کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


اعزام تیم ملی سنگ‌نوردی ماده سرعت به مسابقات جام جهانی «سوئیس»

اعزام تیم ملی سنگ‌نوردی ماده سرعت به مسابقات جام جهانی «سوئیس»

1400/04/07 | تیم های ملی

 

متن خبر :

صبح امروز 7 تیر ماه 1400 تیم سه نفر سنگ نوردان سرعتی کار تیم ملی کشورمان متشکل از آقایان؛ «رضا علی پور» ،

«مهدی علی پور» و «محسن شفیعی» جهت شرکت در مسابقات سنگ نوردی جام جهانی عازم کشور سوئیس شدند.

 لازم به ذکر است؛  این مسابقات 10  تا 12 تیرماه در شهر ویلارس سوئیس با حضور 73 سنگ نورد  برگزار خواهد شد.

 

 برای سنگ نوردان کشورمان آرزی موفقیت داریم.




نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 8 تير 1400

ممنوعیت برگزاری کلیه دوره های آموزشی مرتبط با سنگ‌نوردی در طبیعت تا اطلاع ثانوی

ممنوعیت برگزاری کلیه دوره های آموزشی مرتبط با سنگ‌نوردی در طبیعت تا اطلاع ثانوی

1399/07/21 | بخشنامه ها

 

متن خبر :

 

براساس تصمیم کمیته آموزش فدراسیون، نظر به وقوع حادثه منجر به درگذشت زنده یاد مرتضی نادی در آزمون

ورودی دوره مربیگری درجه ۲ سنگنوردی، برگزاری کلیه د‌وره‌های آموزشی مرتبط با سنگ‌نوردی طبیعت شامل

مقدماتی، پیشرفته و‌دیواره‌نوردی تا اطلاع ثانوی ممنوع می‌باشد.

هیات‌های استانی مسئول نظارت بر حسن اجرای این بخشنامه می‌باشند و درصورت تخلف هریک از مربیان در

اجرای آن به کمیته انضباطی فدراسیون معرفی خواهند گردید.

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 28 مهر 1399

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟

 نویسنده:هدی بانکی

 

حتی اگر اهل باشگاه رفتن نیستید یا دوست ندارید در کلاس‌های ورزشی شرکت کنید، مهم است که در خانه ورزش کنید، خصوصا اگر هر یک از علائم زیر را دارید. یوگا، رقص، پیاده روی در اطراف محل زندگی‌تان یا شرکت در کلاس‌های آنلاین فیتنس و انجام چند حرکت کششی بین تایم‌های دورکاری‌تان در خانه، راه‌های خوبی هستند که کمک‌تان می‌کنند تحرک بدنی لازم را داشته باشید.

علائم کم ورزش کردن

مدام احساس خستگی می‌کنید

اگر با وجود اینکه خواب و تغذیه‌تان کافی و درست است باز هم تمام مدت احساس خستگی می‌کنید، شاید تمام چیزی که لازم دارید، تحرک بدنی بیشتر باشد. ممکن است ضد و نقیض به نظر برسد اما تحقیقات نشان می‌دهد یک جلسه تمرین ورزشی با شدت کم تا متوسط که دست کم ۲۰ دقیقه طول بکشد می‌تواند انرژی بخش بوده و از خستگی‌تان کم کند.

کافیست آن انگیزه‌ی هر چند کوچک را در خود بیدار کرده و شروع کنید به حرکت کردن. به محض اینکه تحرک را شروع کنید، انرژی‌تان بالا خواهد رفت.

ناگهان دردی را تجربه می‌کنید

تقریبا همه‌ی ما تجربه‌اش کرده‌ایم: صبح از خواب بیدار می‌شویم و پایین کمر یا زانو و یا شانه‌مان ناگهان درد می‌گیرد. احتمالا وسوسه می‌شوید حرکتی نکنید اما حرکت دادن عضلات، مفاصل را منعطف می‌کند و باعث افزایش جریان خون به سمت ناحیه‌‌ای می‌شود که دردناک است و شاید همین برای تسکین دردتان کافی باشد.

مثلا حتی افرادی که دچار کمر دردهای مزمن یا دردهای آرتریت هستند نیز می‌توانند با انجام ورزش‌های منظم، حرکات روزانه‌ی خود را بهبود داده و توانایی بدنی خود را افزایش بدهند.

استرس زیادی دارید

 

بیشتر ما هر روز نگرانی‌ها و استرس‌هایی در مورد مسائل مالی، سیاست، اطلاعات جورواجور که در رسانه‌های اجتماعی جاری هستند و کلی چالش‌های دیگر هستیم و آنقدر مشغله داریم که فرصتی برای آرامسازی خود باقی نمی‌گذاریم و این استرس می‌تواند ما را بیمار کند. اما پیاده روی، دویدن یا تمرینات قدرتی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه سه تا چهار بار در هفته کافیست تا از میزان اضطراب و استرس‌مان به میزان قابل توجهی کم کند.

تستوسترون‌تان کم است

ورزش، راهی بسیار عالی برای کمک به تنظیم هورمون‌هاست و متعجب خواهید شد اگر بدانید ورزش چقدر می‌تواند بر طرز فکرتان، ظاهرتان و احساس‌تان اثر بگذارد. فعالیت بدنی می‌تواند سطح تستوسترون‌تان را افزایش بدهد که کمک‌تان می‌کند عضلات خود را حفظ کنید.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد حتی پیاده روی منظم می‌تواند بر سطح هورمون‌ها و در نتیجه افزایش قدرت‌تان اثر مثبت بگذارد. افزایش تستوسترون به تقویت متابولیسم و حفظ جوانی و شادابی پوست کمک کرده و عملکرد مناسب مغزتان را حفظ می‌نماید.

گوارش‌تان مشکل دارد

۳۰ دقیقه دویدن یا پیاده روی تند، کاری که انجام می‌دهد بیشتر از افزایش اشتهای‌تان برای شام است؛ همین فعالیت ساده کمک‌تان می‌کند شام‌تان را نیز بهتر هضم کنید. ورزش هوازی، تنفس‌تان را تند کرده و ضربان قلب‌تان را بالا می‌برد که نتیجه‌ی آن، بهبود انقباضات عضلات روده‌ای‌تان و کاهش احتمال یبوست خواهد بود. تحرک بدنی به هر صورتی که باشد به نفع گوارش‌تان است.

در سبک زندگی‌تان مشکلی دارید

اگر احساس می‌کنید این روزها، کنترل و تسلط خود را روی امور از دست داده‌اید باید بدانید ورزش می‌تواند روی تغذیه، خواب و اینکه چقدر در محل کارتان یک جا می‌نشینید اثر بگذارد. بنابراین ورزش و تحرک بدنی می‌تواند انتخاب دیگر سبک زدگی‌تان را تحت تاثیر قرار بدهد و در نتیجه شیوه‌ی کنترل امورات روزمره‌تان را نیز تحت تاثیر قرار بدهد. در واقع ورزش به شما کمک می‌کند عادت‌های بد خود را اصلاح نمایید.

خوب نمی‌خوابید

 

اگر شب‌ها برای به خواب رفتن مشکل دارید، شاید لازم باشد طی روز فعالیت بدنی‌تان را بیشتر کنید. تحقیقات دریافته است ورزش کردن می‌تواند کیفیت و کمیت خواب را بیشتر کند. فرقی نمی‌کند چه زمانی از روز ورزش می‌کنید؛ به هر حال اثر آن را روی خواب شب‌تان خواهید دید. ورزش کردن به رفع مشکل بیخوابی در افراد کمک می‌کند و خلق و خو را بهبود می‌دهد.

اغلب به نفس نفس زدن می‌افتید

این هم یکی از شایع‌ترین علامت‌های کم ورزش کردن. اگر می‌بینید هنگام انجام فعالیت‌های عادی که طبیعتا نباید مشکل تنفسی برای‌تان ایجاد کنند، به نفس نفس زدن می‌افتید، یا هم اکنون در فعالیت‌هایی دچار مشکل تنفسی می‌شوید که قبلا این مشکل را برای‌تان ایجاد نمی‌کرده است، می‌تواند نشاندهنده‌ی این باشد که سیستم قلبی عروقی و متابولیسم‌تان سازگاری خوبی ندارد، اما با ورزش قابل حل است.

حرکت شنا را نمی‌توانید انجام بدهید

 

شنا، یک تست بسیار خوب برای فیتنس فیزیکی است زیرا عضلات کمر، شانه‌ها، بازوها و میان تنه را به کار می‌گیرد. برای اینکه حرکت شنا را کامل انجام دهید باید با کمک دست‌های‌تان که نزدیک به بدن‌تان است بتوانید پایین بروید و سپس خود را بالا بکشید.

شنا تمرین سختی است اما هر کسی که فیتنس فیزیکی دارد باید بتواند چند تکرار از شنا انجام بدهد. در واقع هر فرد زیر ۵۰ سال باید بتواند دست کم ۵ تا ۱۰ شنا برود.

زمان زیادی طول می‌کشد تا ضربان قلب‌تان آرام شود

اگر از نظر بدنی سالم باشید و ورزش کنید، قلب شما هنگام ورزش می‌تواند سریع‌تر خون لازم برای تمام بدن‌تان را پمپاژ کند (۱۴۰ تا ۱۹۰ تپش در دقیقه). اما وقتی که متوقف می‌شوید، ضربان قلب‌تان باید بتواند به ۲۰ تپش در دقیقه برسد تا سرعت نرمال خود را داشته باشد.

اما اگر فیتنس فیزیکی خوبی نداشته باشید، زمان خیلی بیشتری لازم است تا قلب‌تان آرام شود. در واقع هر چه فیت‌تر باشید، قلب‌تان زودتر به تپش‌های معمول خود برخواهد گشت.

فشار خون‌تان بالاست

 

اگر توسط پزشک از فشار خون بالای‌تان آگاه شده‌اید یا اینکه خودتان فشار خون‌تان را اندازه گرفته‌اید و متوجه شده‌اید بالاست، به هر حال باید آن را جدی بگیرید. قوی کردن عضله‌ی قلب، بهترین راه کنترل فشار خون است و این کاری است که ورزش انجام می‌دهد. داشتن فعالیت بدنی بیشتر می‌تواند فشار خون سیتولیک‌تان را پایین بیاورد. تنها ۳۰ دقیقه ورزش منظم کافیست تا شما را از مصرف داروهای فشار خون بی‌نیاز کند.

همیشه احساس گرسنگی می‌کنید

اگر تحرک نداشته باشید، بدن‌تان غذای زیادی نیاز نخواهد داشت اما می‌تواند فریب‌تان بدهد تا فکر کنید سوخت کافی دریافت نمی‌کنید. اگر مرتبا احساس گرسنگی می‌کنید اما فعال نیستید، ممکن است دلیلش این باشد که گرلین زیادی ترشح می‌کنید.

گرلین هورمونی است که به شما احساس گرسنگی می‌دهد. در مطالعه‌ای از گروهی از مردان خواسته شد ورزش کنند و گروهی دیگر ورزش و تحرکی نداشتند. سپس میزان گرلین و اندازه‌ی اشتهای‌شان سنجیده شده و معلوم شد ورزش، تاثیر مثبت بر کاهش اشتها داشته است.

دچار نوسانات خلقی هستید

شاید عصبانیت‌های ناگهانی، آشفتگی، اندوه و یا هر احساس منفی دیگرتان را به گردن پروژه‌ی سختی که رئیس‌تان به شما محول کرده بیندازید یا غرغرهای همسرتان را علتش بدانید. اما این نوسانات خلقی می‌توانند ناشی از ورزش نکردن و بی‌تحرکی هم باشند. طبق یافته‌ها، معمولا در عرض ۵ دقیقه بعد از ورزش با شدت متوسط شما می‌توانید بهتر شدن خلق و خوی‌تان را احساس کنید.

که علت آن افزایش جریان خون و تاثیر بر محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- آدرنال (HPA) می‌باشد. این بخش از مغز مسئول ایجاد واکنش فیزیولوژی شما نسبت به استرس است. ورزش به بدن‌تان کمک می‌کند آرام بماند و ذهن‌تان نسبت به محرک‌های آزاردهنده‌ی روزمره، منطقی‌تر واکنش نشان بدهد.

تهیه و ترجمه: elmevarzesh.com

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 19 مهر 1399

دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال

دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال

بچه‌ها باید در طول روز فعال باشند و انواع گوناگونی از تحرک‌ها را انجام دهند.

بچه‌ها و نوجوانان (۶ تا ۱۷ سال)

کودکان سنین دبستان و نوجوانان باید روزانه ۶۰ دقیقه یا بیشتر، فعالیت بدنی با شدت متوسط تا بالا انجام دهند که شامل موارد زیر می‌شود:

  • فعالیت هوازی: بیشتر این ۶۰ دقیقه باید به فعالیت‌های هوازی با شدت متوسط یا بالا پرداخته شود، همراه با دست کم سه روز در هفته فعالیت هوازی با شدت بالا.
  • فعالیت تقویت کننده‌ی عضلات: دست کم سه روز در هفته تمرینات بدنسازی یا مقاومتی که گروه‌های اصلی عضلانی را هدف بگیرد مانند پاها، باسن، کمر، شکم، شانه‌ها، سینه و بازوها.
  • فعالیت تقویت کننده‌ی استخوان ها: دست کم سه روز در هفته فعالیت‌هایی مانند دویدن یا طناب زدن.

 

دستور العمل‌های ورزشی برای بزرگسالان ۱۸ تا ۶۴ سال

 

بزرگسالان باید زمان کمتری را بنشینند و بیشتر روز را تحرک داشته باشند. هر تحرک کوچکی مهم است:

  • فعالیت هوازی: دست کم ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه در هفته یک فعالیت بدنی با شدت متوسط، یا ۷۵ تا ۱۵۰ دقیقه در هفته یک فعالیت بدنی با شدت بالا؛ و یا ترکیبی نسبی از هر دو که ایده‌آل‌تر این است که در طول هفته پراکنده باشند. اگر فعالیت بدنی طی هفته از این میزان بیشتر باشد، فواید بیشتری برای سلامتی خواهد داشت.
  • فعالیت تقویت کننده‌ی عضلات: دست کم دو روز در هفته فعالیت بدنسازی یا مقاومتی با شدت متوسط یا بالا که تمام گروههای عضلانی اصلی را هدف بگیرد.
  • شدت فعالیت: فعالیت با شدت متوسط شامل پیاده روی تند یا بازی والیبال می‌شود. فعالیت با شدت بالا نیز شامل دویدن، حمل کیسه‌های سنگین خرید و کلاس فیتنس با تمرینات سنگین می‌شود. بسیاری از فعالیت‌ها بسته به تلاشی که نیاز دارند، شدت‌های گوناگونی را شامل می‌شوند.

افراد ۶۵ سال و بالاتر

 

دستورالعمل ورزشی برای افراد سنین بالا مشابه توصیه‌هایی است که به افراد جوان‌تر شده است. اما اگر افراد سنین بالاتر به دلیل بیماری‌های مزمن نمی‌توانند این اندازه فعالیت داشته باشند باید تا جایی که ممکن است تحرک بدنی داشته باشند.

  • فعالیت بدنی چند جانبه: برخی از فعالیت‌های بدنی هفتگی باید شامل بیش از یک نوع تحرک شود، مثلا هوازی، عضله سازی و تمرینات تعادلی. پیاده روی به سمت عقب و ایستادن روی یک پا هنگام انجام تمرین دو سر بازو نمونه‌هایی از این دست فعالیت‌ها هستند.
  • شدت فعالیت: افراد سالمند باید از سطح فیتنس خود برای تعیین تلاش لازم جهت تحرک بدنی استفاده کنند. مثلا طبق معیار ۰ تا ۱۰ (نشستن . و ۱۰ برای ماکسیمم تلاش)، فعالیت با شدت متوسط در حد ۵ یا ۶ است، یعنی فرد حین فعالیت باید بتواند حرف بزند اما نتواند آواز بخواند.

دستور العمل‌های ورزشی برای زنان در دوران بارداری و پس از زایمان

زنان باید در مورد تطبیق فعالیت‌های بدنی خود با شرایطی که در دوران بارداری یا پس از زایمان دارند با پزشک‌شان مشورت کنند.

