کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


تجزیه و تحلیل یک مشکل پزشکی در ارتفاع . . . : ادم ریوی

 

ادامه مطلب رو حتما بخونید.

لطفا این مطلب رو حتما تا اخر بخونی.

تجربه  خودم در خصوص ادم ریوی

 

سلام خدا قوت تجربه خودم رو خصوص بیماری ریوی در ارتفاع

حدود پنج سال پیش بعلت سرماخوردگی شدید.دچار بیماری ریوی شدم.البته ناگفته نماند که حدود دوسال رو با دوچرخه در تهران پر از دود رکاب زدم.که باعث شد بنده ذات الریه بگیرم.خلاصه دوازده روز در بیمارستان بستری شدم.بعد از اون خیلی ضعیف شدم.بطوری که حتی نمیتونستم یه دور کامل بدور زمین چمن به سرعت راه برم.چه برسه به اینکه مثل دونده ها برم.کوه هم که کلا تعطیل شد.زیر نظر پزشک از داروهای مخصوص استفاده کردم. حتی از اسپری مخصوص آسم نیز استفاده میکردم.کم کم بدنم روز به روز تحلیل رفت.دیدم که اگر قرار باشه به نظر پزشک عمل کنم باید مثل ادمهای بیمار همیشه دارو به دست باشم و ورزش رو کلا باید کنار بزارم.منم که عاشق کوهنوردی بودم.دوباره به آهستگی شروع به کوهپیمایی کردم.خلاصه وضعیتم به حالت اول برگشت.ولی بیماری ریوی همچنان با من دست و پنجه نرم میکنه.بطوری که در برنامه دماوند تمام علائم بیماری ادم ریوی رو در خودم مشاهده کردم.بلافاصله به پایین برگشتم و حالم خوب شد.هفته گذشته از مسیر گرمابدر به سمت بلده ،برنامه داشتیم و هنگام صعود به قله کبود،(3450 متر) باز مشکل ریوی سراغم اومد وکلی بدردسرم انداخت.سرعت حرکتم رو کلی پایین اورد ولی این بار دیگه امکان برگشت وجود نداشت.ناچارا به یال قله رسیدیم.بلافاصله به سمت پایین حرکت کردیم و بعد از مصرف استالازومید به دوستانم گفتم اگر حالم بد شد بهم امپول دگزا بزنند.استراحت کردم و کمی حالم بهتر شد.ودوباره بعد از یک صعود به طرف دره سراسب حرکت کردیم. شب رو در منطقه ای خوابیدیم البته تقریبا تا صبح خوابم نبرد.دوباره استالازومید خوردم و حدود 5 صبح خوابم برد.وبعد از فرود کامل و حرکت در مسیر دره حالم کاملا خوب شد.این چندمین باره که با این مشکل برخورد میکنم..ولی یه جوری دیگه بهش عادت کردم.

 

خوب حالا گزارشی که یکی از دوستان در برنامه علم کوه براش پیش اومده رو حتما بخونید.امیدوارم که تونسته باشم با ارائه این

مقاله کمکی به شما همنوردان عزیز کرده باشم.با ارزوی سلامتی برای همه دوستان و همنوردان عزیزم.

 



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،
:: برچسب‌ها: تجزیه و تحلیل یک مشکل پزشکی در ارتفاع , , , : ادم ریوی,

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392

پيمايش مسير تهران (گرمابدر ) به بلده از مسير روستاي سراسب 14 و15/6/92

براي ديدن بقيه گزارش و عكسها ادامه مطلب را ببينيد

پيمايش مسير تهران (گرمابدر ) به بلده از مسير روستاي سراسب 14 و15/6/92

کوله پشتم را ببند که فردا صبحگاهان ، برفراز قله ی برفی وعده دارم با خورشید ،

کوله پشتم را ببند که از دره پر درد انسانها ، دلم از درد لبریز است .

کوله پشتم را ببند ، سفر تا اوج پرشکوه قله ها دارم ، که آنها یاد آور صبح میعادند.

کوله پشتم را ببند که من از دامن کوه ، خورشید و آسمان ، برایت کوله باری از مهر خواهم چید

 

با تشكر بسيار فراوان از همه همنوردان عزيز بخصوص آقاي هادي احمدي.

