کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


دوچرخه ای که هوا را تمیز می کند

 

 

 
 "لایت فاگ" شرکتی است که برای از بین بردن آلودگی هوا در شهرهای صنعتی راهکاری ساده را پیدا کرده است. این شرکت با تولید دوچرخه تصفیه گر قصد انجام این کار را دارد.
 
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران، هوای آلوده شهرهای دنیا باعث شده است تا طراحان هر ساله نیم نگاهی را به رفع این مشکل بزرگ داشته باشند و برای سلامت بشر بیشتر تلاش کنند. از جمله این تلاش ها می توان به وسیله هایی اشاره کرد که به راحتی هوا را تصفیه می کنند.

به تازگی دوچرخه ای به نام "APB" طراحی و رونمایی شده است که می تواند در هنگام حرکت مقداری از هوای اطراف خود را تصفیه کند تا هم هوای سالم به ورزشکار برسد و هم بخشی از هوا تمیز شود. شاید در ابتدا این مورد کمی عجیب به نظر برسد اما دوچرخه تصفیه کننده طرحی انقلابی خواهد بود.

"لایت فاگ" شرکت طراح این دوچرخه است که مکانیزم بسیار ساده ای را در دل آن قرار داده است. این سازنده تایلندی یک دستگاه تصفیه کننده هوا را روی دسته دوچرخه قرار داده است و همچنین بدنه آن نیز با چمن کاری و فضای سبز پوشیده شده است!

در سیستم این دوچرخه هوا وارد منطقه ای بین دسته و بدن دوچرخه سوار گیر افتاده و پس از چند ثانیه تمام کثیفی های آن گرفته می شود. دستگاه تصفیه کننده هوا با رکاب زدن دوچرخه سوار روشن شده و کار می کند. این دوچرخه برای سال های ۲۰۲۰ آماده عرضه خواهد شد.







 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 26 مرداد 1393

ورزش در هوای آلوده

 

 

امروزه آلودگی هوا به یکی از مشکلات جدی مردم تبدیل شده است و به خصوص در شهرهای بزرگ خود را بیشتر نشان می‌دهد. در کنار این مورد، عدم تحرک و فعالیت بدنی نیز خود مشکلی دیگر به حساب می‌آید.

حال در این شرایط، باید ورزش و فعالیت را بیشتر کرد یا از ترس آلودگی هوا آن را کنار گذاشت؟

شاید خیلی از ما شنیده باشیم که دوچرخه ‌سواری یا دویدن در خیابان‌های شلوغ و آلوده برای سلامتی ما ضرر دارد. اما آیا واقعا آلودگی هوا، فعالیت و ورزش را برای ما خطرناک می‌سازد؟

انجام فعالیت‌های هوازی مثل پیاده روی یکی از کلیدهای اصلی برای داشتن زندگی سالم است. با این حال، ممکن است اگر به طور مرتب در مناطقی با هوای آلوده ورزش کنید، اثراتی منفی نیز بر سلامت شما داشته باشد. به خصوص اگر از آسم یا سایر بیماری‌های مزمن ریوی رنج می‌برید، یا به بیماری‌های قلبی و دیابت مبتلا هستید.

ما در حین انجام فعالیت‌های هوازی حتی فعالیت‌هایی با شدت کم، بسیار بیشتر از زمانی که در حال استراحت هستیم، نفس می‌کشیم، بنابراین در این مواقع هوا را عمیق‌تر به ریه‌ها وارد می‌کنیم. همه این عوامل کمک می‌کنند تا بیشتر در معرض آلاینده‌ها قرار بگیریم و به این ترتیب ورزش کردن در هوای آلوده خطرناک می شود.

قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا یا دود و گرد و غبار می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در سلامت فرد شود. از جمله این که صدمات قابل توجهی به ریه‌ها وارد می‌کند یا خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته را میان زنان سالمند افزایش می‌دهد. خطر مرگ و میر ناشی از سرطان ریه و بیماری‌های قلبی ـ عروقی نیز تهدیدکننده است.

اما اگر سالم هستید و بیماری خاصی شما را رنج نمی‌دهد، آلودگی هوا بهانه خوبی برای کنار گذاشتن ورزش نخواهد بود.