  • فعالیت هوازی: زنان طی بارداری و بعد از زایمان باید دست کم ۱۵۰ دقیقه در هفته به فعالیت بدنی با شدت متوسط بپردازند. این ۱۵۰ دقیقه باید در طول هفته پراکنده باشد.
  • شدت فعالیت: بیشتر خانم‌هایی که پیش از بارداری فعال بوده‌اند می‌توانند طی دوران بارداری نیز فعالیت خود را در همان سطح حفظ کنند.

افراد بزرگسالی که ناتوان هستند یا بیماری مزمنی دارند

افرادی که دچار بیماری مزمنی هستند یا ناتوانند باید تابع دستورالعمل ورزشی افراد ۱۸ تا ۶۴ سال باشند. اما اگر نمی‌توانند در این حد فعالیت کنند، باید تا حدی که ممکن است تحرک داشته باشند.

آنهایی که بیماری مزمنی دارند باید در مورد نوع و میزان فعالیت متناسب با شرایط خود با پزشک‌شان مشورت کنند.

منبع:

healthline

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 19 مهر 1399

آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟

آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟

ممکن است برای خیلی‌ها این یک پرسش پیش پا افتاده تلقی شود، اما هنوز هستند کسانی که بر این باورند که تعریق باعث لاغری و چربی سوزی می‌شود. در ابتدا به این می‌پردازیم که در اساس علت تعریق چیست؟ چرا بدن ما عرق می‌کند و آیا این تعریق منجر به چربی سوزی می‌شود یا خیر؟

چرا عرق می‌کنیم؟

علت عرق کردن چه در ورزش و سایر شرایطی که منجر به تعریق می‌شود، کاهش دمای افزایش یافته بدن است. در واقع عرق کردن شیوه بدن برای تنظیم دما است. وقتی دمای بدن به دلیل گرمای هوا، ورزش و اضطراب بالا می‌رود، بدن از طریق غدد تعرق، مایعات را دفع می‌کند و سبب خنک شدن بدن می شود. بنابراین عرق کردن، مکانیسم سالم و ضروری بدن است.

میزان عرق کردن‌ به چه عوامل مختلفی بستگی دارد؟

 

  • ژنتیک
  • عوامل محیطی
  • سن
  • سطح آمادگی بدنی
  • وزن
  • شرایط آب و هوا
  • جنسیت

در میان این عوامل وزن و سطح آمادگی‌ بیشترین تأثیر را در میزان عرق کردن‌ در طول یک تمرین ورزشی دارد. آنهایی که وزن بیشتری دارند، توده‌ی بدنی بیشتری دارند که نیازمند خُنک شدن است، بنابراین بدن‌تان مجبور است انرژی بیشتری صرف کند. این امر باعث افزایش تعریق می‌شود، زیرا بدن‌تان باید توده‌ بیشتری را خنک بکند.

هرچه از لحاظ سلامت جسمی در سطح بهتری باشید، بدن‌تان زودتر شروع به تعریق می‌کند. زیرا بدن‌تان در این حالت به‌طور مؤثرتری می‌تواند دمایش را تنظیم کند. هرچه زودتر عرق کنید، بدن‌تان سریع‌تر خنک می‌شود. این امر به افرد کمک می‌کند تا تمرینات طولانی‌تر یا سنگین‌تری را انجام بدهند.

عرق کردن چقدر کالری می‌سوزاند؟

برخی مدعی‌اند با فعالیت‌هایی مانند بیکرام یوگا که باعث عرق‌ کردن می‌شوند، می‌توان در یک ساعت ۱۰۰۰ کالری سوزاند. اما احتمالاً این ادعا اشتباه است. بر اساس مطالعه‌ای، در یک کلاس ۹۰ دقیقه‌ای بیکرام، یوگا زنان به‌طور متوسط ۳۳۰ و مردان ۴۶۰ کالری انرژی سوزاندند. این مقدار معادل پیاده روی سریع مسافتی در حدود ۵٫۳ کیلومتر است که تقریباً یک ساعت طول می‌کشد

ایا عرق کردن باعث لاغری و چربی سوزی می‌شود؟

از آنجایی که ما اغلب عرق کردن را به ورزش ربط می دهیم، پس این برای ما نتیجه گیری را آسان می کند و در بیشتر مواقع ما این تصور را داریم که عرق کردن بیشتر مساوی است با سوزاندن کالری بیشتر و در نتیجه لاغری سریع‌تر! با این تفکر، افراد زیادی در طول هفته به حمام‌های سونا می‌روند، در هوای گرم فعالیت ورزشی دارند و یا پوشش گرمی به تن دارند، تا بیشتر عرق کنند و بدین ترتیب بتوانند وزن اضافه خود را از دست دهند. ایده خوبی است، نه؟

اما حقیقت این است که مهم نیست شما چه مقدار در جلسه تمرینی‌تان عرق کرده باشید، در واقع وزنی که ما بر اثر عرق کردن از دست می‌دهیم، آب بدن است و هیچ ارتباطی با چربی سوزی ندارد. حتی نمی‌توان ارتباطی بین میزان تعریق و کالری سوزی در نظر گرفت، با این تصور که هر چه بیشتر عرق کنم، بیشتر کالری می‌سوزانم، بنابراین بهتر است به جای این تفکر، این ایده را داشته باشیم که هر چه شدت ورزش بالاتر باشد، منجر به چربی سوزیی بیشتری خواهد شد.

پلاستیک پیچ کردن چطور؟ آیا بستن پلاستیک دور شکم باعث چربی سوزی می‌شود؟

یکی از باورهای غلط  که در رابطه با حرارت و کاهش چربی بخصوص در ناحیه شکم  و ران‌ها مطرح است، پوشاندن اعضا با پلاستیک و یا پوشیدن لباس‌هایی از جنس پلاستیک برای بوجود آوردن گرمای بیشتر در این نواحی با هدف از بین بردن چربی‌های موضعی از راه تعریق کردن است. این روش اما هیچ نتیجه‌ای به دنبال ندارد. شاید پس از انجام چنین کاری سایز و یا کمی وزن کم کنید اما تنها دلیل این اتفاق این است که پوشش شما باعث شده بدنتان آب بیشتری دفع کند، نه چربی بیشتر!

هر چه بیشتر عرق کنید در واقع غدد عرق بیشتری دارید پس این مسئله رابطه ای با لاغری و کاهش وزن ندارد.

آیا تعریق زیاد می‌تواند خطرناک باشد؟

۱. کم‌آبی بدن

با عرق کردن احتمال کم‌آبی بدن‌ افزایش می‌یابد. خصوصاً اگر  آب‌ و هوا نیز گرم و مرطوب باشد، چرا که میزان تعریق را افزایش می‌دهد.در این شرایط امکان دهیدراته شدن بدن بسیار بالا است، بنابراین برای تجدید مایعات بدن‌تان صبر نکنید تا احساس تشنگی به سراغ‌تان بیاید. برای جلوگیری از کم آب شدن بدن یک بطری آب همراه‌تان داشته باشید و در طول تمرین کم‌کم از آن بنوشید.

۲. هایپرهیدروز

اگر همیشه بیش‌ ازحد عرق می‌کنید، این احتمال می‌رود به هایپرهیدروز ( وضعیتی است که عرق کردن به طور غیر طبیعی افزایش یافته‌ است) مبتلا هستید. اگر عرق کردن شدید، فعالیت‌های روزمره‌تان را با اختلال مواجه کرده، به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر شب‌ها یا به‌طور ناگهانی بدون دلیل مقدار زیادی عرق می‌کنید، به پزشک مراجعه کنید.

تهیه و تدوین: elmevarzesh.com

 

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 19 مهر 1399

علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟

بعد از تمرینات خوب و سختی که موجب ترشح اندورفین زیاد در بدن‌تان شده‌اند؛ می‌دانید که باید حال خوبی داشته باشید اما چرا گاهی بعد از تمرین حالت تهوع به شما دست می‌دهد؟ گاهی هم ممکن است حالت تهوع بعد از ورزش سنگین پیش بیاید، مانند هنگام انجام اسکوات از پشت ناگهان احساس کنید آنقدر حال‌تان بد است که دارید بالا می‌آورید.

این پدیده‌ی رایج، حالت تهوع ناشی از ورزش نام دارد که آزاردهنده اما طبیعی است و هیچکس دوست ندارد دچارش شود اما قابل پیشگیری است. این اتفاق برای خانم‌ها بیشتر ممکن است روی بدهد تا آقایان. در این مطلب از مجله علم ورزش برای‌تان می‌گوییم چرا چنین حالتی روی می‌دهد، چه زمانی نگران کننده است و چه باید بکنید.

اول باید بدانید که حالت تهوع بعد از ورزش به این معنی نیست که ورزیده نیستید

این باور اشتباه وجود دارد که حالت تهوع یا استفراغ حین یا بعد از ورزش نشان دهنده‌ی ضعیف بودن یا ورزیده نبودن است اما این درست نیست. از ورزشکاران مبتدی گرفته تا قهرمانان المپیک یا ورزشکاران استقامتی، هر کسی می‌تواند دچار این حالت شود.

حالت تهوع بعد از ورزش واقعا ربطی به شرایط ورزشی‌تان ندارد. مطالعه‌ی کوچکی که در سال ۲۰۰۱ انجام شد؛ نشان داد بالا بردن سطح فیتنس نتوانسته بود حالت تهوع ناشی از ورزش را کاهش بدهد.

پس حالت تهوع بعد از ورزش نشانه چیست؟

کارشناسان می‌گویند سیستم گوارشی شما علت این اتفاق است. ورزش، در سیستم گوارش تداخلاتی ایجاد می‌کند که می‌تواند منجر به علائمی چون حالت تهوع، استفراغ و احساس ناخوشی شود.

وقتی شدت تمرین را بالا می‌برید، گوارش‌تان تحت فشار قرار می‌گیرد

وقتی که ورزش و تمرین می‌کنید، جریان خون به سمت عضلات فعال و ارگان‌های حیاتی که فعالیت زیادی می‌کنند، مانند قلب و ریه‌ها و مغز بیشتر می‌شود. یعنی خون کمتری در اندام‌های گوارشی در جریان است که می‌تواند مانند ترمزی در فرایندهای گوارشی در معده‌تان عمل کند.

این پروسه از لحاظ حیاتی مهم است. در چنین شرایطی هضم و گوارش غذا در مرحله‌ی دوم الویت قرار می‌گیرد تا فشار وارد بر بدن تعدیل شود. اما در دنیای امروز که ورزش و تمرین بیشتر جنبه‌ی تفریح به خود گرفته است، این اتفاق می‌تواند عوارض واقعا ناخوشایندی به جا بگذارد.

بعضی از تمرین‌ها باعث می‌شوند که جریان خون در سیستم گوارش‌تان خیلی کمتر شود. هر چه بیشتر خون از گوارش‌تان فاصله بگیرد، علائم شدیدتری را تجربه خواهید کرد. عضلات پایین تنه بزرگ‌ترند، مانند عضلات چهار سر ران و همسترینگ‌ها، و روزی که قرار است روی عضلات پایین تنه کار کنید بیشتر ممکن است دچار حالت تهوع ناشی از ورزش شوید. تمرینات تناوبی با شدت بالا نیز می‌توانند این واکنش را تشدید کنند.

اما باید بدانید که تمرینات پُرشدت یا مربوط به عضلات پایین تنه لزوما بهتر (یا بدتر) از سایر فُرم‌های تمرین نیستند یا اینکه حالت تهوع، لزوما علامت یک تمرین بسیار خوب نیست. کراس فیترهایی که با شدت زیاد تمرین می‌کنند، ورزشکاران استقامتی و پاور لیفترها ممکن است بیشتر در معرض تهوع ناشی از ورزش باشند اما این حالت فقط علامت کمبود جریان خون است یا اینکه نشان می‌دهد وعده‌ی غذایی که پیش از تمرین خورده‌اید خوب انتخاب نکرده‌اید.

چیزی که پیش از تمرین می‌خورید و می‌نوشید تاثیرگذار است

بزرگ‌ترین فاکتوری که تعیین می‌کند دچار تهوع ناشی از ورزش بشوید یا نه این است که چه زمانی و کِی غذا بخورید. خیلی نزدیک به زمان تمرین غذای خوردن باعث می‌شود سیستم گوارش فرصت کافی برای شروع تجزیه و هضم غذا نداشته باشد اما خیلی پیش از تمرین غذا خوردن نیز سبب احساس گرسنگی و بی‌انرژی بودن حین تمرین خواهد شد. هر کسی متفاوت است اما به طور کلی توصیه می‌شود یک تا سه ساعت قبل از تمرین غذا بخورید تا هم سوخت کافی جهت عملکرد مناسب در تمرین‌تان داشته باشید و هم در معده‌تان احساس ناراحتی نکنید.

غذاهایی که چربی اشباع زیادی دارند مانند برگرها و سیب زمینی سرخ کرده، به مدت زمان بیشتری برای هضم نیاز دارند، بنابراین این تاخیر در گوارش می‌تواند احساس سنگینی در معده ایجاد کند. غذاهای چرب و سنگین بدن‌ را وادار می‌کنند آنزیم بیشتری ترشح کند تا به هضم چربی کمک شود. این آنزیم می‌تواند بر فشار معده اضافه کرده و حالت تهوع را تشدید کند. سایر غذاها نیز می‌توانند بر فشار گوارش اضافه کنند مانند غذاهای تند و ادویه دار، چیزهایی که حاوی کافئین هستند و غذاهای بسیار اسیدی.

بنابراین قبل از ورزش چه بخوریم؟

تمرکزتان را روی پروتئین کم چرب و کربوهیدرات‌های پیچیده بگذارید که می‌توانند تمرینات‌تان را به خوبی سوخت رسانی کنند. یک برش نان تست کامل با کره بادام، یک عدد موز با ماست یونانی کم چرب و یا پنیر و یک تکه گوشت بوقلمون گزینه‌های خوبی هستند.

دهیدراسیون نیز عامل احتمالی دیگری است که می‌تواند تهوع ناشی از ورزش را پدید بیاورد. بدن حین ورزش، از طریق عرق آب و مایعات زیادی از دست می‌دهد. بنابراین ننوشیدن آب کافی پیش از تمرین می‌تواند علائم را بدتر کند. راه حل این مشکل نیز ساده است: در طول روز مکررا و به طور منظم آب بنوشید.

درمان حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟

اگر دچار حالت تهوع حین ورزش شدید؛ نباید به آن بی‌توجه باشید. در اغلب موارد، حالت تهوع، سیگنال بدن برای اعلام این است که خیلی به بدن فشار وارد می‌کنید یا اینکه بین ست‌ها به اندازه کافی استراحت نکرده‌اید.

برای تسکین حالت تهوع‌تان، از شدت تمرین کم کرده و سعی کنید با سرعت کم یا متوسط کمی راه بروید. اگر فورا دست از تمرین بکشید، حالت تهوع‌تان بدتر می‌شود زیرا یک تغییر بزرگ و ناگهانی در عرض مدت بسیار کوتاهی در جریان خون پیش می‌آید. به همین دلیل است که خیلی از دونده‌ها بعد از عبور از خط پایان به راه رفتن ادامه می‌دهند. اگر در یک کلاس فیتنس گروهی هستید می‌توانید تا آبخوری بروید یا تمرین را متوقف کنید و درجا راه بروید.

حرف آخر اینکه حالت تهوع ناشی از ورزش ابدا شوخی نیست اما اگر گهگاه روی می‌دهد و همراه با علائمی مانند تب، گرفتگی شدید عضله، درد در قفسه سینه، عدم تعریق و یا ادرار تیره رنگ نیست (اینها علائم بیماری خطرناکی به نام رابدومیولیز هستند) پس چیزی برای نگرانی وجود ندارد. اما اگر مدام حین ورزش دچار حالت تهوع می‌شوید باید با پزشک‌تان این موضوع را مطرح کنید تا علت را پیدا کنید. از شدت تمرین‌تان نیز کم کنید چون ممکن است بیش از حد تمرین می‌کنید و بدن‌تان پیام می‌دهد که تمرین را سبُک‌تر کنید.

تهیه و ترجمه: elmevarzesh.com

 

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 13 مهر 1399

علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟

علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟

هنگام سرما، عضلات بدن برای تولید گرما شروع به انقباض و انبساط مکرر می‌­کنند. این مسئله باعث می‌­شود کل بدن و یا قسمتی از آن، دچار لرزش و ارتعاش شود. لرز کردن می‌­تواند در روز‌های گرم، در صورت وزش نسیم خنک یا نشستن در سایه نیز رخ دهد‌. لرزش، یک حرکت غیرارادی و کنترل­نشده در بدن است. سکسکه و عطسه، نمونه­‌های دیگری از حرکات غیرارادی بدن هستند.