واقعا جاي همه دوستان خالي بود بخصوص آقاي جعفرپور و رحمت اللهي،

 

گزارش راه پیمایی مسیر منطقه لواسانات تهران ( گرمابدر ) به منطقه یوش بلده مازندران ( از مسير روستاي سراسب )

 

همنوردان : آقاي هادي احمدي ، نادر ،اكبر عظيمي ، علي عسگري

 

هزينه هر نفر سي و پنج هزار تومان

 

كل زمان كوهپيمايي حدود بيست ساعت طول ميكشه كه با توجه به كوله كشي سنگين كساني كه امادگي لازم رو دارند در اين برنامه با خود ببريد.

 

در طول مسير انتن موبايل وجود ندارد

 

آبي كه در طول مسير وجود دارد بايد با احتياط صرف شود چون در مسير گوسفندان زيادي در حال چرا هستند.

 

هيچ گونه امكاناتي در مسير وجود ندارد پس تمام مايحتاج خود را حتما قبلا تهيه فرماييد.

 

بدليل بكر بودن مسير حتما لوازم امداد و نجات و كيف كمهاي اوليه همراه باشد.هر جا گير كنيد حتما فقط بعد از خدا بايد به آموزش هايي كه ديدي اتكا كنيد.

مسیر از روستای گرمابدر : از طریق جاده خاکی عشایری که تابلوی با درب زنجیری اول ورودی جاده نشانگر آنست شروع می شود . جاده خاکی پر پیچ و خم بطرف شرق کم کم از سطح دره که آب زلال در آنجا جاریست ارتفاع می گیرد چند چشمه در سمت چپ مسیر جاریست که آب آنها دارای اکسید آهن می باشد و بستر آنها به رنگ ارغوانی است .

بطرف گردنه خاتون بارگاه ادامه مسیر می دهیم .به چشمه زیر گردنه می رسیم که آب زلال و قابل شربی دارد و ساعت 7:30 روی گردنه خاتون بارگاه ( یونزا ) ارتفاع 2800 متر می رسیم تا این گردنه می توان با خودرو رفت و آمد کرد که البته لذت کوهنوردی را ندارد . صبحی دلنشین با هوایی پاک ، همنوردان  دارای روحیه بسیار بالایی هستند . مسیر دارای جاده متروکه ایست که با پیچ و تاب بطرف شرق پایین می رود . 

 

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

بطرف تنگه یونزا پایین رفتیم ( در تنگه جاده تمام می شود ) و 8:30 دقیقه بعد وارد دشت زیبا و گسترده لار شدیم . دشتی وسیع و ماسه ای از کنار رودخانه کم آب یونزا بطرف شرق ادامه مسیر می دهیم .

 این قسمت جاده از سمت لار کشیده شده و ماشین در آنجا مشاهده شد . از زمانی که از ماشين و تا محل ورود دشت لار حرکت کردیم در سمت چپ مسیر ( شمال ) دیواره بزرگی ادامه داشت و در سمت راست ( جنوب ) کوهی خاکی و تپه ماهور قرار دارد . روی گردنه سمت راست قله سوتک در ادامه آن قله کافر کوه در سمت چپ قله خاتون بارگاه با دیواری بلند خود نمایی می کند . از روی گردنه به سمت شرق کوههای اطراف دشت لار و در دور دست سمت شمال شرق قلل بزرگ چپکرو و دو خواهرون نمایان است در دشت لار در طرفین آب دره یونزا عشایر ورامین چادر بر پا کرده اند و زنان و کودکان با چشمانی خسته از نور آفتاب تابستان ورود ما را به دشت خوش آمد می گویند .در دشت لار ميمهان يكي از عشاير بوديم و جاي شما خالي يه چاي مشتي صرف نموديم.

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 92، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 18 شهريور 1392

پيشگيري از خستگي

 

ادامه مطلب را حتما بخوانيد

افراد بسیاری گله‌ دارند که‌ احساس‌ نامطلوب ضعف و خستگی‌ را در طول‌ روز تجربه‌ می ‌کنند و توان‌ و نیرویشان‌ در حد قابل قبول نیست.اما چه عواملی موجب احساس ناخوشایند خستگى می شوند و آیا راه‌حلی برای این مشکل وجود دارد؟

 

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، ” خستگى ” فقدان کارآیی و بی میلی نسبت به هر نوع کار دارد. به طور خیلی جزئی تر خستگی در مفاهیم خستگی فیزیکی، خستگی ذهنی و …. تعریف می شود.

به طور معمول خستگی به دو نوع خستگی عضلانی و خستگی عمومی تقسیم می شود.