برای کاهش اثرات آلودگی هوا هنگام ورزش بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

* زمان ورزش کردن را با توجه به آلودگی هوا انتخاب کنید. مواقعی که آلودگی هوا در بیشترین حد است، از انجام فعالیت‌های ورزشی در فضای باز خودداری کنید.

* خیابان‌ها و مکان‌های شلوغ و پرترافیک را برای ورزش انتخاب نکنید. میزان آلودگی هوا در فاصله ۱۵ متری خیابان‌ها و جاده‌های شلوغ به بالاترین حد خود می‌رسد. پس بهتر است در اطراف این مکان‌ها ورزش نکنید.

* در نهایت اگر نمی‌توانید شرایط مناسبی را فراهم سازید در فضای بسته ورزش کنید. می‌توانید روال عادی فعالیت‌های خود را تغییر داده و فعالیت‌هایی در داخل محیط بسته انجام دهید. به کلاس‌های ورزشی بروید و از سالن‌های ورزشی یا از باشگاه محلی استفاده کنید.

* به یاد داشته باشید اگر بیماری و شرایط خاصی دارید،  قبل از ورزش و فعالیت بدنی در فضای باز، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع:سلامت نیوز



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 26 مرداد 1393

فرود بدون ابزار استاندارد

 

 

 

فرود با استفاده از روش ترمز دو کارابینه the double carabiner brake rappel 

By Ian Nicholson

با توجه به شروع فصل سنگنوردی این مطلب می تواند در مواقع ضروری مفید واقع گردد:

 

 

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که ابزار فرودتان را بر روی دیواره از دست داده باشید و در حال پائین رفتن با صدای ((tink, tink, tink))...  به آن نگاه کرده باشید.

ولی با داشتن چهار کارابین ساده با هر شکل و هر نوع دهانه ای و همچنین یک کارابین پیچ دار شما می توانید به راحتی فرود رفته و به روی زمین برسید. روش ترمز دوکارابینه یکی از بهترین روش های فرود بدون استفاده از ابزار فرود است. این روش به مراتب کارآمد تر و عملی تر از استفاده یک ابزار برای دو نفر است و در مقایسه با استفاده از گره حمایت یا Munter hitch، در روش دو کارابینه طناب پیچ و تاب کمتری بر می دارد.

Munter hitch

 

 

کارابین های مورد نیاز در این روش:

این روش در دهه 1970 و قبل از اینکه ابزار پیشرفته فرود استاندارد مطرح شوند، توسط کوهنوردان استفاده می شد. در آن زمان کارابین های بیضی شکل با دهانه های یک تکه (غیر سنجاقی- wire-gate) رایج بود. اگرچه این روش فرود با کارابین های بیضی شکل ساده تر است ولی شما می توانید از هر نوع کارابینی شامل کارابین ساده یا پیچ دار – کارابین سنجاقی یا با دهانه خمیده استفاده کنید. برای این کار شما به چهار کارابین ساده و یک کارابین پیچ دار (قفل خودکار) نیاز دارید. همچنین شما می توانید دوکارابین ساده را با دهانه های معکوس ، بجای یک کارابین پیچ دار استفاده کنید. در هر حال نباید در این روش از کارابینچه هایی که به اندازه کافی بزرگ نیستند، یا کارابیین هایی با لبه های تیز که به می توانند به طناب صدمه بزنند، استفاده کنید. اساساً شما می توانید این روش فرود را با کارابین های گلابی یا کارابین های دهانه خمیده انجام دهید ولی کارابین های تمام بیضی یا کارابین ها D شکل، نصب راحت تر و فرود نرم تری خواهند داشت.

 

 

 

نحوه ی اجرا:

کارابین پیچ دار یا قفل خودکار خود را به حلقه فرود هارنس خود متصل کنید و اگر کارابین پیچ ندارید از دو کارابین ساده را با دهانه معکوس استفاده کنید. حال از دو کارابین ساده دیگر با دهانه های معکوس استفاده کرده و آنها را به کارابین پیچ دار بیاندازید (کارابین های A در تصویر). حال در هر دو رشته طناب فرود یک حلقه باز( خم) ایجاد کرده و از بین دو کارابین های ساده ی A عبور دهید ( قسمت B در تصویر). در این مرحله دو کارابین ساده دیگر از زیر حلقه طناب ایجاد شده عبور داده و مطابق شکل به دور کارابین های A بیاندازید (کارابین های C در تصویر) و مطمئن شوید که طناب بر روی ستون کارابین ها قرار گرفته است و نه بر روی دهانه ی آنها. این کارابین ها (C) در سیستم به عنوان ترمز عمل خواهند کرد و بهتر است به شکلی قرار بگیرند که دماغه ی آنها مخالف هم باشد یعنی یکی به سمت راست و یکی به سمت چپ.  