علت لرز کردن بدن

لرز کردن می‌ تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. در ادامه به این دلایل اشاره خواهیم کرد.

لرز کردن به دلیل عوارض جانبی‌ مصرف برخی داروها

لرز ممکن است در نتیجه مصرف دارو‌های خاص و یا ترکیب داروها رخ دهد. همچنین اگر دوز نامناسبی‌ از دارو‌های با نسخه و بدون نسخه و مکمل‌های گیاهی را مصرف کنید، دچار لرز می‌­شوید. عوارض جانبی‌ دارو‌هایی که مصرف می‌­کنید را همیشه بررسی کنید. اگر گمان می‌­کنید به خاطر دارو‌هایی که مصرف می‌­کنید دچار لرز شده‌اید، به پزشک اطلاع دهید. با توجه به شدت لرز، ممکن است به مراقبت­‌های پزشکی نیاز پیدا کنید.

تب

به جز احساس سرما، شایع­‌ترین علت لرز، تب است که پزشکان آن را دمای بالای ۱۰۰ درجه فارن‌هایت تعریف می‌­کنند. تب، معمولا در نتیجه عفونت رخ می‌­دهد، اما التهاب یا واکنش­‌های آلرژیک نیز باعث افزایش دمای بدن می‌­شوند. تب، ممکن است با علائم آنفولانزا همراه باشد، اما در بقیه موارد علائم اضافه دیگری ندارد.

نوشیدن مایعات فراوان و مصرف دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی، به کاهش دمای بدن کمک می‌­کند. اگر تب با علائم دیگری مانند گرفتگی گردن، ضربان تند قلب و تنفس سطحی و کم­ عمق همراه شود، باید ظرف کمتر از ۲۴ ساعت به پزشک مراجعه کنید.

اگر علائم دیگری رخ نداد، مراجعه به پزشک تنها در صورتی ضرورت دارد که تب بی‌ش از ۳ روز طول بکشد.

قرار گرفتن در معرض سرما

اگر در مکان­‌های خیلی سرد مانند دریا یا استخر و یا در یک روز سرد بیرون از منزل باشید، همچنین اگر لباس­‌هایتان خیس و نم­دار شود، ممکن است دچار لرز شوید. لرز کردن فقط در محیط­‌های بیرونی اتفاق نمی‌افتد؛ هنگامی‌ که در محیط­‌های داخلی (مانند منزلتان) هستید، در صورتی که دستگاه تهویه هوا روی حالت خیلی سرد باشد و یا گرمای آن کافی نباشد، ممکن است دچار لرز شوید.

با افزایش سن، بدن برای تنظیم دما با مشکل مواجه می‌­شود. این موضوع حتی در افراد مسن که سالم هستند نیز صادق است. بیماری­‌هایی مانند دیابت و بیماری­‌های قلبی‌، این مشکل را بدتر می‌­کنند. به محض اینکه بدنتان را گرم نگه­دارید، این نوع لرزها به تدریج برطرف می‌­شوند. هر چند زمانی که در معرض سرمای شدید قرار بگیرید و بدنتان به طور پیوسته دچار لرزش شود، ممکن است دچار عارضه­‌هایی مانند افت دمای عمومی‌ بدن(سرمازدگی) و یخ­زدگی شوید، که هر دو به طور بالقوه خطرناک هستند.

دیگر نشانه­‌های این شرایط عبارتند از :

  • بی‌­حسی
  • تغییر رنگ پوست
  • لکنت زبان ( تلکلم نامفهوم)
  • خواب‌­آلودگی و کسالت شدید
  • مورمور شدن و سوزش، مخصوصا در انگشتان دست و پا، بینی و گوش­‌ها
  • تاول

اگر دچار افت دمای عمومی‌ بدن و یخ زدگی شدید، باید تحت مراقبت­‌های فوری پزشکی قرار بگیرید.

فعالیت­‌های بدنی شدید

دو ماراتون و یا دیگر ورزش­‌هایی که به فعالیت­‌های شدید بدنی نیاز دارند، ممکن است باعث تغییراتی در دمای بدن شده و در نتیجه منجر به لرز شوند. این واکنش می‌­تواند در هر آب و هوایی رخ دهد، اما احتمال وقوع آن در آب و هوای خیلی سرد و یا خیلی گرم بی‌شتر است. در هوای خیلی گرم گرمازدگی و کم آبی‌ بدن و در هوای خیلی سرد پایین آمدن درجه حرارت بدن و کم آبی‌ بدن باعث بروز این واکنش می‌­شود.

علائم دیگری که ممکن است در هر دو شرایط تجربه کنید، عبارتند از:

  • سیخ شدن موی بدن
  • گرفتگی عضلات
  • گیجی
  • ضعف و خستگی
  • حالت تهوع و استفراغ

اگر می‌­خواهید هنگام ورزش کردن دچار لرز نشوید، بدن خود را آبرسانی کنید و هنگام ورزش کردن لباس مناسب بپوشید.‌ در گرم­‌ترین و یا سردترین ساعت روز ورزش نکنید؛ همچنین مدت زمانی که فعالیت­‌های بدنی شدید انجام می‌­دهید را کاهش دهید. برای برطرف کردن این علائم، آبرسانی به بدن و برگرداندن دمای بدن به حالت طبیعی، کافی است. هر چند در بعضی موارد ممکن است برای درمان، به تزریق داخل وریدی نیاز پیدا کنید.

کم­‌کاری تیروئید و لرز کردن

در تیروئید کم­ کار، غده تیروئید به اندازه کافی هورمونی که وظیفه تنظیم میزان سوخت و ساز بدن یا تقویت سلامت کلی بدن را بر عهده دارد، تولید نمی‌­کند. این شرایط باعث افزایش حساسیت بدن به سرما و در نتیجه لرز می‌­شود. کم ­کاری تیروئید، بوسیله آزمایش خون قابل تشخیص است. کم­ کاری تیروئید قابل درمان است و معمولا برای درمان آن باید به صورت روزانه دارو مصرف کنید.

دیگر علائمی‌ که به همراه کم ­کاری تیروئید رخ می‌­دهند، عبارتند از :

  • پف کردن صورت
  • اضافه وزن بی‌ دلیل
  • خشکی پوست، ناخن­‌ها و موها
  • ضعف، درد یا گرفتگی عضلات
  • ضعیف شدن حافظه
  • یبوست

افت قند خون

افت قند خون، زمانی اتفاق می‌­افتد که سطح قند خون به طور غیرعادی پایین برود. افت خون در افراد دیابتی، ممکن است نشانه­ نیاز به تغییر دارو و رژیم غذایی باشد؛ هر چند افت قند خون در افراد غیردیابتی نیز ممکن است رخ دهد. در افت قند خون، برای برگرداندن سطح قند خون به حالت عادی به درمان­‌های فوری نیاز است. یکی از نشانه­‌های افت قند خون، احساس لرزش و ضعف عضلات‌ است که ممکن است مانند علائم لرز باشد.

علائم دیگر افت قند خون عبارتند از:

  • تعریق
  • کج خلقی و زود رنج شدن
  • تپش قلب
  • سوزن سوزن شدن اطراف دهان
  • گیجی
  • حملات
  • تاری دید

لرز کردن بدن به دلیل سوء تغذیه

سوء تغذیه زمانی اتفاق می‌­افتد که بدن دچار کمبود مواد مغذی می‌­شود. سوء تغذیه ممکن است به دلیل دسترسی ضعیف به مواد غذایی‌ مغذی، یا شرایطی که بر توانایی بدن برای جذب مواد غذایی اثر می‌­گذارد، و یا اختلالات تغذی‌های مانند کم­اشت‌هایی رخ دهد. عدم تعادل در مصرف مواد مغذی، باعث می‌­شود بدن به درستی کار نکند.

از دیگر علائم سوء تغذیه می‌­توان موارد زیر را نام برد:

  • احساس خستگی و یا خواب­ آلودگی
  • ضعف
  • دشواری در تمرکز
  • رنگ پریدگی پوست
  • راش پوستی
  • تپش قلب
  • احساس ازحال­رفتن و گیجی و یا غش کردن
  • مورمور شدن و بی‌­حسی مفاصل و اندام ها
  • در خانم‌ها:پریود نامنظم، قاعدگی سنگین (پریود شدید) و یا ناباروری

اگر گمان می‌­کنید سوء تغذیه دارید، به پزشک مراجعه کنید. سوء تغذیه یک عارضه­ خطرناک و جدی است و در صورت عدم درمان، منجر به بروز عوارضی می‌­شود.

واکنش­‌های شدید احساسی

لرز، زمانی اتفاق می‌­افتد که نسبت به یک موقعیت از خود واکنش­‌های احساسی عمیق و شدید بروز دهید. از جمله احساساتی که ممکن است منجر به لرز شود، می‌­توان به احساس ترس و اضطراب اشاره کرد.

لرز، همچنین می‌­تواند به علت تجربه­‌های مثبت بسیار هیجان انگیز، مانند گوش دادن به موسیقی و یا سخنان الهام بخش رخ دهد. گاهی اوقات این وضعیت را هیجان می‌­نامند. چنین واکنش­‌های احساسی ممکن است به علت مکانیسم­‌های دستگاه عصبی‌ که باعث آزاد شدن دوپامین،پیام رسان عصبی‌، رخ دهد.

عفونت خون

مسمومیت عفونی، واکنش شدید بدن به عفونت است و اغلب در ارتباط با عفونت­‌های ریه، پوست، روده و یا دستگاه ادراری رخ می‌­دهد. یکی از علائم عفونت خونی، لرز است. از علائم دیگر آن می‌­توان به احساس سردرگمی‌، عرق یا خیس شدن پوست، درد، افزایش ضربان قلب و تنگی نفس اشاره کرد. عفونت خونی یک وضعیت اورژانسی است و افراد‌ مبتلا به آن نیازمند درمان فوری با مصرف آنتی بیوتیک در بیمارستان هستند.

رعشه

ارتعاش و لرزش غیرارادی بدن می‌­تواند ناشی از یک بیماری عصبی‌ مربوط به مغز، به نام رعشه (لرزش اساسی بدن) باشد. این بیماری که حدود ۱۰ میلیون نفر را در ایالت متحده تحت تاثیر قرار داده، باعث ایجاد لرزش در دست ها، پاها، بدن و یا صدا می‌­شود. رعشه می‌­تواند ناشی از علائم بیماری پارکینسون باشد که اختلالی است که  بخشی از مغز را تحت تاثیر گذاشته و به تدریج پیشرفت می‌­کند.

لرز‌های پس از بیهوشی

لرز می‌­تواند پس از هوشیاری فرد بعد از بیهوشی عمومی‌ رخ دهد. دمای بدن ممکن است طی عمل جراحی کاهش یابد، که این امر منجر به لرز فرد پس از به هوش آمدن می‌­شود. بیهوشی همچنین می‌­تواند توانایی بدن را برای تنظیم دما تحت تاثیر قرار دهد؛ که این امر سریع گرم شدن بدن بعد از عمل را سخت می‌­کند. پزشکان معمولا دمای بدن فرد را پس از به هوش آمدن بررسی کرده و در صورت نیاز، برای برطرف کردن لرز از پتو و بخاری استفاده می‌­کنند.

درمان خانگی لرز کردن و زمان مراجعه به دکتر

لرز معمولا موقت است. اگر لرز به دلیل تب، افت قند خون و یا تجربه احساسات قوی رخ دهد، می‌­توان با برطرف کردن علت اساسی لرز، آن را برطرف کرد. به این منظور می‌­توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • برطرف کردن تب با نوشیدن مایعات فراوان و مصرف دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی.
  • برگرداندن سطح قند خون به سطح نرمال، با مصرف خوراکی­‌هایی که به حفظ قند خون کمک می‌­کنند.
  • نشستن در یک مکان خلوت و آرام نفس کشیدن، به منظور برگرداندن آرامش

لرز ممکن است به علت برخی بیماری­‌ها رخ دهد. اگر نگران این موضوع هستید، توصیه­‌های پزشکی را دنبال کنید.

نکته پایانی

لرز می‌­تواند در افراد مسن و یا افراد مبتلا به بی‌ماری­‌های زمی‌ن‌های شدید رخ دهد؛ چرا که این افراد کمتر قادر به تنظیم دمای بدن خود هستند؛ بنابراین ممکن است بی‌شتر احساس سرما کنند. گرم نگه داشتن خود در آب و هوای سرد، برای حفظ سلامت بدن ضروری است. تب باعث افزایش ضربان قلب و تنفس سریع­تر شده، که این امر می‌­تواند در افرادی که مشکلات قلبی‌ یا ریوی دارند، جدی و خطرناک باشد.

 

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 9 مهر 1399

چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟

چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟

 نویسنده: هدی بانکی زمان مطالعه: 6 دقیقه 

 

کربوهیدرات‌ها شهرت بدی پیدا کرده‌اند و چون سوء برداشت‌ها در موردشان زیاد است، اغلب در مورد کربوهیدرات‌ها باورهای اشتباهی وجود دارد که کاملا نادرست‌اند. هر چند ثابت شده که رژیم‌های کم کربوهیدرات، مانند رژیم بسیار معروف کتوژنیک، به کاهش وزن کمک می‌کنند اما به این معنی نیست که خوردن کربوهیدرات‌ها شما را چاق می‌کند، یا اینکه جلوی کاهش وزن‌تان را می‌گیرد، بلکه حتی کمبود کربوهیدرات می‌تواند مضر باشد.

 

البته همه‌ی کربوهیدرات‌ها مثل هم نیستند. کربوهیدرات‌های گرفته شده از قندها و آردهای فرآوری شده می‌توانند سطح قند خون را بالا برده و جلوی کاهش وزن را بگیرند. اما کربوهیدرات های پیچیده موجود در غلات کامل و سبزیجات، برای سلامتی و داشتن شکمی صاف و بدون چربی، لازم و مفیدند.

ضمنا، وقتی شما کربوهیدرات کافی نمی‌خورید (تقریبا 225 گرم در روز)، احساس خوبی ندارید و این مسئله حتی در مورد آنهایی که تحت رژیم کتوژنیک هستند نیز وجود دارد.

یکی از جدی‌ترین مشکلاتی که افراد در رژیم کتوژنیک با آن روبرو می‌شوند، کمبود فیبر است. بدون مصرف فیبر کافی، شما با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد؛ از مشکلات گوارشی گرفته تا بهم خوردن تعادل عملکرد روده‌ها و گرسنگی‌های پیاپی. خوب است بدانید کربوهیدرات‌ها، تنها راه طبیعی دریافت فیبر هستند.

علائم کمبود کربوهیدرات در بدن

سر دردهای بدی دارید

کربوهیدرات‌ها نیاز به فرآوری اضافی ندارند تا گلوکز بسازند، بنابراین سطح قند خون را به میزان نسبتا موثری یکنواخت نگه می‌دارند. اما وقتی شما کربوهیدرات کافی نمی‌‌خورید (یا به طور کلی غذای کافی نمی‌خورید)، سطح قند خون‌تان می‌تواند افت کرده و سبب سر درد شود.

هر چند گاهی دچار سر درد شدن طبیعی است، اما اگر بعد از شروع یک برنامه غذایی کم کربوهیدرات برای کاهش وزن، هر روز سر درد دارید پس علامت این است که خیلی کم کربوهیدرات مصرف می‌کنید. مقداری مواد غذایی کربوهیدرات‌دار مانند سیب، گلابی و هویج وارد برنامه غذایی‌تان کنید تا هم روند کاهش وزن‌تان حفظ شود و هم به دلیل کمبود کربوهیدرات دچار سر درد نشوید.

کمبود کربوهیدارت و احساس سرما

 

شاید متوجه شوید با اینکه دماسنج نشان می‌دهد هوای اتاق نسبتا گرم است اما شما سردتان است و دندان‌های‌تان به هم می‌خورند. چنین حالتی، به جز در مواردی که تب دارید، علامت این است که مشکلی در بدن‌تان وجود دارد. آنهایی که تحت رژیم‌های کم کربوهیدارت هستند، در معرض ابتلا به کم کاری تیروئید قرار دارند که باعث می‌شود بدن‌شان به سختی بتواند دمای درونی خود را تنظیم کند.