مورد اول پدیده ای دردناک است که ناشی از فشار بیش از حد بر روی عضلات می باشد و در آنجا جمع شده است. در مقابل خستگی عمومی مفهومی به معنی احساس سستی و بی میلی نسبت به هر نوع کار اشاعه یافته است.

این دو شکل خستگی ناشی از فرایندهای کاملا متفاوت فیزیولوژیکی می باشند و باید در بخش های مجزا مورد بحث قرار گیرند .

اکثر ما کار را به خانه می‌بریم. همین طور حرف زدن با تلفن و کار با لپ‌تاپ و رایانه را در منزل هم ادامه می‌دهیم و بدون توقف تا نیمه شب تلویزیون تماشا می‌کنیم. با این کار خود را از ساعات اولیه خواب شبانه که تاثیر بسزایی در آرام کردن و ترمیم اعصاب خسته و سرحال کردن بدن دارد محروم می‌کنیم.

گرچه بدون شک بدن شما بدون ورزش زودتر خسته و فرسوده می‌شود. اما پس از انجام کار و کوشش و ورزش نیز بدن و ماهیچه دچار حالتى از کسالت و علائم جسمى به نام خستگى مى‌شود.

خستگى ماهیچه‌اى نتیجهٔ انباشته شدن اسید لاکتیک در بدن است که تولید این اسید به‌دلیل سوخت و ساز شدیدى است که در ماهیچه ایجاد مى‌شود.

استراحت راه کار خوبى براى جبراى خستگى است. اکسیژن از راه خون به ماهیچه‌هاى خسته مى‌رسد و اسید لاکتیک انباشته شده به‌تدریج دفع مى‌گردد.

 



:: برچسب‌ها: پيشگيري از خستگي,

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 13 شهريور 1392

نکات بهداشتی هنگام فعالیتهای ورزشی

 

بهداشت ورزشی عبارت است از برخوردى اصولی مهم جهت پیشگیری، درمان و توانبخشى صدمات ورزشی. پیچیدگى ورزش‌هاى جدید و کثرت شرکت‌کنندگان در تمامى سطوح سنی، به این امر اهمیت بخشیده است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز،  با رعایت اصول بهداشت ورزشی، استعداد ورزشکار به آسیب‌ها کاهش مى‌یابد و در نتیجه هم در وقت و هزینه‌اى که صرف درمان ورزشکار آسیب‌دیده مى‌شود صرفه‌جوئى خواهد شد و هم کارآئى ورزشکار دچار تغییر نمى‌شود.

رعایت بهداشت ورزشی، پیشرفت پرورش و تامین سلامت ورزشکاران می‌باشد و شامل سلامت جسمی، فکری، اجتماعی و روانی است.

نکات بهداشتی هنگام فعالیتهای ورزشی :

-پس از ورزش، جهت نظافت بدن، با آب گرم دوش بگیریم.
-سعی کنیم پس از تمرین و بازی، لباسهای ورزشی خود را شسته و زیر نور آفتاب خشک کنیم.
-لباسهای ورزشی آغشته به عرق بدن، محیط مناسبی برای رشد قارچهای بیماری زایی است که در صورت عدم شستشوی آنها می‌توانند انسان را مبتلا نمایند.
-بهتر است فاصله غذا خوردن تا شروع تمرینات ورزشی، کمتر از ۳ ساعت نباشد تا هضم و جذب مواد غذایی به خوبی انجام گرفته و خون به مقدار کافی در دسترس ماهیچه‌ها باشد.
-نیم ساعت قبل از تمرین و یک ربع بعد از آن، از آشامیدن نوشیدنی‌های خیلی سرد باید خودداری نمود.
-بعد از تمرینات و مسابقات ، تنها مواد غذایی مناسب،نوشیدنی‌ها مخصوصاً آب میوه‌ها هستند
-در هنگام ورزش کردن در زمین یا سالنها باید به موانع و خطرات توجه کنیم.
-هنگام استفاده از ابزار و وسایل ورزشی هوشیار باشیم و چگونگی استفاده از آنها را بدانیم تا از ورزش خود لذت ببریم
-ورزش و تمرینات را با توجه به فصل انجام دهیم. اگر در فصل گرما هستیم ورزشها وحرکات را سبک، ملایم و با فاصله انجام دهیم و اگر در فصل سرما هستیم، حرکات وتمرینات را پی در پی و به تندی انجام دهیم
-سرما ورزش در فصل گرما ورزش ملایم‌تر و در فصل بیشتر و شدیدتر مناسب است
-پس از فعالیتهای ورزشی  نباید در معرض جریان هوای سرد قرار گیریم زیرا احتمال ابتلا به امراض مختلف از جمله بیماریهای کلیوی همواره وجود دارد.
-از ورزش کردن در هوای آلوده خودداری کنید
بهتر است لباسهای زیرکه مستقیماً با بدن تماس دارند از جنس پنبه و سفید رنگ باشند
-تا حد امکان از لباسهای رنگی و دارای الیاف مصنوعی به عنوان لباس زیر استفاده نشود.
-لباسهای زیر راباید زود به زود عوض کرد.
-به هنگام ورزش باید از لباس کم و مناسب و کفش فاقد پاشنه بلند استفاده نمود
-ورزش حتی الامکان باید در هوای آزاد صورت گیرد
-استفاده کافی از ظرفیت تنفسی یعنی تنفس عمیق و کافی ضروری است بدین منظور باز بودن و پاکیزه بودن مجاری تنفسی فوقانی لازم است
-از فعالیتهای ورزشی سنگین بطور ناگهانی باید اجتناب نمود. توصیه می‌شود فعالیتهای ورزشی را ازمقدار کم و نسبتاً سبک شروع نموده و بتدریج مقدار و شدت آنرا افزایش دهید.
-از ورزش کردن با شکم خالی بپرهیزیم.
-نوع ورزش را باید به تناسب سن و جنس انتخاب کرد
-ورزش نباید بعد از یک فعالیت جسمی یا فکری سنگین صورت گیرد.
-بعداز ورزش در حالیکه بدن عرق دارد نباید در معرض جریان هوا قرار گیرید.

