بیماران از قطع مصرف دارو بپرهیزند چرا که موجب عود حملات تشنجی می‌شود همچنین افراد مبتلا باید بدانند که داروها چه تاثیراتی در بدن آنها دارد.

مدیرعامل انجمن صرع ایران گفت: برخی به اشتباه تصور می‌کنند بروز حملات تشنجی مساوی با قطع فعالیتهای مغزی است درحالی که مانعی برای فعالیت‌های مغزی مانند مطالعه در افرادی که مبتلا به صرع هستند وجود ندارد.

وی در باره ترسی که برخی زنان مبتلا در دوران بارداری و شیردهی دارند، اظهارداشت: ترس وحشتناکی که برخی مبتلایان برای مصرف دارو در زمان بارداری و شیردهی دارند درست نیست اما بهتر است قبل از بارداری با پزشک مشورت کنند تا چنانچه لازم است داروهای مکمل برای آنها تجویز شود. همچنین توصیه می‌شود بارداری این افراد با مراقبت توأم باشد.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: یکی از مسائل فرهنگی شایع در کشور ما این است که فکر می‌کنند فردی که دچار تشنج می‌شود نباید فعالیت ورزشی انجام دهد، این در حالی است که این افراد با رعایت برخی مسائل می‌توانند فعالیت بدنی داشته باشند، به طور کلی غواصی و کوهنوردی برای مبتلایان ممنوع است اما شنا کردن در صورتی که غریق نجات کنار آنها باشد مانعی برای مبتلایان ندارد.

وی افزود: مبتلایان باید موقع دوچرخه سواری از کلاه ایمنی استفاده کرده و در فضاهای مناسب ورزش کنند.

وی خاطرنشان کرد: ژنتیک در بروز این بیماری نقش دارد اما به طور کلی این بیماری چند عاملی استضمن اینکه شیوع آن بین زنان و مردان یکسان است.

 



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 بهمن 1393



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.