 

دهان‌تان واقعا بدبو شده

بعد از شروع رژیم غذایی کم کربوهیدرات، بدن برای تامین انرژی سراغ چربی‌های ذخیره شده می‌رود. هر چند این اتفاق به شما کمک می‌کند چربی‌های شکم‌تان را آب کنید (حداقل در ابتدا که این طور است!)، اما نفس‌تان را هم می‌تواند بدبو کند.

وقتی بدن کمبود کربوهیدرات دارد، برای سوخت خود سراغ چربی و پروتئین می‌رود و این کار طی فرایندی به نام کتون زدگی (کتوسیس) انجام می‌شود. استفاده از پروتئین و چربی برای سوخت بدن، متاسفانه می‌تواند باعث بدبو شدن دهان‌تان شود.

هر چند افزودن کربوهیدرات بیشتر به رژیم غذایی می‌تواند تا حدودی به رفع این مشکل کمک کند، اما دو برابر کردن آبی که می‌نوشید نیز موثر خواهد بود. کارشناسان می‌گویند این ترفند ساده، در واقع یک راه حل فوری برای رفع بوی بد دهان است.

اجابت مزاج‌تان منظم نیست

وقتی از پاستا و نان و غلات مصرفی‌تان کم می‌کنید، در واقع فیبر مصرفی‌تان نیز کم می‌شود که در صورتی که مواد مغذی از سایر غذاها مانند میوه‌ها و سبزی‌ها دریافت نکنید، می‌تواند مسئله ساز شود.

با عدم دریافت فیبر کافی، شما دچار مشکلات روده‌ای خواهید شد که شامل نفخ شکم و یبوست می‌شود. برای اینکه یبوست‌تان برطرف شده و به طور منظم اجابت مزاج داشته باشید، هر روز 28 گرم فیبر از سبزیجات غیرنشاسته‌ای و کم کربوهیدرات مانند بروکلی و کلم برگ و اسفناج و مارچوبه دریافت کنید.

کمبود کربوهیدارت و ناتوانی در تمرین کردن

 

کربوهیدرات‌ها، اولین منبع انرژی برای بدن هستند، بنابراین وقتی ذخایر کربوهیدرات در عضله کم و ناکافی است، باعث می‌شود احساس بی‌انرژی بودن و بی حالی کنید و نتوانید تمرینات پُرشدت ورزشی خود را ادامه دهید.

پیش از تمرین و ورزش، بررسی کنید چه اندازه کربوهیدرات نیاز دارید تا انرژی کافی برای ورزش و چربی سوزی داشته باشید. بعد از ورزش هم باید میزان نیازتان به کربوهیدرات جهت جایگزین کردن انرژی از دست رفته‌تان را بدانید تا روز بعد توان ورزش کردن داشته باشید. شما باید ترکیبی از مواد مغذی لازم را به بدن‌تان برسانید تا از پس تمرینات خود به خوبی برآیید.

 

دیگر وزن کم نمی‌کنید

در ابتدا که برنامه کاهش وزن‌تان را شروع کردید، روند چربی سوزی‌تان خیلی خوب پیش می‌رفت، اما حالا اینطور نیست و دچار توقف کاهش وزن شده‌اید. چرا؟ یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات می‌تواند چربی سوزی را متوقف کند، زیرا اگر شما ناگهان کروبوهیدرات مصرفی‌تان را خیلی کم کنید، کبد سعی می‌کند با تولید قند، این کمبود را جبران کند. وقتی سطح قند خون بالا می‌رود، لوزالمعده انسولین ترشح می‌کند که هورمون ذخیره‌ی چربی‌تان است.

بنابراین شما به جای اینکه چربی از دست بدهید، آن را ذخیره می‌کنید. یعنی دقیقا عکس چیزی که می‌خواهید روی می‌دهد. بهترین راه غلبه بر چنین اتفاقی این است که چرخه کربوهیدرات را انجام دهید (carbohydrate cycling). یعنی یک روز در هفته، کربوهیدراتِ بیشتری از آنچه به طور معمول مصرف می‌کنید، بخورید. نیازی نیست دو برابر روزهای دیگر نان بخورید؛ یک اسموتی پُرپروتئین نیز نیازتان را تامین می‌کند.

همیشه گرسنه‌اید

بیشتر کربوهیدرات‌های سالم اغلب پُر از فیبرهای شکم پُرکن هستند. بنابراین اگر این کربوهیدرات‌ها را با دیگر مواد مغذی سیر کننده جایگزین نکنید، ممکن است متوجه شوید شکم‌تان مدام قار و قور می‌کند.

افرادی که تحت رژیم غذایی کم کربوهیدرات هستند، بیشتر اوقات احساس گرسنگی می‌کنند و دلیلش هم ساده است؛ آنها کربوهیدرات‌ها را حذف کرده و آن را با چربی‌های سالم جایگزین کرده‌اند. رژیم غذایی کم کربوهیدرات و کم چربی، نسخه‌ی کاملی برای همیشه گرسنه بودن است!

از علائم کمبود کربوهیدرات در بدن مه مغزی است

مغزتان هم مثل بدن‌تان از کربوهیدرات به عنوان انرژی استفاده می‌کند. وقتی مغز نمی‌تواند سوخت مورد نیاز خود را تامین کند، تمرکز ندارید و نمی‌توانید خوب فکر کنید.

مطالعه‌ای کوچک نشان داد زنانی که تحت رژیم غذایی کم کربوهیدرات بوده‌اند، در آزمون‌های حافظه، نسبت به افرادی که تحت رژیم غذایی کم کالری و متعادل بودند، امتیازات کمتری کسب کردند. اما زمانی که گروه کم کربوهیدرات دوباره مصرف کربوهیدرات را شروع کردند، مغزشان نیز فورا به عملکرد نرمال خود برگشت.

بداخلاق و تحریک پذیر شده‌اید

کسانی که تحت رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات هستند، معنی hangry‌ یا عصبانیت ناشی از گرسنگی را خوب می‌فهمند. وقتی  شما مصرف کربوهیدرات خود را محدود می‌کنید، خصوصا در ابتدا، این کار می‌تواند واقعا می‌تواند بدخلق و عصبی‌تان کند.

دلیلش هم این است که کالری کافی نمی‌گیرید و سطح قند خون‌تان هم پایین است. غذاهای نشاسته‌ای مانند کیک و کلوچه و ماکارونی و پنیر نیز غذاهای راحت و دم دستی هستند که خیلی‌ها عادت کرده‌اند وقتی گرسنه‌اند سراغ‌‌شان بروند و حالا که نمی‌توانند، عجیب نیست که عصبانی و بیقرار بشوند.

یک دلیل دیگر بدخلق شدن در شرایط کم کربوهیدرات این است که کربوهیدرات‌ها برای تولید سروتونین نیز لازم‌اند. سروتونین یکی از هورمون‌های حال خوب است که در مغز ساخته می‌شود. بنابراین می‌توانیم بگوییم کربوهیدرات کمتر یعنی لبخند کمتر! افزودن کربوهیدرات بیشتر به وعده‌ غذایی‌تان می‌تواند حس و حال و اخلاق‌تان را بهتر کند.

 

منبع : علم ورزش



:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 29 شهريور 1399

اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل

اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیلات پیش‌رو

1399/06/04 | هیئت های استانی


متن خبر :

فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی با صدور اطلاعیه‌ای به هیئت‌های استانی اعلام کرد؛ نظر به شیوع بیماری کرونا در اغلب استان‌های کشور و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجتناب از تجمع خارج از ظرفیت، خواهشمند است نسبت به اطلاع‌رسانی لازم جهت خودداری علاقه‌مندان کوه‌نوردی در صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیلات پیش‌رو اقدام مقتضی مبذول گردد.

 
 بدیهی است ورودی قلل مذکور توسط نیروهای خدوم انتظامی کنترل و از ورود کوه‌نوردان گرامی به این مناطق جلوگیری به عمل می‌آید. 
 
 هم‌چنین قرارگاه‌ها و پناهگاه‌های کوهستانی فدراسیون در این ایام تعطیل بوده و از ارائه خدمات به علاقمندان کوه‌نوردی معذور است. 
 
 پیشاپیش از همکاری شما به منظور اطلاع‌رسانی مراتب مذکور در سطح استان نهایت تشکر و امتنان را داریم.


:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 5 شهريور 1399

بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان

همانطور که می دانید برای آنکه تجربه ی خوبی از ورزش کوهنوردی داشته باشید، نیاز به همراه داشتن یک سری وسایل ضروری خواهید داشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه دیگر دوره ی نقشه های کاغذی و قطب نما های مختلف به سر رسیده است و با وجود تکنولوژی احتیاجی به این دسته وسایل قدیمی نیست. می توانید به راحتی و تنها از طریق گوشی های هوشمند خود، به هر آن چه که نیاز دارید دسترسی پیدا کنید. هم اکنون نگاهی خواهیم داشت به بهترین برنامه های موبایلی برای کوهنوردان حرفه ای و یا افراد علاقه مند به این ورزش.
 
ALLTRAILS
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
این اپ به صورت رایگان برای هر دو سیستم عامل آی او اس و اندروید قابل دانلود خواهد بود و یکی از محبوب ترین برنامه های موبایلی مخصوص کوهنوردان به شمار می رود. کوهنوردان حرفه ای اغلب زیاد سفر می کنند. اگر شما نیز از این دست افراد هستید و قصد سفر به هیجان انگیز ترین کوه های دنیا را دارید، ALLTRAILS با بیش از ۵۰۰۰۰ نقشه از کوهستان های کانادا و دیگر نقاط جهان، ابزار مناسبی برای کمک رسانی خواهد بود. اپ کاملا رایگان است اما با پرداخت ۵۰ دلار سالیانه می توانید عضو بخش نقشه های نشنال جئوگرافیک هم بشوید.
 
PEAKFINDER
 
 بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر
 
 
 
 
PEAKFINDER برنامه ای به قیمت ۳.۹۹ دلار است که می توان آن را روی دستگاه های اندرویدی و آی او اس نصب کرد. این اپ همانند برنامه های نجوم و ستاره شناسی، نام تمام کوه های موجود را به شما آموزش می دهد. برای این کار تنها کافیست از کوهستان پیش روی خود عکس بگیرید! از طرفی دیگر برای استفاده از اطلاعات برنامه لازم نیست حتما آنلاین باشید که این ویژگی نیز خود بر محبوبیت بیشتر اپ افزوده است.
 
FIRST AID BY RED CROSS
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
این اپ برای سیستم عامل اندروید و آی او اس به صورت رایگان قابل دسترسی است. برنامه موبایلی رسمی سازمان صلیب سرخ به منظور یاری رسانی در مواقع ضروری طراحی شده است. در این اپ می توانید سریعا به اطلاعات مربوط به کمک های اولیه دسترسی پیدا کنید. ویدئو ها، نمودار ها و آزمون های گام به گام متعددی در راستای آماده سازی کاربران برای انجام کمک های اولیه در مواقع اضطراری در نظر گرفته شده اند.
 
MAPS 3D PRO
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
 
MAPS 3D PRO به قیمت ۲.۹۹ دلار برای سیستم عامل آی او اس قابل دانلود است. کوهنوردان حرفه ای توسط این اپ قادر به تفسیر نقشه های توپوگرافی خواهند بود. تمامی ویژگی های زمین مانند تپه ها، پستی ها و بلندی و همچنین مسیر های پیاده روی را می توان از طریق برنامه ردیابی کرده و با اطلاعات بیشتری به کوهنوردی در کوه مورد نظر پرداخت. قابلیت ذخیره سازی نقشه ها به صورت آفلاین و به اشتراک گذاری آن ها نیز وجود دارد. در نهایت هر کاربر می تواند سفر خود را با مختصات دقیق و داده های کامل ثبت کرده و در حافظه ی برنامه نگه داری کند.
 
MAPMYHIKE GPS HIKING
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
 
مورد بعدی این لیست اپ MAPMYHIKE GPS HIKING است که به صورت رایگان بر دستگاه های اندرویدی و آی او اس قابل اجرا خواهد بود. توسط این برنامه می توانید طول مسیر های کوهنوردی خود را پیگیری کرده و با کنترل حجم وعده های غذایی مصرفی، وزن کم کنید. برای استفاده از برنامه های آموزشی شخصی و یا بررسی وضعیت ضربان قلب، باید سالیانه ۲۹.۹۹ دلار هزینه پرداخت کنید.
 
TRAIL TRACKER GPS
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
 
این برنامه رایگان و مخصوص سیستم عامل آی او اس بوده اما برای دسترسی به امکانات کامل آن باید یک خرید درون برنامه ای به مبلغ ۱.۹۹ دلار انجام دهید. این اپ را می توان یکی از بهترین و دقیق ترین برنامه های ردیاب به شمار آورد. می توانید طول و عرض جغرافیایی داده های مد نظر خود را به راحتی پیدا کرده و حتی آن ها را با دیگر دوستان کوهنورد خود به اشتراک بگذارید.
 
SPYGLASS
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
این اپ نیز همانند مورد قبلی بر دستگاه های آی او اس قابل اجرا است اما رایگان نبوده و برای استفاده از آن باید ۳.۹۹ دلار هزینه پرداخت کنید. با این حال SPYGLASS اپی با کیفیت است و می تواند اطلاعات مختلف و همچنین مفیدی را در اختیار کاربر قرار دهد. امکان ردیابی موقعیت جغرافیایی از طریق ستاره ها هم وجود خواهد داشت.
 
AVANET
 
بهترین اپ های مخصوص کوهنوردان +تصاویر 
 
 
 
 
 
AVANET را شاید بتوان کاربردی ترین اپ این لیست نام نهاد. این برنامه ی رایگان مخصوص سیستم عامل آی او اس بوده و برای کوهنوردان حرفه ای طراحی شده است. می توانید تمام اطلاعات هواشناسی مورد نیاز خود از جمله زمان بارش برف، پیش بینی هوا و همچنین احتمال وقوع ناگهانی بهمن را از طریق این اپ به دست بیاورید. در واقع می توان گفت که برای حفظ سلامتی تمام کوهنوردان برنامه ای بسیار ضروری است.


:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 19 مرداد 1399

درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند

درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند

1399/05/06 | حفظ محیط کوهستان


متن خبر :

در پی انتشار اخباری مبنی بر «وقف بخشی از کوه دماوند»، فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی با ارسال نامه‌ای به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، خواستار شفاف‌سازی در این خصوص و تنویر دقیق افکار عمومی از مراتب این موضوع شد. 

 
 در بخشی از این نامه خطاب به دکتر «مسعود منصور» ریاست محترم سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور آمده است:
 نظر به مقاله مندرج در سایت روزنامه همشهری آنلاین مبنی بر صدور سند وقف یک بخش از کوه دماوند به سازمان اوقاف، به رغم تکذیبیه آن سازمان و اعلام مالکیت بر اراضی تنها بخشی از روستای ملار، تقاضا می‌شود با توجه به حساسیت جامعه کوهنوردی نسبت به بام ایران و تشویش صورت گرفته، به منظور رفع هرگونه ابهامی، نسبت به اعلام دقیق مکان وقف شده دستورات لازم را صادر نمایید.
 
 بدیهی است یکایک ورزشکاران و اعضای این فدراسیون که بخش زیادی از جامعه فهیم ورزش کشور را تشکیل می‌دهند، به عنوان نگهبانان محیط زیست همواره تلاش دارند تا به عنوان سرباز حفظ محیط کوهستان در کنار عوامل محترم آن سازمان به پاسداری از این مرز بوم بپردازند.


:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 8 مرداد 1399

سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون

سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون

1399/04/19 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

با عرض تأسف و تأثر؛ باخبر شدیم جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون، در غم فقدان پدر ارجمندشان عزادار هستند. ضمن عرض تسلیت به ایشان و خانواده محترمشان، از خداوند متعال برای آن‌مرحوم مغفور، علو درجات و برای بازماندگان صبر جمیل مسئلت داریم.

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 24 تير 1399

تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی»

تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی»

1399/03/31 | هیئت های استانی


متن خبر :

ضایعه‌ی تأسف‌انگیز فقدان «البرز زارعی» کوه‌نورد فداکار کهگیلویه و بویراحمدی را که متأسفانه در تلاش برای مهار آتش‌سوزی‌های اخیر در دامنه‌های «زاگرس»، دچار سوختگی شدید شد و جان‌به‌جان آفرین تسلیم کرد، به خانواده داغدار و محترم ایشان و جامعه کوه‌نوردی صمیمانه تسلیت عرض می‌نمائیم.



:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 1 تير 1399

بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی

بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی

1399/03/22 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

 

بازدید میدانی از منطقه رودبار قصران و موقعیتی برای ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هلی کوپتر رسکیو در منطقه کوهستانی البرز مرکزی؛ منطقه شمشک و دربندسر.
 
این بازدید با حضور نمایندگانی از فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی، هیئت استان تهران، هلال احمر شمیرانات، آتش نشانی، شهرداری شمشک و دربندسر و اورژانس انجام شد.

جلسه هماهنگی امداد و نجات کوهستان در منطقه البرز مرکزی در شورای شهر شمشک
 
در این جلسه که با حضور مسئولین بخش جستجو و نجات فدراسیون کوهنوردی، اعضای شورای شهر شمشک، شهرداری شمشک و دربندسر، آتش نشانی، هلال احمر شمیرانات، هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان تهران، هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی شمیرانات، مسئولین  اورژانس، هیات اسکی استان تهران، اعضای شورای ورزش شمشک، هیات کوهنوردی لواسان برگزار شد لزوم تشکیل کمیسیون ایمنی ارتفاعات منطقه و هماهنگی های بیشتر در موارد بروز حادثه خصوصا حوادث کوهستان و ...بحث و تبادل نظر شد.
 
عکس در ادامه: ... 

 


آلبوم تصاویر



:: موضوعات مرتبط: تابستان 99، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 31 خرداد 1399

انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها

انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها

1399/03/08 | امور استان ها و تشکل ها


متن خبر :

 

به گزارش روابط عمومی فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی؛ طی جلسه ای با حضور «زارعی» رییس فدراسیون و «بلاغی» نماینده باشگاه‌ها در مجمع عمومی، از طرف فدراسیون و  مسئولین  بیمه سامان مشتمل بر آقای دکتر «عطایی»؛ معاونت اجرایی، دکتر «صرفی» مدیر اداره بیمه های مسئولیت، آقای «سعیدی» مدیر برنامه‌ریزی و توسعه بازار، سرکارخانم «ایطا» رئیس اداره کنترل و نظارت بر عملکرد مناطق و سرکار خانم «جارالهی» مجری تفاهم نامه در دفتر مرکزی بیمه سامان برگزار گردید.

تفاهم نامه منعقده دارای شرایط مختلف بیمه مسئولیت باشگاه‌ها، مسئولیت اجرایی خود مسئولین باشگاه در قبال یکدیگر، بیمه مسئولیت برگزارکنندگان مسابقات تحت پوشش فدراسیون و ... گنجانده شده‌اند که شامل تمدید مجدد نشده و تازمانی که نقض تفاهمات اعلام شود معتبر می باشد. 

همچنین اعضا محترم فدراسیون می‌توانند از تخفیفات و شرایط ویژه‌ی اعضا در انواع پوشش های بیمه ای بیمه سامان بهره ببرند.

اطلاعات و جزئیات بیشتر متعاقبا از طریق صفحه ویژه خدمات بیمه‌ای در سایت فدراسیون اطلاع رسانی خواهد شد.
 
اطلاع از شرایط تفاهم نامه و ارتباط با بیمه سامان:
تلفن:
09021107008
09021109700
 
کانال تلگرام: 
@bimekouh
اینستاگرام‌‌‌‌:
@bimekon
ایمیل:
Bimekon1@gmail.com

کارگزاری رسمی بیمه کد 5797 بیمه سامان



نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 24 خرداد 1399

بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی

بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی

1399/03/22 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

 

بازدید میدانی از منطقه رودبار قصران و موقعیتی برای ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هلی کوپتر رسکیو در منطقه کوهستانی البرز مرکزی؛ منطقه شمشک و دربندسر.
 
این بازدید با حضور نمایندگانی از فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی، هیئت استان تهران، هلال احمر شمیرانات، آتش نشانی، شهرداری شمشک و دربندسر و اورژانس انجام شد.

جلسه هماهنگی امداد و نجات کوهستان در منطقه البرز مرکزی در شورای شهر شمشک
 
در این جلسه که با حضور مسئولین بخش جستجو و نجات فدراسیون کوهنوردی، اعضای شورای شهر شمشک، شهرداری شمشک و دربندسر، آتش نشانی، هلال احمر شمیرانات، هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان تهران، هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی شمیرانات، مسئولین  اورژانس، هیات اسکی استان تهران، اعضای شورای ورزش شمشک، هیات کوهنوردی لواسان برگزار شد لزوم تشکیل کمیسیون ایمنی ارتفاعات منطقه و هماهنگی های بیشتر در موارد بروز حادثه خصوصا حوادث کوهستان و ...بحث و تبادل نظر شد.
 
عکس در ادامه: ... 

 

 


آلبوم تصاویر




نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 24 خرداد 1399

آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399

آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399

1399/03/10 | بخشنامه ها



متن خبر :

 

به آگاهی می رساند؛ کمیته آموزش فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی در راستای اجرای برنامه عملیاتی سال 1399 و به منظور توسعه کمی و کیفی و ارتقای سطح آموزش در سطح کشور در نظر دارد آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی را به میزبانی استان‌ تهران به شرح زیر برگزار نماید:

 آزمون سوم: استان تهران

مرحله اول

زمان و مکان پذیرش: ساعت 7 الی 7:30صبح ـ ‌شنبه 28 تیر 1399 – تهران – تجریش – میدان سربند

زمان اختتامیه: ساعت 18 –  شنبه 28 تیر ماه 1399

مرحله دوم

زمان و مکان پذیرش: ساعت  7 الی 7:30صبح ـ ‌یکشنبه 29 تیر 1399 – تهران – تجریش – میدان سربند

زمان اختتامیه: ساعت 18 –  یکشنبه 29 تیر ماه 1399

مهلت ثبت نام در پرتال فدراسیون تا ساعت 24 روز شنبه 24 خرداد 1399

 

 

 هزینه ثبت نام: مبلغ 1200000 ريال (یک میلیون و دویست هزار ریال)

 مدارك و شرایط موردنیاز:

- جهت شرکت در دوره مربیگری درجه 3 کوهپیمایی، می‌بایست از تاریخ دوره کارآموزی کوهپیمایی دو سال گذشته باشد.

صعود 5 قله 4000 متری تابستانه و زمستانه (10 مسیر) و ارائه گزارش و مستندات به صورت فرمت راهنمای صعود بر روی لوح  فشرده

ـ آپلود مدارک آموزشی در صفحه شخصی (قسمت ثبت سوابق آموزشی)

ـ دارا بودن مدرك تحصيلي (حداقل ديپلم)

ـ مشخص بودن وضعیت نظام وظیفه (برای آقایان)

ـ حداقل سن 22 سال تمام

ـ عضویت در باشگاه کوهنوردی و صعودهای ورزشی

مدارک مورد نیاز در هنگام پذیرش:

ـ ارائه اصل كارت بيمه ورزشي با تاریخ اعتبار

ـ ارائه گواهي صحت و سلامت

لوازم و تجهیزات مورد نیاز:

کفش و پوشاک مناسب فصل، لوازم کوهنوردی یک روزه، لوازم شخصی، نوشت افزار، کمکهای اولیه، لوازم سنگ نوردی، ابزار ایجاد کارگاه (میخ، کیل، تسمه نوار و ...)، باتون، یک حلقه طناب 9 میلی متر یا 11 میلی متر(به صورت مشترک 2 یا 3 نفره)، چادر کوهنوردی (به صورت مشترک 2 یا 3 نفره) تغذیه برای مدت دوره (یک روز)

قطب نما استاندارد ـ دستگاه دستی  GPS

توجه:

ـ دوره به صورت یک روزه اجرا میشود (شب مانی ندارد).

ـ كليه لوازم فني بايد داراي استاندارد UIAA باشند.

ـ هزينه اسكان، تغذيه و اياب و ذهاب به عهده شركت‌كنندگان مي‌باشد.

ـ آزمون عملی کار با قطب نما و آزمون عملی کار با  GPS  اخذ خواهد شد.

- آزمون کتبی از طرح درس های مدون کوه پیمایی و موارد مطرح شده در سایر دوره های کارآموزی اخذ خواهد شد.



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 20 خرداد 1399

جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1

جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1

1399/03/13 | پزشکی، جستجو ونجات



متن خبر :

 

امروز سه شنبه 13 خرداد 99 در محل دفتر شهردار منطقه 1 دکتر «موسوی»، جلسه ای با حضور «آقامیر» شهردار ناحیه کوهستان، «زارعی» رئیس فدراسیون، «اسماعیل زاده» رئیس هیئت استان تهران، «ساریخانی» رئیس کمیته پناهگاه‌های فدراسیون و «عسگری» دبیر هیئت شمیرانات برگزار گردید.

در این جلسه ضمن ارائه گزارش فعالیت‌های کوهنوردی، محیط زیستی و امدادی کوه‌های شمال تهران، نحوه ساماندهی ستاد پیشگیری از حوادث کوه‌های شمال تهران مورد بررسی قرار گرفت.

عکس ها را ادامه ملاحظه کنید: 

 

 


آلبوم تصاویر

 
 
 

فایل های ضمیمه




نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 18 خرداد 1399

گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان

گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان

1398/11/28 | کارگروه ها


متن خبر :

 

گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان روز یکشنبه مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۷ با مشارکت نمایندگان و اعضای محترم باشگاه های کوهنوردی سطح استان تهران برگزار شد که عناوین برنامه به شرح ذیل اعلان می گردد:
این جلسه در محل سالن اجتماعات ستاد توان افزایی و حمایت از سازمان‌های مردم‌نهاد در ساعت۱۷:۳٠ توسط مجری برنامه حامد میرزاده به اجرا در آمد، ضمن خوش آمد گویی و معرفی کار،معارفه نمایندگان و تیم اجرایی کارگروه این ستاد با بخش‌های مختلف ادامه پیدا کرد؛
 ابتدا آقای شاهین صفوی مشاور ستاد در مورد روند برگزاری این ستاد، آشنایی اعضای جدید با این نوع فعالیت های ارزشمند، مسائل حقوقی و ... توضیحاتی را ارائه دادند، سپس نماینده محترم شهردار ناحیه کوهستان آقای شاملو ضمن استقبال و تشویق به  این نوع فعالیت های ارزشمند در باشگاه ها و هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان تهران، در خصوص همکاری های لازم و امکاناتی که در این امر بسیار مهم در اختیار این ستاد خواهند گذاشت متذکر شدند.
در بخش بعد دکتر حمید مساعدیان رئیس کمیته جستجو و نجات فدراسیون کوهنوردی در بخش های مختلف در چند دقیقه به فعالیت های اخیر ستاد و فعالیت هایی که در آینده خواهند داشت در قبال وظیفه ای که بر عهده دارد توضیحاتی را ارائه دادند.
در آخر اقای اسماعیل اسماعیل زاده ریاست محترم هیئت کوهنوردی استان تهران از همکاری‌های سازمان‌ها و ارگان‌ها با باشگاه‌ها و فعالیت‌های هیئت کوهنوردی و حمایت‌های هیئت از باشگاه‌ها و در اختیار گذاشتن امکانات کافی از جمله تله‌کابین برای اعضا اشاره داشتند.
زمانی نیز برای پرسش و پاسخ از طرف باشگاه ها با مشاور ستاد لحاظ گردید.
در جریان این گردهمایی یک کلیپ انگیزشی و یک کلیپ از فعالیت های اخیر در سالهای گذشته ستاد نیز پخش شد.
نفرات حاضر در این گردهمایی؛
 آقای شاملو نماینده محترم شهردار ناحیه یک کوهستان.
آقای سوری نماینده شرکت تله کابین. دکتر حمید مساعدیان رئیس کمیته جستجوی نجات فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی.
سیامک شایانپور نماینده انجمن کوهنوردان
اسماعیل  اسماعیل زاده ریاست محترم هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان تهران.
 کارگروه تشکیلاتی ستاد آقایان؛ اسماعیل زاده«رییس»
 علی عزیزی «دبیر»
شاهین صفوی «مشاور»
 قدرت اشتری «مسئول تشکیلات»
محمد رحیمی و جواد گلزار پور
«مسئول هماهنگی باشگاه ها»
امیرعباس صادقی«روابط عمومی ستاد»
و خانم سعادتی «مسئول آموزش» حضور داشتند.

 ضمن عرض تشکر از طرف ریاست محترم هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان تهران اسماعیل اسماعیل زاده از کادر اجرایی این گردهمایی و آرزوی موفقیت و همکاری های بیشتر با باشگاه های استان تهران در این گونه فعالیت های انسان دوستانه.

 


آلبوم تصاویر

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 29 بهمن 1398

گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه

گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه

1398/11/14 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

 

عملیات جستجوی هوایی امروز دوشنبه 14 بهمن 98 جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه شاخک هاسیاه سنگ ها _خرسان شمالی و جنوبی _جانپناه های سیاه سنگ ها و خرسان _گرده آلمان ها _دیواره علم کوه _ سنگ سماور _ هفت خوان _ یخچال اسپیلت _ دیواره غربی _  علم چال _ حصار چال که  تمامی مناطق مورد اشاره توسط دوربین های چشمی مورد تجسس و فیلم و عکسیرداری صورت گرفت، سپس تمامی فیلم و عکس ها مجددا مورد بازبینی،تحلیل و کارشناسی قرار گرفت که متاسفانه هیچ اثری از کوهنورد عزیزمان مشاهده نگردید./ عکس ها و گزارش از : محمد کبادی
ارتفاع 4850
عکس ها در ادامه ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 20 بهمن 1398

گزارش اقدامات صورت گرفته توسط سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در خصوص عملیات جستجوی کوهنورد مفقو

گزارش اقدامات صورت گرفته توسط سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر

در خصوص عملیات جستجوی کوهنورد مفقودی از استان فارس

1398/11/19 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

گزارش اقدامات صورت گرفته توسط سازمان  امداد و نجات جمعیت هلال احمر در خصوص عملیات

جستجوی کوهنورد مفقودی از استان فارس.

 
فایل پیوست را دریافت و ملاحظه نمائید:... 

 


آلبوم تصاویر

 

فایل های ضمیمه

علم کوه 18 بهمن.pdf
حجم : 486KB
دانلود


:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 20 بهمن 1398

گزارش تصویری / مراسم گرامی‌داشت یاد‌وخاطره کوه‌نوردان جان‌باخته در حادثه ریزش بهمن سال ۸۸

گزارش تصویری / مراسم گرامی‌داشت یاد‌وخاطره کوه‌نوردان جان‌باخته در حادثه ریزش بهمن سال ۸۸

1398/11/19 | گزارش های تصویری


متن خبر :

مراسم گرامی‌داشت یاد‌وخاطره کوه‌نوردان جان‌باخته در حادثه ریزش بهمن سال ۸۸ / عکس‌ها از: «کیان نادری»

در ادامه ملاحظه کنید: ... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 20 بهمن 1398

هشدار ریزش بهمن!

هشدار ریزش بهمن!

1398/11/08 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

 

بنا بر گزارش کارشناسان هواشناسی؛ با توجه به بالارفتن دمای هوا طی چند روز آتی،
ریزش بهمن در ارتفاعات کوهستانی بسیار محتمل است. 
 
لذا به تمامی علاقه‌مندان توصیه می‌گردد؛ حتی‌المقدور از کوه‌نوردی
در مسیرهای بهمن‌خیز اجتناب کنند و به نکات ایمنی و هشدارها توجه جدی و رعایت نمایند.


:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 12 بهمن 1398

نشست بررسی راهکارهای ارایه آموزش های امدادونجات و استفاده از ظرفیت های کوهنوردان در عملیات‌های امداد

نشست بررسی راهکارهای ارایه آموزش های امدادونجات و استفاده از ظرفیت های کوهنوردان در عملیات‌های امدادونجات

1398/11/02 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

 

نشست بررسی راهکارهای ارایه آموزش های امدادونجات و استفاده از ظرفیت های کوهنوردان در عملیات‌های امدادونجات با رویکرد جستجوونجات براساس ظرفیت های محلی برگزار شد 
 
این نشست با حضور رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی، رئیس هلال‌احمر شمیرانات، معاون فنی وعمرانی  فرمانداری شمیرانات، شهردار ناحیه کوهستان، مدیرعامل شرکت تله کابین توچال و کارشناسان هلال احمر برگزار و آخرین وضعیت پایگاه‌های امدادونجات در ارتفاعات شمال تهران و راهکارهای تقویت بین دستگاه‌های مشترک در این موضوع بررسی شد.
 