عکس با کیفیت بالاتر

 

 

 

 

مزایای روش

این روش به نرمی استفاده از ابزار نرمال نخواهد بود. برای ترمز کردن شما همچنان باید زاویه طناب را ( با کشیدن طناب به سمت پائین) تغییر دهید و برای بالا بردن سرعت به شکل برعکس عمل کنید (طناب را به سمت بالا ببرید). اما توجه داشته باشید که این تغییر زاویه به نسبت ابزار استاندارد فرود، مستقیما با سرعت فرود مطابقت نخواهد داشت و کمی نامنظم خواهد بود بنابراین شما باید با توجه به موقعیت و سرعت خودتان، آن را کنترل کنید. همچنین در این روش بدلیل اصطکاک بالا، برعکس برخی از ابزار فرود مورد استفاده، به هیچ عنوان امکان صعود بر روی طناب و بازگشت به نقطه ی بالاتر وجود ندارد. امی این روش می تواند در شرایط بحرانی به شما کمک کرده و فرود ایمنی را برای شما به ارمغان آورد.

منبع



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی فنی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : پنج شنبه 23 مرداد 1393

وظایف سرپرست در اجرای یک برنامه‌ کوه‌نوردی

 

 

سرپرستی، مهم‌ترین مسئولیت در یک گروه کوه‌نوردی است.

اهمیت نقش و جایگاه آن وقتی برای ما روشن‌تر می شود که بدانیم تمام تصمیم‌های اصلی و مهم بوسیله‌ی سرپرست یا تایید او انجام می شود

و سلامتی و جان افراد گروه در گروی این تصمیمات است.

با این اوصاف مشخص است هر فردی نمی‌تواند سرپرست یک برنامه‌ کوه‌نوردی...

سرپرستی برنامه کوهنوردی

 

ادامه مطلب راببینید

 

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 21 مرداد 1393

فصلنامه انجمن کوهنوردی گچساران




انجمن کوهنوردان ایران نمایندگی گچساران
طبیعت گردی، کوهپیمائی، کوهنوردی، سنگنوردی، اسکی، صعود ورزشی

پنجمین شماره نشریه کوله پشتی منتشر شد

پنجمین شماره نشریه کوله پشتی منتشر شد. با تشکر از همه عزیزانی که در تهیه این نشریه ما را یاری کردند، از علاقمندان دعوت میکنیم نشریه را از لینک زیر دانلود کرده و نظرات خود را به هیئت تحریریه انعکاس دهند

کوله پشتی

با آرزوی همراهی

انجمن کوهنوردان ایران نمایندگی گچساران

 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : پنج شنبه 16 مرداد 1393

دیواره شروین 10/4/93

صعود دیواره شروین از مسیر باشگاه تهران 

مورخ 10/4/93

سرپرست نادر نوا 

همنوردان : نادر نوا ، علی عسگری ، مهدی معدنی

ساعت11:10 دقیقه با کرده ای سه نفره،سر طنابی مهدی شروع کردیم.ساعت 14بعد از صعود به طرف پایین فرود آمدیم.

برای دیدن بقیه عکسها ادامه مطلب را ببنید

عکس های خفن

 

عکس های خفن

عکس های خفن

 

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 93، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : پنج شنبه 16 مرداد 1393

شیوه صحیح دویدن

 

پیش از دویدن خودتان را گرم کنید و تمرین‌های کششی انجام دهید و پس از دویدن هم خودتان را سرد کنید و تمرین‌های کششی انجام دهید .

حتی‌المقدور همراه یکی از دوستان یا نزدیکان خود بدوید . اگر تنها می‌دوید، مسیر دویدن خود را به نزدیکانتان اطلاع دهید.

در مکان‌های آشنا و ایمن که حداقل رفت و آمد ماشین‌ها را دارند، بدوید.

خودتان را در مقابل نور آفتاب حفظ کنید.