 



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 13 شهريور 1392

جهت‌یابی با ساعت عقربه‌دار

 

مقدمه :
مطالب مربوط به آشنایی با جهت یابی بدون ابزار ، در آموزش های مقدماتی کوه پیمایی توضیح داده می شود ، در این روش بدون داشتن ابزار جهت های اصلی به صورت حدودی قابل تشخیص می باشد ، بسته به اینک روز باشد یا شب می توانیم جهت ها را پیدا کنیم . یکی از روش ها جهت یابی در روز استفاده از ساعت های عقربه ایی می باشد ، البته به شرطی که هوا صاف و خورشید در آسمان قابل رویت باشد می توانیم از این روش استفاده نماییم . 

نشاط کوهستان روش کار :

ساعت مچی معمولی (آنالوگ، عقربه‌ای) را به حالت افقی طوری در کف دست نگه می‌داریم که عقربه ی ساعت‌شمار به سمت خورشید اشاره کند. در این حالت، نیمسازِ زاویه‌ای که عقربه ی ساعت‌شمار با عدد ۱۲ ساعت می‌سازد (زاویه ی کوچک‌تر، نه بزرگ‌تر)، جهت جنوب را نشان می دهد. یعنی مثلاً اگر چوب‌کبریتی را [به طور افقی] در نیمه ی راه میان عقربه ی ساعت‌شمار و عدد ۱۲ ساعت قرار دهید، به طور شمالی-جنوبی قرار گرفته‌است.

نکات:

این که گفته شد عقربه ی کوچک ساعت به سمت خورشید اشاره کند، یعنی این‌که اگر شاخصی [مثلاً چوب‌کبریت] ای که در مرکز ساعت قرار دهیم، سایه‌اش موازی با عقربه ی ساعت‌شمار و در جهت مقابل آن باشد. یا این‌که سایه ی عقربه ی ساعت‌شمار درست در زیر خود عقربه قرار گیرد. یا مثلاً اگر چوبی ده-پانزده سانتیمتری را در زمین به‌طور عمودی قرار دهیم، ساعت روی زمین به شکلی قرار گرفته باشد که عقربه ی ساعت‌شمارش موازی با سایه ی چوب باشد.

دلیل این‌که زاویه بین عقربه ی ساعت‌شمار و ۱۲ را نصف می‌کنیم این است که: وقتی خوشید یک بار دور زمین می‌چرخد، ساعت ما دو دور می‌چرخد(دو تا ۱۲ ساعت). یعنی گرچه روز ۲۴ ساعت است (و یک دور کامل را در ۲۴ ساعت طی می کند)، ساعت‌های ما یک دور کامل را در ۱۲ ساعت طی می‌نماید. اگر ساعت ۲۴ ساعته‌ای می‌داشتید، که دور آن به ۲۴ قسمت مساوی تقسیم شده بود، هر گاه عقربه ی ساعت‌شمار را رو به خورشید می‌گرفتید عدد ۱۲ ساعت همیشه جهت جنوب را نشان می‌داد.