عکس ها را در ادامه ملاحظه کنید:... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 12 بهمن 1398

یادواره حادثه بهمن دیزین 88» / سه شنبه 15 بهمن ساعت 17 الی 20

یادواره حادثه بهمن دیزین 88» / سه شنبه 15 بهمن ساعت 17 الی 20

1398/11/08 | روابط عمومی


متن خبر :

 

باشگاه کوه‌نوردی همت شمیران برگزار می‌کند:
«یادواره حادثه بهمن دیزین 88»
سه شنبه 15 بهمن ماه 
ساعت 17 الی 20
خیابان انقلاب، دروازه دولت، خیابان خاقانی، روبروی دانشگاه خوارزمی، ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت های سازمان های مردم نهاد (سمن)
 
*بامشارکت؛ هیئت استان تهران، انجمن کوه‌نوردان و باشگاه کوه‌نوردی و اسکی دماوند.
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 12 بهمن 1398

جلسه مشترک بخش جستجو و نجات فدراسیون و کمیته پناهگاه های فدراسیون با مسئولین هلال احمر شمیرانات

جلسه مشترک بخش جستجو و نجات فدراسیون و

کمیته پناهگاه های فدراسیون با مسئولین هلال احمر شمیرانات

1398/11/08 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

جلسه مشترک بخش جستجو و نجات فدراسیون و کمیته پناهگاه های فدراسیون با مسئولین هلال احمر شمیرانات

در خصوص مشکلات امداد و نجات کوهستان در ارتفاعات شمالی تهران و توچال در محل

فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی / یکشنبه ۷ بهمن ۹۸



:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 12 بهمن 1398

تاکید بر همکاری مشترک برای انجام عملیات نجات در کوهستان
 

 

 

در دیدار رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با رئیس و اعضای هیات رئیسه فدراسیون کوهنوردی و ورزش های صعودی بر ضرورت همکاری های مشترک برای انجام عملیات نجات در کوهستان تاکید شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، رئیس و اعضای هیات رئیسه فدراسیون کوهنوردی و ورزش های صعودی ظهر امروز  سه شنبه 5 آذرماه با حضور در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با مرتضی سلیمی دیدار و گفت و گو کردند.

مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در این دیدار گفت: سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر متولی اصلی آمادگی و پاسخگویی به حوادث و سوانح در بحران ها است. جمعیت هلال احمر ایران جزو 10 جمعیت برتر دنیا است و براساس ارزیابی های انجام شده از سوی فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر، امداد و نجات ایران جزو 5 کشور برتر دنیا محسوب می شود، به علاوه جمعیت هلال احمر ایران، یکی از اعضای هیات حاکمه فدراسیون است.

وی با اشاره به وجود 380 هزار مترمربع انبار امدادی در سراسر کشور، افزود:16 قلم کالاهای اساسی شامل اقلام زیستی، غذایی و بهداشتی در این انبارها نگهداری می شوند و پس از نیروهای نظامی بزرگترین دستگاه امدادی در کشور که در بحران ها به هموطنان خدمات رسانی می‌کند، جمعیت هلال احمر است.

به گفته سلیمی، 60 هزار نفر نیروی تخصصی در چهار رشته امداد و نجات در کوهستان، امداد و نجات در سیلاب، امداد و نجات در آوار و امداد و نجات جاده ای از سوی جمعیت هلال احمر سازماندهی شده اند که تیم امداد و نجات جاده ای، اکثر حوادث جاده ای کشور را پوشش داده و به مصدومان خدمات امدادی ارائه می دهد.

وی درباره وجود 500 تا 550  پایگاه امدادی در سراسر کشور، ادامه داد: برخی از پایگاه ها به صورت فصلی و مقطعی همچون ایام زمستان و تابستان فعال هستند.

رئیس سازمان امداد و نجات  جمعیت هلال احمر با اشاره به آیین نامه جدید مدیریت بحران در زمینه امداد و نجات کوهستان توسط جمعیت هلال احمر، تاکید کرد: دستورالعمل هایی در این زمینه در حال تدوین است، به همین منظور پنج کمیته تشکیل شده تا دستور‌العمل های این آیین نامه را تدوین کنند.

 

استفاده از پتانسیل های هلال احمر برای تربیت تیم های امداد و نجات کوهستان

در ادامه این دیدار رضا زارعی، رئیس فدراسیون کوهنوردی و ورزش های صعودی با اشاره  به اهداف برگزاری این جلسه و دیدار با رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، گفت: هدف از تشکیل این جلسه و دیدار با عالی ترین مقام سازمان امداد و نجات استفاده از تجربیات این سازمان در زمینه امداد رسانی به کوهنوردان در حوادث، آشنایی با پتانسیل ها و توانمندی های این سازمان در امدادرسانی به کوهنوردان و بازدید از انبارهای امدادی و محل آموزش تیم های امدادی هلال احمر است.

وی تاکید کرد: امداد و نجات در کوهستان که از سوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر انجام می شود همواره حامی فدراسیون کوهنوردی و کوهنوردان در حوادث کوهستان بوده است و اعضای فدراسیون در زمینه امداد در کوهستان نیازمند آموزش های داوطلبی  هستند تا در زمان وقوع بحران و حوادث توانایی مقابله با حوادث را داشته باشند.

رئیس فدراسیون کوهنوردی و ورزش های صعودی درباره ابلاغ آیین نامه مدیریت بحران در زمینه امداد کوهستان که بر عهده جمعیت هلال احمر نهاده شده است، گفت: با آیین نامه ای که در شهریوماه سال جاری از سوی مدیریت بحران ابلاغ شده، امداد در کوهستان بر عهده جمعیت هلال احمر است  و وظایفی هم به فدراسیون کوهنوردی و نجات غریق محول شده است که منتظر دستور برای آغاز کار هستیم.

 

قدردانی از سازمان امداد و نجات برای اعزام به موقع نیرو و بالگرد

دکتر حمید مساعدیان، رئیس کمیته جست و جو و نجات فدراسیون کوهنوردی و ورزش های صعودی هم ضمن قدردانی از زحمات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در امدادرسانی و اعزام نیرو و بالگرد به موقع برای کمک به کوهنوردان، افزود:  هر گاه که حادثه ای برای کوهوردان اتفاق بیافتد، قبل از اعلام نیاز برای اعزام نیرو از سازمان امداد و نجات، نیروها از این سازمان اعزام شده و بدون هیچگونه چشمداشتی به کوهنورد مصدوم امدادرسانی شده است که این موضوع جای تشکر و قدردانی دارد.

به گفته وی، در حال حاضر در سه منطقه کوهستانی آنتن دهی تلفن های همراه میسر نیست و همین موضوع باعث می شود تا در صورت بروز حوادث امکان اطلاع رسانی دقیق وجود نداشته باشد، که در این زمینه نیازمند مساعدت وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات در این زمینه هستیم.

رئیس کمیته جست و جو و نجات فدراسیون کوهنوردی و ورزش های صعودی بر  لزوم معادل سازی مدارک و آموزش ها میان اعضای فدراسیون کوهنوردی و اعضای تیم های امداد و نجات کوهستان سازمان امداد و نجات تاکید کرد.



:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 14 دی 1398

دومین کنگره ملی پزشکی کوهستان / با رویکرد به امداد و نجات و کمک های اولیه / 26 تا 28 دی ماه

دومین کنگره ملی پزشکی کوهستان / با رویکرد به امداد و نجات و کمک های اولیه / 26 تا 28 دی ماه

1398/09/05 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

 

دومین کنگره ملی پزشکی کوهستان

با رویکرد به امداد و نجات و کمک های اولیه

26 تا 28 دی ماه

دانشگاه علوم پزشکی ایران

 

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 14 دی 1398

برگزاری دوازدهمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمال تهران/یکشنبه اول دی ماه 98

برگزاری دوازدهمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمال تهران/یکشنبه اول دی ماه 98

1398/10/03 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

 

مصوبات دوازدهمین جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمال تهران

با توجه به شروع فصل زمستان به جهت اقدامات پیشگیرانه حوادث کوهستان و هماهنگی های لازم بین دستگاههای ذیربط در امدادرسانی ، بالا بردن صعودهای ایمن روز یکشنبه 1/10/98 جلسه کمیسیون ایمنی ارتفاعات شمالی تهران با حضور آقایان :

مهندس میریحیایی مدیر عامل تله کابین توچال ، دکتر مساعدیان رییس بخش کارگروه جستجو و نجات ، علی عسگری دبیر و رییس بخش ایمنی کارگروه جستجو ونجات فدراسیون کوهنوردی ،مهندس علی اکبری نماینده شهردار منطقه یک ناحیه کوهستان ، محمد زاده رییس ایستگاه 64 و نجات کوهستان آتش نشانی ولنجک ، سوری مدیر پشتیبانی و امور قراردادهای تله کابین توچال ، بدری معاون امداد و نجات ، صابری و نصیری مسئول امداد و نجات ، جمعیت هلال احمر شمیرانات ، سرهنگ یادگاری رییس پلیس کوهستان ، ستوان صادقی فرمانده پاسگاه پلیس دربند ، اسماعیل زاده رییس هیت کوهنوردی استان تهران ، یاسینی شرکت ترسیمان ، شاهین صفوی مسئول پایگاه داودی و مزدک بلوک مسئول ستاد پیشگیری از حوادث کوهستان استان تهران در مجموعه تله کابین توچال برگزار گردید.

با توجه به دستور جلسه گزارش مختصری از اقدامات انجام گرفته توسط ارگانهای ذیربط صورت پذیرفت و همچنین لزوم هماهنگی های بیشتر در جهت ارتقای ایمنی بیشتر مسیرها و همکاری دستگاهها جهت عملیاتهای امداد و نجات کوهستان بحث و تبادل نظر گردید. که موارد بیان شده به شرح ذیل می باشد:

  1. با توجه به همکاری امدادگران محلی مصوب گردید که آموزش امدادگران توسط جمعیت هلال احمر شمیرانات تا مقاطع پیشرفته صورت پذیرد
  2. مقرر گردید جلسه ای مشترک با حضور مسئولین امداد محلی ،فدراسیون کوهنوردی،و جمعیت هلال احمر شمیران تشکیل گردد.
  3. نصب تابلوهای هشدار در برخی نقاط پرخطر مانند دیواره شروین، بندیخچال و غیره با همکاری شهرداری و استان تهران اقدام نمایند
  4. تعمیر پدهای بالگرد در ارتفاعات با همکاری هلال احمر شمیران و شهرداری
  5. یک شکل نمودن تابلوهای هشدار بر اساس استاندارد زیست محیطی با همکاری شرکت ترسیمان و شهرداری
  6. با توجه به طول 1880 متر ایمن سازی مسیر دربند تا شیرپلا مقرر گردید به ضرورت هیات کوهنوردی استان تهران به همکاری شهرداری مسیرهای پر خطر را طناب کشی نموده و در فصل تابستان و پاییز پروژه مربوط را تکمیل نمایند.
  7. با توجه به مشکل سقف پایگاه امداد ونجات شیرپلا مقرر گردید شهردای نسبت به رفع آن اقدام نموده و نسبت به ارائه خدمات رفاهی امدادگران فدارسیون هماهنگی لازم را بعمل آورند.
  8. متاسفانه مشکلات برق و آب پایگاههای کلک چال و درکه همچنان وجود دارد ومقرر گردید جلسه ای در فرمانداری شمیران جهت رفع معضلات هماهنگی گردد.
  9. باتوجه به استقرار پزشکان هلال احمر در هتل توچال مقرر گردید دورهای تخصصی و آموزش رایگان بیماریهای ارتفاع توسط دکتر مساعدیان برگزار گردد.
  10.  مقرر گردید اسامی امدادگران پایگاههای امداد و نجات کوهستان هلال احمر شمیران و هیات کوهنوردی استان تهران جهت استفاده و آموزش رایگان اسکی کوهستان به مجموعه تله کابین توچال معرفی گردند.
  11. متاسفانه با توجه به مشکل بودجه ای همچنان ساخت پاسگاههای پلیس کوهستان با مشکل مواجه شده است.
  12. با توجه به دستور دادستان محترم مقرر گردید که کلیه حوادث کوهستان که منجر به فوت شده است با حضور پلیس و مراجع قضایی نسبت به انتقال متوفی اقدام نمایند.
  13. حضور اورژانس تهران در جلسه بعدی کمیسیون
  14. با توجه به لزوم آموزش و حضور باشگاهها در ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان و عنایت مدیر عامل محترم تله کابین توچال  مقرر گردید اسامی اعضا جهت استفاده رایگان از طرف هیات کوهنوردی استان تهران به تله کابین توچال معرفی گردند
  15. مقرر گردید جلسه ای با حضور مسئولین جمعیت هلال احمر شمیرانات ، فدراسیون کوهنوردی و هیات کوهنوردی استان تهران در خصوص جذب  راحتتر داوطلبین تشکیل گردد.

 

با تشکر از همه عزیزانی که جهت خدمات رسانی به هموطنان عزیز و بهبود عرصه جستجو و نجات تلاش می نمایند.

 
 
عکس در ادامه: ... 
 
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 14 دی 1398

شب باشکوه گرامی‌داشت «روزجهانی کوهستان» همراه با تجلیل از پیش‌کسوتان و مربیان

شب باشکوه گرامی‌داشت «روزجهانی کوهستان» همراه با تجلیل از پیش‌کسوتان و مربیان

1398/09/24 | آموزش


متن خبر :

 

تالار اندیشه‌ی تهران در شامگاه سه‌شنبه ۱۹ آذر ماه، شاهد مراسم باشکوه دیگری به یمن حضور ارزشمند جامعه کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی بود. 
 
این گردهمایی که با استقبال چشمگیری همراه بود، به مناسبت روز جهانی کوهستان و به این بهانه، یادبود زنده یاد «کاظم گیلانپور» نخستین مربی دوره‌های آموزشی کشور ، تجلیل از پیش‌کسوتان، مربیان و مسئولان آموزشی کشور برگزار شد. 
 
 شرح مراسم به اختصار؛ 
 - تلاوت قرآن و پخش سرود ملی  
- پخش ویدئوهایی با مضمون گرامی‌داشت روز‌جهانی کوهستان، اهمیت کوه‌ها و ضرورت حفظ آن‌ها 
- اجرای حسین رضایی 
 - سخنرانی رضا زارعی رئیس فدراسیون 
 - سخنرانی امین معین رئیس کمیته حفظ محیط کوهستان فدراسیون  
- -سخنرانی نصرت‌الله نوری رئیس کمیته پیش‌کسوتان فدراسیون 
- پخش فیلم و مصاحبه‌ای از «کاظم گیلانپور» و گرامی‌داشت یاد‌وخاطره‌ی وی به عنوان اولین مربی دوره‌های آموزشی کشور 
- معرفی و تجلیل از مربیان پیش‌کسوت دوره‌های آموزشی اول تا هشتم 
- معرفی و تقدیر از مسئولین اسبق کمیته‌های فنی، آموزش و کوه‌نوردی 
- اجرای زنده‌ی سازدهنی توسط فرهاد حسینی 
-سخنرانی محمود میرنوری دبیر فدراسیون و توضیحاتی در مورد نحوه ارزیابی مربیان آموزشی 
- معرفی و تقدیر از مربیان برتر دوره‌های آموزش ۹۷-۹۸ 
- معرفی و تقدیر از هیئت‌های برتر آموزش ۹۷-۹۸ 
-معرفی و تقدیر از باشگاه‌های برتر آموزش ۹۷-۹۸ 
-معرفی و تقدیر از مربی برتر سال -پذیرایی و عکس‌های یادگاری  
 
- در ادامه و در فایل های پیوست اسامی نفرات تقدیر شده را ملاحظه نمائید:
عکس از : مصطفی شکرابی


:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 14 دی 1398

برگزاری جلسه ماهیانه هیئت رئیسه فدراسیون با موضوع؛

برگزاری جلسه ماهیانه هیئت رئیسه فدراسیون با موضوع؛ بررسی پیشبرد «تفاهم‌نامه» با سازمان امدادونجات هلال احمر

1398/09/05 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

 

جلسه ماهیانه هیئت رئیسه فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی در محل سازمان امداد و نجات هلال احمر با موضوع بررسی «تفاهم‌نامه» مربوطه، در روز سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۹۸ برگزار شد.
این جلسه با سخنان «زارعی» رئیس فدراسیون و سپس «سلیمی» رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر آغاز شد. 
در ادامه؛ دکتر «مساعدیان» گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در بخش «جست‌وجو و نجات» فدراسیون را به اختصار ارائه کرد و هم‌چنین در خصوص روند «تفاهم‌نامه» فدراسیون و سازمان امدا‌ونجات و پیشبرد مفاد آن در زمینه‌های مربوطه نکاتی را تبیین کرد.
هم‌چنین؛ یکایک اعضای حاضر در جلسه نیز در خصوص مراتب این تعاملات نقطه نظرات خود را ارائه کردند. 
شایان ذکر است، در این جلسه مقرر شد دو تیم «آموزش» و «عملیات» سازمان امدادونجات هلال احمر در ارتباط مستمر با فدراسیون و بخش مربوطه، مفاد تفاهم‌نامه را پی‌گیری و اجرایی نمایند. 
خاطرنشان می‌شود؛ در این جلسه از جانب مسئولین فدراسیون، از فعالیت‌ها و اقدامات ارزنده‌ی امدادگران هلال‌احمر به ویژه در چندین عملیات‌ شاخص اخیر کوهستان همراه با کوه‌نوردان داوطلب، قدردانی کردند.
 