از دویدن در شب اجتناب کنید . اگر هنگام غروب آفتاب می‌دوید از لباس‌های بازتاب‌دهنده نور استفاده کنید .

http://up.lordfa.com/images/73398251101093046200.jpg

دویدن آهسته ( استقامتی )

 

http://up.lordfa.com/images/56410218077411133297.jpg

وضعيت سر هنگام دويدن : 

سر با بدن در خط مستقيم قراردارند و هنگام دويدن نبايد سر را به سمت عقب يا طرفين و يا جلو خم نمود زيرا با طي نمودن مسافتهاي طولاني فشار زيادي به مهره هاي گردني اعمال خواهد شد .

وضعيت تنه : 

تنه در دويدنهاي آهسته (دوهاي استقامت) صاف و كشيده و عمود به زمين است و با افزايش سرعت دويدن تمايل رو به جلوي آن افزايش مي يابد .

 

وضعيت دستها و شانه ها :

http://up.lordfa.com/images/90986367794846140403.jpg

 شانه ها هنگام آهسته دويدن, آزاد و راحت و افتاده مي باشند. زاويه آرنج با باز و حدود 90 درجه است و حركت نوساني دستها به سمت مركز بدن انجام مي شود. مقدار عقب آمدن دستها بگونه اي است كه مچ دست تا امتداد لگن به عقب حركت مي كند. كف دست به سمت بدن و انگشتان به حالت نيمه بسته ولي بدون انقباض و انگشت شست روي دومين مفصل انگشت اشاره قرار مي گيرد .

http://up.lordfa.com/images/26065468011660533229.jpg

نحوه تماس پا با زمين :

 ميزان بالا آمدن زانوها در دوهاي آهسته كمتر از مقداري است كه فرد سريع مي دود. فرود پا جلوتر از مركز ثقل بدن مي باشد, بطوري كه ابتدا قسمت خارجي پاشنه و سپس كف پا و پنجه با زمين تماس پيدا مي كند. هرچقدر سرعت دويدن افزايش يابد تماس پاشنه با زمين كمتر شده به طوري كه ابتدا, وسط كف پا با زمين تماس پيدا مي كند. اگر سرعت همچنان افزايش يابد بطوري كه فرد با تمام سرعت خود بدود فقط سينه پا با زمين تماس پيدا مي كند .

 

 تكنيك دويدن در حداكثر سرعت

http://up.lordfa.com/images/85473696540317364019.jpg

وضعيت سر و گردن : 

سر و گردن صاف و در امتداد تنه قراردارد. سر هيچ گونه حركتي به طرفين و بالا و پايين ندارد. نگاه به جلو دوخته مي شود .

حالت شانه ها: 

حالت آنها تقريباً آويخته و آزاد و راحت و بدون حركات چرخشي به طرفين است .

حالت دستها :

 بازوان بطور موازي با هم به جلو و عقب تاب مي خورند و به سمت داخل و خارج بدن نبايد حركت نمايند. زاويه آرنج حدود 90 درجه است

حركت دستها از مفصل شانه انجام مي شود و آرنج ها نبايد باز و بست شوند. هنگامي كه دست به سمت عقب بدن تاب مي خورد مچ دست تا امتداد تاج لگن خاصره بالا مي آيد و هنگامي كه دست به جلو تاب مي خورد مچ تا امتداد شانه ها بالا مي آيد .

 مریم طوسی

حالت تنه : 

بدن كمي به سمت جلو تمايل دارد و عمود به زمين نيست و لگن خاصره بالا نگه داشته مي شود .

وضعيت پاها :

 با توجه به اينكه سرعت يك فرد برابر است با تعداد گام برداري (تواتر) ضربدرطول گام وي بنابراين هنگام دويدن سرعت مي بايست براي افزايش طول گام زانو را از جلو تا حدامكان بالا آورد بطوري كه ران با سطح افق تقريباً موازي شود .

http://up.lordfa.com/images/24725012625013814611.jpg

 

پی نوشت: آیا دقت کردی به این موضوع که  میشه با دو یا با تمرین سخت ورزشی ناراحتی های درونی را بیرون ریخت ؟  

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 8 مرداد 1393

شایع‌ترین آسیب‌های عضلانی در ورزش

  شایع‌ترین آسیب‌های عضلانی در ورزش

 