حاضرین در جلسه؛ 
سرکار خانم گرجی و آقایان؛ زارعی، بختیاری، میرنوری، سلیمی، اکبری، موسوی، داورپور، قیطانی، آسیابان، مساعدیان، رضایی، عسگری و طالبی.
 
-----------------------
پی نوشت:
انتشار خبر در سایت سازمان امدادونجات هلال احمر: 
http://raro.ir/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1/4493-z207.html
 
 


:: موضوعات مرتبط: زمستان 98، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 14 دی 1398

غارهاي دست كند "بيوك آقا" در آستانه ثبت ميراث فرهنگي

"بيوك تبريزي"، پيرمردي 80 ساله است كه 60 سال از عمر خود را به كندن غار در كوهها مشغول بوده؛‌ غارهاي دست كندي كه هر يك نزديك به 20 سال زمان برده است.

باشگاه خبرنگاران- "بيوك آقا" در مدت 80 سال عمر خود، 5 غار در مناطق مختلف كشور براي كوهنوردان ايجاد كرده است. شايد كل وزن اندام نحيف و ظريف او به اندازه پتكي نباشد كه بدست گرفته و با آن كوهها و صخره‌ها را به لرزه در آورده است.
 
 
"بيوك تبريزي"، پيرمردي 80 ساله است كه 60 سال از عمر خود را به كندن غار در كوهها مشغول بوده؛‌ غارهاي دست كندي كه هر يك نزديك به 20 سال زمان برده و سالهاست كه در سرما و گرما جان پناهي براي كوهنوردان و ساير موجوداتي است كه گذرگاهشان از ميان كوهها و صخره‌هاست.
 
گفتگوي جالب و خواندني خبرنگار حوزه گردشگري باشگاه خبرنگاران، با وي را در اينجا مي‌خوانيد: 
 
*چه شد كه كندن غار را پيشه خود كرديد؟ 
 
من در طبيعت بكر به دنيا آمده‌ام و از بچگي با طبيعت انس گرفته و هميشه در طبيعت بوده‌ام و اين عشق طبيعت است كه مرا وادار به ساخت و ساز در كوهها كرد. 
 
*چرا ساخت و ساز؟ 
 
غار كندن من بي‌شباهت به ساخت و ساز در شهرها نيست، با اين تفاوت كه من اين كار را با كمترين هزينه و ابزار مجاني به عشق طبيعت و مردم انجام مي‌دهم و انتظاري هم از كسي ندارم؛‌ فقط دلم مي‌خواهد، انسان يا حيواني كه در كوه در مانده شده و به دنبال جان پناه مي‌گردند، در اين مكان‌ها پناه بگيرند. 
 
*تاكنون چند غار كنده‌ايد؟ 
 
5 غار به اشكال مختلف و در مناطق مختلف كنده‌ام و بزرگترين آن در "آبنيك" است. 
 
 *اين غار را چگونه و با چه ابزاري مي‌كنديد؟ 
 
در جواني زياد كوهنوردي مي‌كردم، بعضي از مكان‌هايي كه احساس مي‌كردم نبود يك جان پناه براي كوهنوردان خطرناك است، شناسايي مي‌كردم و سپس شروع به كار مي‌كردم. هفته‌اي سه روز بكوب كار مي‌كردم و تنها وسيله‌ام قلم و تيشه بود. 
 
*ابعاد غارهايي كه كنده‌ايد چقدر است؟ 
 
ابعاد هر كدام متفاوت است، بزرگترين آنها در "آبنيك" است كه حدود 20 متر مربع (يعني به اندازه اتاق يك منزل مسكوني) با طاقچه‌ها و سكويي براي نشستن و استراحت است. 
 
*براي غارهاي خود شناسنامه يا اثر يا نوشته‌اي از خودتان مي‌گذاريد؟ 
 
نه، اصلا. من پايبند اين چيزها نيستم. من غار را براي استفاده عموم مي‌كنم، حتي اصرار ندارم كه اسم من باشد. من خوشحال مي‌شوم كه اين غارهايي كه من كنده‌ام جان پناهي براي آفريدگان خدا باشد. همين! 
 
*كندن غار "آبنيك" چند سال طول كشيد؟ 
 
23 سال. 
 
*چه خاطره‌اي از زماني كه در كوه كار مي‌كرديد داريد؟ 
 
يك روز صبح اول وقت كه از سراشيبي پاي غار بالا مي‌آمدم تا كارم را شروع كنم، دم در غار جواني از دور داد زد،‌ "آي غريبه بالا نيا، ظرفيت تكميله!!" 
خيلي به من برخورد، سرعتم را بيشتر كردم وقتي به جوان رسيدم، قلم و تيشه را زمين انداخته و گفتم:"اينجا با حضور من تكميل مي‌شود!" سپس نگاهي به داخل غار انداختم كه گروهي از دانشجويان دختر و پسر در آن اقامت گرفته و استراحت مي‌كردند تا صبح به قسمت ارتفاعات حركت كنند. پس از اينكه مرا شناختند باورشان نمي‌شد كه من با اين جثه‌ام اين غار را كنده باشم. 
 
*شنيدم غارهاي دست كند شما قرار است در ميراث فرهنگي كشور ثبت شوند، الان در چه مرحله‌اي است؟ 
 
مقدمات اوليه آن انجام شده،‌ ولي من از مراحل اداري سر در نمي‌آورم كه بدانم تا كجا پيش رفته است. آقاي "كسروي" و "نباتي" از كوهنوردان قديمي و دوستان نزديك من محسوب مي‌شوند كه پيگير ثبت اين غارها هستند. 
 
*چه صحبتي با استفاده‌كنندگان از اين غارها داريد؟ 
 
سلامتي آنها آرزوي قلبي من است. اما خواهش مي‌كنم وقتي در مسير كوهپيمايي از غار استفاده مي‌كنند، باعث تخريب و آلودگي آن نشوند. چرا كه بارها ديده‌ام برخي‌ها اقدام به كندن يادگاري در داخل آن مي‌كنند. همچنين رعايت نظافت در چنين مكان‌هايي خيلي مهم است كه متأسفانه بيشتر اوقات خودم نظافت داخل آن را انجام مي‌دهم. 
 
*تا بحال كسي از مسئولين كشوري از غارهاي شما بازديد كرده‌اند؟ 
 
بله، يك بار جمعه، يكي از مسئولان دولتي در حين كار من به اينجا آمد. وقتي ديد با پتكي كه در دستم بود 8-7 ضربه را محكم پشت سر هم مي‌زنم، گفت: "بگذار كمكت كنم!"  
اما وقتي پتك را گرفت دو ضربه بيشتر نتوانست بزند و با خنده گفت: "كار ما نيست حاجي، كار كار خودته!" 
 
*هنوز هم غار مي‌كنيد؟ 
 
نه. ديگر رمقي نمانده. اما دلم براي تيشه و قلم تنگ مي‌شود. 
من قبلا در بازار پارچه فروش بودم؛‌ هر چند بيشتر وقتم در كوهها مي‌گذشت اما الان به علت كهولت سن هرازگاهي فقط كوه‌پيمايي سبك انجام مي‌دهم. چون وقتي پا به طبيعت بكر و دست‌نخورده مي‌گذارم، احساس جواني مي‌كنم. 
 
*اينكه عمرتان را در اين راه گذاشتيد پشيمان نيستيد؟ 
 
كندن غار مهم نيست، مهم خدمت به خلق خداست. حال چه با تيشه چه با قلم؛ مهم اين است كه بخواهي به مردم كمك كني، آنوقت راهش را پيدا مي‌كني. 
من از اين كارم پشيمان نيستم و خيلي خوشحالم، اما من نمي‌گويم مردم بروند غار بكنند،‌ بلكه دوست دارم مردم فعال باشند و ساخت و ساز سرلوحه كارشان باشد، از جمله ساخت مملكتي آباد و پيشرفته كه هيچ درد و غمي در آن نباشد. 
 
*سخن آخر:  
ميگن بيستون را عشق كند و شهرتش "فرهاد" بود... اين كوهها را هم عشق كنده و ما كاره‌ايي نيستيم! 


:: موضوعات مرتبط: پاییز 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 19 آبان 1398

گزارش تصویری / هشتمین نشست سالیانه روسای کارگروه جستجو و نجات هیات های کوهنوردی و صعودهای ورزشی سراس

گزارش تصویری / هشتمین نشست سالیانه روسای کارگروه جستجو و نجات

هیات های کوهنوردی و صعودهای ورزشی سراسرکشور

1398/05/20 | پزشکی، جستجو ونجات



متن خبر :

 

بسمه تعالی

هشتمین نشست سالیانه روسای کارگروه جستجو و نجات هیات های کوهنوردی و صعودهای ورزشی سراسرکشور با شعار ایمن سازی و پیشگیری از حوادث کوهستان با حضور مسئولین محترم آقایان زارعی ریاست فدراسیون ، کبادی رییس اداره پایگاه کوهستان،دریا و ساحل سازمان امداد نجات جمعیت هلال احمر ، زحمتکش رییس هیات استان خراسان رضوی ،  قلی پور رییس هیات استان کهگیلویه و بویراحمد ، نایب پور رییس اسبق ایستگاه 64 آتش نشانی و امداد و نجات کوهستان و استاد اندامی در ساعت 8:30 دقیقه مورخ 17/05/1398 در تهران محل ستاد بحران منطقه 1 برگزار گردید.

آقای زارعی ضمن خوش آمد گویی به مسئولین محترم در خصوص مشکلات و معضلات کوهستان چنین فرمودند : آسیبهایی که از مرز خطر عبور کرده ، تخریب هر روزه کوهها ، حوادث تلخ و جبران ناپذیر کوهنوردان که با رشد کوه نوردی شاهد رشد روزافزون آنها هستیم.

 ایشان فرمودند متاسفانه با توجه به تحریم های کشور ، ما از نظر سخت افزاری در سطح جستجو و نجات نسبت به دنیا دچار کمبود بسیاری می باشیم و به جهت جبران این کاستی ها با روشهای دیگر این کمبودها را مرتفع نموده ایم تا ضمن اجرای صعودهای ایمن در جهت پیشگیری از حوادث نیز اقدامات لازم را انجام داده باشیم که از جمله این اقدامات  آموزش نفرات می باشد ، در سال گذشته حدود 31.000 نفر آموزشهای مختلف کوهنوردی را گذرانده اند و با توجه به اینکه آموزش ، رکن اساسی بقا در ورزش کوهنوردی می باشد لذا کوهنوردان با گذراندن چندین دوره به مرحله خود امدادی خواهند رسید .فدراسیون در تلاش است نسبت به آموزش نفرات جهت تشکیل تیم های امداد و نجات در سطح باشگاه ها و هیات های کوه نوردی و همچنین کمک به نیروی های سازمان امداد و نجات هلال احمر اقدام نماید.

امضاء تفاهم نامه ای کاربردی با سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر و حضور افتخار آمیز جناب آقای دکتر سلیمی به عنوان عضو هیات رئیسه فدراسیون فرصتی است که هیات های کوهنوردی باید آن را مغتنم شمرده و از این فرصت کوتاه استفاده نموده و ضمن همکاری با آن سازمان نسبت بالا بردن توان نیروی انسانی , پیشگیری از حوادث کوهستان و ایمن سازی مسیرهای حادثه خیز در استان ها اقدامات لازم را بعمل آورند.

ایشان همچنین فرمودند از منظم ترین بخش های فدراسیون کارگروه جستجو و نجات می باشد که ضمن برگزاری جلسات منظم هفتگی اقدامات موثری در جهت عقد تفاهم نامه و پیشگیری از حوادث کوهنوردی  انجام داده اند.

 

 در ادامه آقای دکتر مساعدیان رییس کارگروه جستجو و نجات با توجه به نقش بسیار مهم کارگروه ها در کشور و حضور فعال و پر رنگ این بخش در حوادث طبیعی و غیر طبیعی(مثل سقوط هواپیما- زلزله- سیل و غیره) که تنها کوهنوردان آموزش دیده قادر به انجام و اجرای عملیات های امداد و نجات در کنار سایر نهادهای متولی می باشند و دراین خصوص همه نهادهای ذیربط اذعان داشته اند که حضور کوهنوردان در بحرانهای کشور بسیار موثر بوده است.

با توجه به روابط خوب مدیریت فدراسیون و دقدقه های انسان دوستانه مدیران سازمان امداد و نجات،امدادرسانی در بخش کوهستان نسبت به گذشته بسیار سهل تر شده است. در سالیان قبل جهت امدادرسانی به مصدومین کوهستان می بایست از سیستم اداری عبور کرده و با توجه به کندی امور گاها امداد انجام نمی شد یا دیر اقدام می شد که این امر حوادث بسیار تلخی را رقم میزد ولی امروزه با یک تماس به مرکز عملیات سازمان به سهولت هماهنگی ها جهت اعزام بالگرد صورت می پذیرد.

با عنایت به آیین نامه ابلاغی به استانها رییس کارگروه جستجو و نجات فدارسیون به جهت سهولت در اقدامات و ایمن سازی مسیرهای کوهستانی و امداد رسانی سریعتر به همکارانشان چنین فرمودند : با توجه به اینکه استانداری یا فرمانداری هر شهر نماینده اجرایی دولت می باشند و مسئول بخش ستاد بحران هر منطقه استاندار یا فرماندار است از کلیه مسئولین خواسته شد نسبت به معرفی خود و همکاری با ستاد بحران مناطق اقدام نمایند. همچنین استفاده بهینه و معرفی خود در رسانه ها ، ارائه هشدارهای لازم نسبت به اقدامات پیشگیرانه از حوادث کوهنوردی جهت شناساندن نقاط حادثه خیز اقدام لازم را بعمل آورند .

در ادامه بخشهای مختلف کارگروه فدراسیون گزارشی جهت اطلاع از اقدامات و عملکردها به حاضرین ارائه نمودند.

 دبیر و رییس بخش ایمنی کارگروه علی عسگری در خصوص اقدامات انجام گرفته در سال 97 جهت بالا بردن صعودهای ایمن و نحوه ایمن سازی ، شناسایی مناطق حادثه خیز با همکاری سایر ارگانهای ذیربط ، برگزاری جلسات کمیسیون ایمنی ، انعقاد تفاهم نامه ، حضور فدراسیون در ستاد بحران فرمانداری شمیران و برنامه های اتی این بخش توضیحاتی ارائه دادند .امیر طالبی رییس بخش آموزش از نحوه نظارت بر برگزاری کلاسها و ایمنی در موارد آموزشی پیشنهادات خود را در این بخش اظهار داشتند. اکرم حامدی رییس بخش روابط عمومی پیگیریهای انجام شده و نقش بسیار مهم در ارائه گزارشات و مصوبات جلسات کارگروه را دارا بوده و نکته نظارت که مربوط به پیشرفت و همکاری با سایر ارگانها را بررسی و توضیحات لازم را گزارش دادند. شاهین صفوی رییس بخش ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث در خصوص این ستاد و عملکرد بسیار بالای آن در پیشگیری از حوادث خدمت حاضرین بیان کرده و در ادامه پیشنهادات خود را جهت نحوه برگزاری و جذب حامی مالی برای هزینه های ستاد اظهار داشتند.