سالانه حدود
۴ درصد از ورزشکاران به دلیل یک آسیب ورزشی به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. این موضوع بسیار طبیعی است، زیرا هر نوع فعالیت بدنی، حتی پیاده‌روی نیز اگر درست انجام نشود، در طولانی‌مدت به ماهیچه‌ها و مفاصل آسیب می‌رساند. از سوی دیگر احتمال بروز آسیب در ماهیچه‌ ها و تاندون‌ها و حتی در موارد نادر، شکستگی استخوان نیز در ورزشکاران بیش از مردم عادی است. پس، چه بهتر که هنگام ورزش، احتیاط‌های لازم را به عمل آورید تا احتمال بروز آسیب‌های جسمی‌ به حداقل برسد.

 

دکتر جمشید جهانی مسئول کمیته تحقیقات و پژوهش هیأت پزشکی ورزشی استان فارس ضمن بیان مطلب فوق در خصوص آسیب‌ عضلانی در ورزش نیز اظهارداشت: ساختار بدن هر انسانی متفاوت از دیگری است و در برخی ساختارها، نقاط ضعیفی وجود دارد که می‌تواند احتمال آسیب‌های ورزشی را افزایش دهد؛ به عنوان مثال آسیب‌دیدگی اعضای پایینی می‌تواند به دلیل داشتن کف پای صاف، بلندی یا کوتاهی قد در مقایسه با قد طبیعی و زانوهای پرانتزی باشد، اما دلیل اصلی این آسیب‌ها، بد آماده کردن بدن خود برای ورزش است.

وی افزود: برای انجام تمامی فعالیت‌های ورزشی ابتدا باید بدن خود را گرم کنید تا ماهیچه‌ها نرم شوند. حرکات کششی، عملکرد ماهیچه‌ها را بهبود می‌بخشد و بهترین حرکت برای پایان ورزش و آرام کردن بدن است. وقتی ورزش را آغاز می‌کنید، نباید اعتماد بیش از حد به خود داشته باشید و با حرکات سنگین شروع کنید. لازم نیست همان ابتدا رکوردها را بشکنید. ورزش باید به تدریج و با بالا رفتن استقامت بدنی سنگین شود. وقتی روزه‌اید، ورزش نکنید.

دکتر جهانی ادامه داد: در طول ورزش باید مرتبا آب بنوشید. آب‌رسانی به بدن، به جریان خون درون فیبرهای ماهیچه‌ای کمک می‌کند. نکته مهم‌تر اینکه همیشه از وسایل و تجهیزات مناسب بهره‌ ببرید، مثلا کفش‌ مناسب ورزشی بپوشید و قبل از آغاز هر ورزشی به دوره آموزشی آن بروید تا حرکات صحیح به شما آموزش داده شود. فکر نکنید ذاتا تنیس‌باز یا فوتبالیست به دنیا آمده‌اید.

مسئول کمیته تحقیقات و پژوهش هیأت پزشکی ورزشی استان فارس در خصوص کوفتگی اظهار داشت: کوفتگی در پی انجام حرکات ماهیچه‌ای طولانی و شدید روی ماهیچه‌ای که به خوبی آماده نشده، یا آب‌رسانی به آن کم بوده پیش می‌‌آید. کوفتگی ماهیچه پس از ترشح بیش از حد اسیدلاکتیک در آن است. معمولا درد ناشی از کوفتگی پس از اتمام ورزش حس می‌شود و به شکلی نوعی هشدار است.چند روز استراحت، یک حمام گرم، ماساژ و حرکات کششی آرام سبب رفع کوفتگی خواهد شد.

وی در خصوص گرفتگی عضلات نیز گفت: گرفتگی عضلات گاهی در حین ورزش یا پس از آن عارض می‌شود. دلیل این آسیب نیز آماده نبودن و گرم نشدن کافی ماهیچه‌ قبل از آغاز ورزش یا استفاده بیش از حد از آن است. گرفتگی عضلات در اکثر موارد نشانه خستگی مفرط است. گرم کردن ماهیچه‌ و استراحت چند روزه، ماساژ و انجام حرکات کششی پس از ساکت شدن درد می‌تواند از جمله درمان‌های اساسی باشد.