با عنایت به اقدامات انجام شده در کارگروه جستجو و نجات و حمایت های معنوی ریاست محترم فدارسیون و ارائه راهکارهای لازم بی شک مهمترین عملکرد در سال 97 پیگیری و عقد تفاهم نامه فدراسیون با سازمان امداد و نجات می باشد .

 آقای محمد کبادی رییس اداره پایگاه کوهستان،دریا و ساحل سازمان در خصوص مفاد تفاهم نامه توضیحاتی خدمت حاضرین ارائه و پاسخگوی مسائل و مشکلات استانها و ارائه راهکارهای لازم جهت رفع مشکلات مربوطه بودند .

در ادامه با توجه به ارائه گزارشات استانها در طی یکسال گذشته و اقداماتی که انجام پذیرفته بود از استان گیلان به عنوان استان برتر ،3 استان مازندران- مرکزی و قزوین به عنوان استان نمونه و همچنین با حضور افتخار آمیز دبیر اسبق کارگروه جستجو و نجات جناب آقای مزدک بلوک ، آقای نایب پور در امداد رسانی و نجات جان مصدومین بعنوان ریاست اسبق آتش نشانی ایستگاه 64 ولنجک ، آقای شاهین صفوی مسئول پایگاه داوودی تقدیر بعمل آمد.

در ادامه از دو نفر از امدادگران محلی به نامهای داود نظر آهاری و رسول عزیز رسولی آهاری که نقش بسیار موثری در امدادرسانی دارا هستند تقدیر بعمل آمد .

حضور افراد محلی با توجه به  شناخت کامل به موقعیت جغرافیایی منطقه و ارائه خدمات سریعتر به مصدومین در رساندن امدادگران به محل حادثه و یا رساندن مصدوم به مراکز درمانی بسیار حائز اهمیت بوده و امیدواریم تمامی استانها نسبت به شناسایی این اشخاص ، بکارگیری و آموزش ایشان تلاش کرده و اقدامات لازم را در جهت جذب و حمایت مادی و معنوی آنان بکار برند.

در ادامه آقای محمد کبادی از طرف ریاست محترم سازمان امداد و نجات کشور ضمن ارائه گزارش مصور از اقدامات انجام گرفته در حادثه سقوط هواپیما کتاب (پرواز آسمان تا دنا) را به  آقای زارعی ریاست فدراسیون کوهنوردی تقدیم نمودند.

در پایان مسئولین استانها گزارشی از اقدامات و عملکردهای انجام شده در مناطق کوهستانی خود از قبیل: شناسایی نقاط پر خطر ، ایمن سازی مسیرها ، دوره های آموزشی ، عملیات های امداد و نجات ، مسائل و مواردی که با روسای هلال احمر در منطقه دارند را شرح دادند.

1000راه رفته تلاشهای مسئول جستجو و نجات استان گیلان و اعضائ کارگروه

در پی تلاش خانم زارع رییس کارگروه جستجو و نجات استان گیلان با وجود تمامی مشکلاتی که پیش رو داشتند .ایشان توانستند با پیگیری و ارائه راهکارهای مناسب نسبت به رفع آنها کوشیده و اقدامات ذیل را انجام دهند :

 فعال سازی شهرستانها ، نحوهء شناسایی و ایمن سازی مسیرهای کوهنوردی ، برگزاری جلسات با سازمان ها و ارگانها ، حضور در ستاد بحران در استان که با حمایت و پشتیبانی رییس هیات جناب آقای فلاحی همراه بوده مورد تحسین همگان واقع شده و برای این بانوی پرتوان و جسور آرزوی سلامتی و پیروزی داریم.

با توجه به حضور موثر روسای هیات کوهنوردی استان خراسان رضوی و کهگیلویه و بویراحمد و بررسی مشکلات کارگروه مقرر گردید در نشست های بعد از حضور برخی روسای محترم استانها نیز بهر مند گردیم تا نسبت به رفع مشکلات مطروحه اقدامات لازم را بعمل آورند.

از تمامی عزیزانی که ما را در برگزاری هرچه بهتر این نشست یاری کردند سپاسگزاری می نماییم.

 عکس ها را در ادامه ببینید: ...

کارگروه جستجو و نجات فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 98، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 10 شهريور 1398

بررسی علت مرگ بانوی کوهنورد ایرانی درکوه گشت(گفت گوی زنده با علی عسگری دبیر بخش جست و جو و نجات)
تعداد بازدید: 163
تاریخ انتشار: چهار شنبه 23 مرداد 1398 - 12:28:13
 

بررسی علت مرگ بانوی کوهنورد ایرانی درکوه گشت

چهارمین برنامه از فصل جدید کوه گشت به بررسی علت مرگ بانوی کوهنورد ایرانی در مسیر صعود به قله دماوند می‌پردازد.

برنامه کوه گشت شبکه ورزش سیما که هر هفته پنجشنبه‌ها با آخرین اخبار و گزارش ها از کوهنوردی ایران و جهان میهمان خانه‌های ورزش دوستان و علاقمندان به ورزش کوهنوردی است، در برنامه این هفته خود به بررسی علت مرگ بانوی کوهنورد کشورمان می‌پردازد که هفته گذشته در مسیر صعود به قله دماوند دچار حادثه و متاسفانه فوت شد.


گزارش ویژه از مجمع فدارسیون کوه نوردی و صعود های ورزشی، تحلیلی بر ششمین جشنواره صعود های برتر سال با حضور میهمانان و معرفی آخرین تجهیزات کوهنوردی روز دنیا از جمله دیگر بخش های کوه گشت این هفته خواهد بود.


بخش های مختلف کوه گشت پنجشنبه 24 مرداد 1398

- اخبار

- مخاطب و پیامک ها

- گزارش از مجمع فدارسیون کوه نوردی و صعود های ورزشی

- گزارش کوهپیمایی همگانی از ارومیه

- گزارش تصویری از همایش کوه نوردان ارتباطات زیرساخت

- آموزش سنگ نوردی به نونهالان در شهر کودک تهران

- حوادث اخیر در کوهستان / گفت گوی زنده با علی عسگری دبیر بخش جست و جو و نجات

- امید به زندگی

- نقدی به جشنواه کلنگ زنی طلایی 2019 و تحلیلی بر ششمین جشنواره صعود های برتر سال / صعود دندان اژدها / با حضور مجتبی قهیه ای ، سعید فراهانی و علیرضا آدینه



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 10 شهريور 1398

اطلاعیه / قابل توجه مسئولین بخش های جستجو و نجات استان‌ها

اطلاعیه / قابل توجه مسئولین بخش های جستجو و نجات استان‌ها

1398/03/26 | بخشنامه ها


متن خبر :

با توجه به مسئولیت و جایگاه ویژه بخش جستجو و نجات فدراسیون و هیأت‌های کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی استان‌ها در ارتقای ایمنی و سلامت کوه‌نوردان و همچنین برنامه‌ریزی دقیق در حوزه‌های ایمنی، آموزش و جستجو و نجات و پیشگیری از حوادث کوهستان و دستیابی به اهداف تعیین‌شده؛ به پیوست آیین‌نامه بخش جستجو و نجات کمیته پزشکی، جستجو و نجات فدراسیون جهت اطلاع و بهره‌برداری ارسال می‌شود.

فایل پیوست را دریافت و ملاحظه نمائید: 
 

 


آلبوم تصاویر

 

فایل های ضمیمه

آیین نامه بخش جستجو و نجات .pdf
حجم : 346KB 
دانلود 


:: موضوعات مرتبط: بهار 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 26 خرداد 1398

انعقاد تفاهم نامه همکاری فدراسیون با سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر

انعقاد تفاهم نامه همکاری فدراسیون با سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر

1398/03/08 | پزشکی، جستجو ونجات


متن خبر :

عصر امروز در محل جمعیت هلال احمر تفاهم نامه همکاری میان سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر

و فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی منعقد گردید در این دیدار که باحضور اعضای بخش جستجو و نجات فدراسیون و

اعضای سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر برگزار شد، رضا زارعی و مرتضی سلیمی از طرف سازمانهای مطبوع

خود تفاهم نامه همکاری امضا کردند. بدین شکل سازمانهای مذکور متعهد شدند در زمینه های پیشگیری از حوادث و

فعالیتهای امداد و نجات همکاری ها خود را تداوم و نزدیکتر پیگیری نمایند. درادامه این جلسه بازدید از سالن

محل آموزش نجات در ارتفاع، اطاق کنترل عملیات امداد و پایگاه هوایی جمعیت هلال احمر صورت گرفت. عکس‌ها در ادامه:

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: بهار 98، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 21 خرداد 1398

واژه کوهستان یا قبرستان
 
واژه کوهستان یا قبرستان:
صدای زنگ حوادث تلخ در کوهستان پیچیده؛ 
پیدا شدن جنازه ها یکی بعد از دیگری در کوهها در اخبار رسانه ها طنین افکنده ...
nxty_1438414_728.jpg

انجمن پزشکی کوهستان ایران:

کوهنوردی یا خودکشی

صدای زنگ حوادث تلخ در کوهستان پیچیده؛

پیدا شدن جنازه ها یکی بعد از دیگری در کوهها در اخبار رسانه ها طنین افکنده ...

به کجا می رویم؟

تا به کی باید تاوان اشتباهات را به این سنگینی بدهیم؟

آیا زمان آن نرسیده که یاد بگیریم و اصولی پای در محیط طبیعت و کوهستان بگذاریم؟

تا کی باید بخاطر اشتباهات کوهنوردان جان نجاتگران بی ادعا و داوطلب و بی مزد و مواجیب را به خطر بیاندازیم؟

تا کی!!! چرا؟؟؟

5rco_بهمن_جسد.jpg

صدای زنگ حوادث تلخ در کوهستان پیچیده و پیدا شدن جنازه ها یکی بعد از دیگری در کوهها...

اخبار رسانه ها: بعد از چندین ماه دو عدد جمجمه و یک جنازه پیدا شدند.

همنوردانی که به تنهایی عزم و قصد صعود یک روزه به قله ای داشتند

حالا بعد از ماه ها و آب شدن برفها، سر از زیر برف بیرون آوردند و خانواده هایی

که مدتها چشم انتظار جگر گوشه هایشان بودند از انتظار فارغ شدند.

خدا رحمتشان کند، روحشان شاد و به خانواده شان صبر دهد.
 
و حالا این سوال مطرح است

آیا یک صعود در یک هوای خراب، صعود انفرادی، صعود به قیمت از دست دادن جان!!!

آیا واقعا ارزشش را دارد؟ 

از شما می پرسیم تا کی باید اینگونه به کوهستان برویم حتما باید خودمان تجربه دیگران شویم؟

آیا وقت آن نرسیده از اشتباهات جبران ناپذیر دست بکشیم!

آیا هنوز علاقمند به تجربه تلخ دیگری هستیم؟

هنوز تعدادی از جنازه ها در کوهها باقی مانده که ممکن است هرگز پیدا نشوند

و خانواده هایی که چشم انتظار فرزندان و پدرانشان هستند؟ 

روی سخن با همه همنوردان است؟ 

بیاییم با یادگیری اصولی و علمی همراه با باشگاه های کوهنوردی پا به کوهستان گذاریم

تا از اتفاقات تلخ جلوگیری کنیم.


با وجود تمام مشکلات اقتصادی آیا ارزش از دست دادن جان شیرین را دارد؟

کسانی که بعد از یک صعود تا ایستگاه پنج توهم زده و تشکیل گروه میدهند

و افرادی را با خود بدون آگاهی به کوهستان میبرند،


ایا می توانند بعد از هر حادثه ای پاسخ وجدان خود و خانواده های حادثه دیده را بدهند؟؟؟

بیایید علمی به کوهنوردی بپردازیم تا جلوی حوادث تلخ جبران ناپذیر را بگیریم

و اینگونه کوهستان را تبدیل به قبرستان نکنیم.


با آرزوی صعودهای ایمن برای همه کوهنوردان. 

علی عسگری -
دبیر کارگروه جستجو و نجات فدراسیون کوهنوردی

انجمن پزشکی کوهستان ایران


:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 7 خرداد 1398

شاهوار ۱۷.۱۲.۹۷

شاهوار ۱۷.۱۲.۹۷

اخرین برنامه سال 97 صعود قله شاهوار همراه با گروه کوهنوردی ساوالان. 

صعود از مسیر تاش

شب مانی خانه کوهنوردان فاقد امکانات گرمایشی داخل خونه بسیار سردتر از بیرون بود.

حرکت ساعت 5 صبح

tr2t_2019-03-08_05-37-40.jpg

 

مسیر جاده معدن که با نیسان رفتیم

caj_Û²Û°Û±Û¹Û°Û³Û°Û¸_Û°ÛµÛµÛ³Û²Û±.jpg

l0_2019-03-08_08-34-12.jpg

alal_2019-03-08_08-34-26.jpg

yqwb_2019-03-08_08-34-37.jpg

برف سنگین در منطقه و کندی حرکت گروه با برف کوبی بسیار سنگین

n2lj_2019-03-08_09-12-46.jpg

5bvt_Û²Û°Û±Û¹Û°Û³Û°Û¸_Û°Û¶ÛµÛ¹ÛµÛ².jpg

بارش برف و باد شدید در 120 متری قله

3cre_2019-03-08_11-59-56.jpg

8po4_Û²Û°Û±Û¹Û°Û³Û°Û¸_Û°Û¸ÛµÛ³ÛµÛ².jpg

wkvq_Û²Û°Û±Û¹Û°Û³Û°Û¸_Û±Û²Û°Û±Û±Û¸.jpg

bd50_img_20190309_112119_258.jpg

zy8d_img_20190309_221624_190.jpg

مجتبی گل

pu63_img_20190309_221810_588.jpg

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 97، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398

یخ نوردی دره هملون ۲۸.۱۰.۹۷

یخ نوردی دره هملون ۲۸.۱۰.۹۷

مسعود محمدی /جعفری جوهری/ مهدی محمدی/ ارش/

yoty_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û²Û´Û´ÛµÛ´.jpg

 

oo_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û°Û¹Û²Û±Û´Û².jpg

307y_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û°Û¹Û²Û±ÛµÛ°.jpg

qtm8_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û°Û¹Û²Û´Û³Û·.jpg

k5fe_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û±Û±Û¶ÛµÛµ.jpg

meif_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û±ÛµÛ±Û±Û².jpg

od4g_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û±ÛµÛ´ÛµÛµ.jpg

qv5_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û±ÛµÛ¹Û³Û±.jpg

f1bg_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û²Û´Û²Û³Û·.jpg

k8g5_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û²Û´Û¹ÛµÛ´.jpg

crd_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û²ÛµÛ²Û²Û³.jpg

arg4_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û²ÛµÛ³Û°Û¶.jpg

kbtq_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û¸_Û±Û³Û²Û¹Û´Û°.jpg

 

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 97، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398

گاوبینی ۲۱.۱۰.۹۷ قسمت دوم

قسمت دوم گزارش تصویری

برنامه قله گاوبینی همراه با گروه دوستان علم کوه

گاوبینی ۲۱.۱۰.۹۷

lo2g_2019-01-11_14-15-21.jpg

2j9a_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û±_Û±Û³Û³Û¸ÛµÛ¶.jpg

e9s1_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û±_Û±Û´Û±Û²Û±Û´.jpg

ivgi_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û±_Û±Û´Û±Û¸Û±Û¹.jpg

tg6f_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û±_Û±Û´Û±Û¹Û³Û¶.jpg

qyz4_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û±_Û±Û´Û²Û±Û´Û².jpg

k8oh_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û±_Û±Û´Û²Û¸Û´Û´.jpg

xj9l_Û²Û°Û±Û¹Û°Û±Û±Û±_Û±ÛµÛ±ÛµÛ±Û°.jpg

2ogi_1547201191351.jpg

b96w_1547201405029.jpg



:: موضوعات مرتبط: زمستان 97، ، 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 97، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 5 فروردين 1398

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 107 صفحه بعد



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.