دکتر جهانی درباره درد عضلات بعد از ورزش و خصوصاً کبودی در بدن ورزشکار نیز اظهار داشت: کبودی پس از شوک مستقیم بر ماهیچه منقبض شده به وجود می‌آید. درد و ورم از جمله عوارض کبودی است. در حقیقت پارگی رگ‌های خونی سبب پخش مقداری خون در زیر پوست می‌شود. بر حسب میزان کبودی، دوران بهبودی از چند روز تا چند هفته متغیر است. وقتی نقطه‌ای از بدن کبود می‌شود، نباید به هیچ عنوان آن را کشید، یا ماساژ داد، یا گرم کرد.

بهترین راه‌ حل برای برطرف کردن کبودی، گذاشتن یخ روی محل و استراحت دو تا سه روزه است. در موارد شدیدتر باید به پزشک مراجعه کرد.

وی در خصوص چگونگی کشیدگی عضلات نیز گفت: این آسیب به زمانی گفته می‌شود که ماهیچه بیش از حد کشیده شود و در نتیجه دچار التهاب گردد. بر خلاف کوفتگی، درد ناشی از کشیدگی عضلات در حین تمرین شروع می‌شود. یخ و استراحت کامل برای چند روز، درمان کشیدگی عضله است.

مسئول کمیته تحقیقات و پژوهش در باره پارگی ماهیچه نیز اظهار کرد: وقتی ماهیچه بیش از حد توان کشیده شود، ممکن است برخی از فیبرهای آن پاره شده و فرد دچار پارگی ماهیچه شود. بهتر است در این شرایط به پزشک مراجعه کنید.

دکتر جهانی در خصوص چگونگی درمان آسیب ورزشی  نیز گفت: درمان آسیب‌های ورزشی در سه کلمه «استراحت»، «یخ» و «کمپرس» خلاصه می‌شود. استراحت به شما کمک می‌کند دچار آسیب‌ جدید و خون‌ریزی نشوید. یخ سبب فروکش کردن التهاب می‌شود و درد را ساکت می‌کند. کمپرس هم مانع از کبودی می‌شود. یخ تنها می‌تواند برای ۱۰ دقیقه رگ‌های خونی را سفت کند، اما بعد از این مدت، محل آسیب دیده ورم می‌کند. بهتر است ابتدا برای ۱۰ دقیقه یخ را روی محل بگذارید. بعد ۱۰ دقیقه به آن استراحت دهید و بعد مجددا برای یک تا دو ساعت این کار را تکرار کنید. در نهایت به کمک باند کمپرس، محل را ببندید تا خون در نواحی اطراف پخش نشود. در روزهای بعد برای جلوگیری از خون‌مردگی و ورم، استفاده از یخ را ادامه دهید، اما می‌توانید به جای ۱۰ دقیقه، مدت آن را ۳۰ دقیقه کنید.

 



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 8 مرداد 1393

گرفتگی عضلات پا در خواب شب



گرفتگی عضلات پا در خواب شب

 

 


گرفتگی عضلات پا در خواب شب

 

گرفتگی عضلات در خواب اغلب به دلیل عكس العمل (reflex) بیش از حد عضلات است. وقتی شما در خواب جابجا شده و تكان می خورید، ماهیچه های ساق پایتان جمع شده و تاندون ها كشیده می شوند. این عمل، باعث تحریك گیرنده های عصبی موجود در تاندون ها شده و با فرستادن پیام های عصبی به نخاع، منقبض شدن عضلات را اعلام می كنند.
 

بعضی اوقات، عضلات در همان حالت انقباض باقی مانده و صدمه می بینند.

گرفتگی دردناك عضلات در شب، می تواند به دلیل صدمات عصبی مانند كوفتگی عصب، آسیب های عضلانی، قطع موقتی جریان خون به پاها و مقادیر غیرعادی املاح یا هورمون ها در بدن شما باشد كه اگر دارای یكی از این مشكلات بودید، بایستی  به پزشك مربوطه مراجعه كنید.

ولی اگر مشكل جدی نداشتید، می توانید قبل از خواب با انجام كارهایی كه باعث كاهش رفلكس ( واكنش) كششی می شوند، از گرفتگی عضلات پایتان جلوگیری كنید كه این اعمال شامل موارد زیر است:
 

1- انجام ورزش مخصوص پا كه باعث كشیدگی ساق پا شوند. در این ورزش، فرد روی شكم دراز كشیده و كف دستها را بر روی زمین گذاشته و با بالا و پایین آوردن دست ها ، شكم را به زمین نزدیك و دور می كند.

 

2- استفاده از تشك گرماده به مدت 10 دقیقه قبل از خواب كه باعث گرم شدن پا شود.

 تنها داروی موثر برروی گرفتگی شبانه عضلات، " كوئی نین" است ولیFDA اعلام كرده است هیچ یك از داروهای تجویز شده برای گرفتگی عضلات، سالم و موثر نیستند.

پزشكان معمولاً 1 یا 2 كپسول كوئی نین را به هنگام خواب تجویز می كنند. اما این دارو می تواند باعث مشكلات تنفسی و سقط فوری وخودبخودی جنین شود. بنابراین خانم های باردار بایستی از مصرف آن خودداری كنند.

همچنین باعث شنیدن صدای زنگ درگوش، سردرد، تهوع، اختلال در دید، درد قفسه سینه و آسم نیز می شود.

 

 
 
 

 



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 8 مرداد 1393

برگزاری همایش حفظ محیط کوهستان / ۲۲ تا ۲۴ مرداد ۹۳

 

فدراسیون کوه نوردی و انجمن کوه نوردان ایران برگزار می کنند

 

به آگاهی می‌رساند؛ فدراسیون کوه نوردی در نظر دارد اولین همایش با رویکرد حفظ محیط کوهستان را در منطقه دماوند در تاریخ‌های ۲۲، ۲۳ و ۲۴ مردادماه سال جاری برگزار نماید. با توجه به لزوم حفظ این سرمایه ملی ثبت شده، ضروری است جهت مشارکت فعال در این برنامه، حداکثر تا تاریخ ۱۵/مرداد/۹۳ نسبت به معرفی مسئول کارگروه حفظ محیط کوهستان آن هیأت اقدام نمایند. بدیهی است این حرکت ارزنده گامی است در جهت حفظ محیط کوهستان‌های کشور که جزء سرمایه‌های تجدیدناپذیر این سرزمین محسوب می‌شوند.

ـ زمان و مکان ثبت‌نام و پذیرش: روز چهارشنبه ۲۲/مرداد/۹۳ ـ ساعت ۹ صبح ـ مجتمع کوهستانی پلور.



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 8 مرداد 1393

چند ثانیه تا سقوط مرگباردر دره کلون بستک

 

 

 

گزارش برنامه کلون بستک :

چند ثانیه تا سقوط مرگباردر دره کلون بستک

گزارش علی عسگری

عکس های خفن

طبق قرار قبلی برنامه این هفته قله کلون بستک بود.ساعت 8 صبح حرکت به طرف قله رو آغاز کردیم.گروه 48 نفری ما که بسیار اهسته حرکت می کردند.ساعت 11 به قله رسیدند.بنده به اتفاق سه نفر از دوستان،تصمیم گرفتیم با توجه به زمانی که داریم . تا ساعت 3 به طرف قله سرک چال حرکت کنیم.حدود ساعت 14 برای صرف ناهار توقف نموده و بعد تصمیم گرفتیم برگردیم. طبق پیشنهاد یکی از دوستان مسیر را به طرف گردنه ،تراورس کردیم با وجود اینکه مسیر شیب تند و شن اسکی و لیز بود باز هم این اشتباه رو کردیم و به طرف گردنه راه افتادیم.

حدود یک ساعت رفتیم به شیب نسبتا تندتر که ماسه زار هم بود رسیدیم.دونفر از دوستان به سختی از مسیر عبور کردند،یکی از دوستان که جلوی من بود،روی مسیری که حدود 5 متر بود لیز خورد،بهش گفتم روی زمین بخوابد تا اصطکاکش با زمین بیشتر شود ولی بدلیل شیب تند همچنان در حال سقوط به طرف دره بود.ناچارا من به طرفش رفتم و با دست چپ بازویش را گرفتم.ولی خودم هم لیز خوردم و دونفری به طرف دره در حال سقوط بودیم.هیچ مانعی برای نگه داشتن ما وجود نداشت.وهیچ کاری هم از دست کسی بر نمی آمد.سنگ اول را گرفتم خرد شد سنگ دوم و سوم هم بدلیل ریزشی بودن خرد شد.و من با دست راست می گشتم شاید چیزی پیدا کنم که خودم و دوستم را نگه دارم.خداوند رحمان گیره ناخنی کوچک برای ما فرستاد و با دست راست سنگ را محکم گرفتم . در حالی که حدود یک متر مانده بود به ته دره سقوط کنیم.تمام این ماجرا در فاصله زمانی چند ثانیه اتفاق افتاد. بلافاصله بعد از توقف،با  شنهایی که زیر پایم جمع شده بود یک سکو درست کردم. هنگامی که مطمئنم شدم می شود روی سکو تکیه کرد،روی زانویم نشستم.بلافاصله طناب انفرادی را از کوله ام در آوردم و با بستن گره سینه به دوستم،توسط همنوردان، حمایت و به مکانی امنی  منتقل شد.بعد هم خودم توسط دوستم به بالا صعود کردم.وماجرا بخیر گذشت.

همیشه اشتباه انسانی است که در کوه باعث مرگ و اتفاقات ناگوار می شود.اگر خدا با ما نبود حتما امروز در دره ای عمیق ارامیده بودیم و الان تیتر سایتها و وبلاگها بودیم.

یادتان باشد همیشه بهترین مسیر،مسیر پاکوب و عمومی است.چرا که کاملا شناخته شده و تقریبا امن می باشد. همیشه کوتاهترین راه بهترین راه نیست.

ما بخاطر اینکه چند دقیقه زودتر برسیم مسیر بسیار خطرناکی رو برای فرود انتخاب کردیم.واگر لطف خدا و کمک دوستانم نبودحتما به ته دره سقوط می کردیم.

این مطلب رو برای خودستایی در اختیار شما دوستان عزیزم قرار نمی دهم.این گزارش صرفا جهت اطلاع شما عزیزان کوهنوردی است که اشتباه ما را تکرار نکنید و از تجربه ای که برای ما اتفاق افتاد درس عبرت بگیرید.

با ارزوی سلامتی برای همه ورزشکاران و کوهنوردان عزیز.



:: موضوعات مرتبط: تابستان 93، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 5 مرداد 1393

آویشن، انگل‎های روده را از بین می‌برد

 

آویشن، انگل‎های روده را از بین می‌برد
وی ادامه داد: محمد زکریای رازی معتقد است آویشن در درمان نفخ مفید بوده، موجب افزایش حرارت بدن و هضم مواد در معده می‌شود و در صنایع غذایی استفاده فراوان دارد.
 

کارشناس گیاهان زینتی و دارویی اظهار کرد: آویشن در از بین بردن انگل‌های روده مفید است.

حسن آذرون‌جعفرآباد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، گفت: آویشن، یکی از شناخته‎ترین گیاهان دارویی است که گیاهی علفی و معطر است و از تیره نعناع به‌ شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: این گیاه پرشاخ و برگ است و برگ‎های نازکی دارد. دارای گل‌های سفید چتری است و در ادویه‎جات و ترشیجات مصرف دارد.

وی ادامه داد: محمد زکریای رازی معتقد است آویشن در درمان نفخ مفید بوده، موجب افزایش حرارت بدن و هضم مواد در معده می‌شود و در صنایع غذایی استفاده فراوان دارد.

وی درباره خواص درمانی این گیاه، ادامه داد: آویشن در درمان سرفه، سوءهاضمه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و از بین بردن انگل‎های روده موثر است و همچنین خاصیت آنتی باکتریال و ضدقارچ دارد.

این کارشناس ادامه داد: استفاده دم کرده آن برای مبتلایان به دردهای عضلانی و رماتیسم مفید است. روش مصرف آن یک تا 4 گرم پودر خشک آن را در یک لیوان آب جوش دم کرده و به مدت 20 دقیقه پس از صاف کردن محلول را شیرین کرده و 3 بار در روز مصرف شود.

وی خاطرنشان کرد: در خوردن این گیاه نباید زیاده‌روی کرد چرا که به دلیل داشتن آلبومین، باعث افزایش ادرار می‌شود.

این کارشناس همچنین افزود: عرق آویشن طبیعت گرم داشته و برای تقویت بدن، معده و بینایی مؤثر است.



:: موضوعات مرتبط: تغذیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 5 مرداد 1393



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.