این روش وقتی سمت صحیح را نشان می دهد، که ساعت مورد نظر درست تنظیم شده باشد. یعنی اگر در بهار و تابستان ساعت‌ها را نسبت به ساعت استاندارد یک‌ساعت جلو می‌برند، ما باید آن را تصحیح کنیم(ابتدا ساعت‌مان را یک ساعت عقب ببریم سپس روش را اِعمال کنیم؛ یا نیمساز عقربه ی ساعت‌شمار را [به جای ۱۲] با ۱ حساب کنید). همچنین در همه ی سطح یک کشور معمولاً ساعت یکسانی وجود دارد، که مثلاً در ایران حدود یک ساعت متغیر است (ایران تقریباً بین دو نصف‌النهار قرار دارد؛ لذا ظهر شرعی در شرق و غرب ایران حدوداً یک ساعت فاصله دارد.) ساعت صحیح هر مکان همان ساعتی است که هنگام ظهر شرعی در آن در طول سال اطراف ساعت ۱۲ ظهر است. در واقع برای تعیین دقیق جهت‌های جغرافیایی ساعت باید طوری تنظیم باشد که هنگام ظهر شرعی ساعت ۱۲ را نشان دهد.

روش ساعت مچی تا ۲۴ درجه امکان خطا دارد. برای دقت بیشتر باید از آن در عرض جغرافیایی بین ۴۰ و ۶۰ درجه [شمالی یا جنوبی] استفاده شود؛ هر چند در عرض جغرافیایی ۲۳٫۵ تا ۶۶٫۵ درجه [شمالی یا جنوبی] نتیجه‌اش قابل قبول است.(البته در نیم‌کرده ی جنوبی جهت شمال و جنوب برعکس است.) در واقع هر چه به استوا نزدیک‌تر شویم، از دقت این روش کاسته می شود. ضمناً هر چه زمان به کار بردن این روش به ظهر شرعی نزدیک‌تر باشد، نتیجه ی آن دقیق‌تر خواهد بود.

اگر مطمئن نیستید کدام طرف شمال است و کدام طرف جنوب، به یاد بیاورید که خورشید از شرق بر می‌خیزد، در غرب می‌نشیند، و در ظهر سمت جنوب است.

توجه کنید که اگر این روش را در هنگام ظهر شرعی (یعنی ساعت ۱۲) اجرا کنیم، جهت عقربه ساعت‌شمار خود به سوی جنوب است. یعنی مانند همان روش «جهت‌یابی با سمت خورشید»، که گفتیم خورشید در ظهر شرعی به سمت جنوب است.

اگر از ساعت دیجیتال استفاده می‌کنید، می‌توانید ساعت عقربه‌داری را روی یک کاغذ یا روی زمین بکشید (دور دایره‌ای از ۱ تا۱۲ بنویسید، و عقربه ی ساعت‌شمار را هم بکشید)، و سپس از روش بالا استفاده کنید.

حتی وقتی هوا آفتابی نیست و خورشید به راحتی دیده نمی شود هم گاه سایه ی خوشید را می‌توان دید. اگر یک چوب‌کبریت را عمود نگه دارید، سایه ی آن برعکس جهت خورشید می‌افتد.

 

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،
:: برچسب‌ها: جهت‌یابی با ساعت عقربه‌دار,

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 12 شهريور 1392

تولید کیت کمکهای اولیه کوهنوردی توسط انجمن پزشکی کوهستان ایران:

 

تولید کیت کمکهای اولیه کوهنوردی توسط انجمن پزشکی کوهستان ایران:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: از ابتدای تاسیس و شروع فعالیت انجمن پزشکی کوهستان ایران توسط چند تن از پزشکان علاقمند به پزشکی کوهستان تولید کیت کمکهای اولیه کوهنوردی که بتواند دارای حداقل داروهای لازم مورد نیاز در ورزش کوهنوردی و لوازم کمکهای اولیه یک کوهنورد باشد مد نظر بود. در سال 1387 به همت شادروان دکتر سعید بهالو کیتی طراحی و تولید گردید. اکنون دوباره این انجمن اقدام به تولید کیت کمکهای اولیه کوهنوردی با طراحی جدید نموده است که حاوی لوازم و داروهای مورد نیاز یک کوهنورد می باشد.

مزیت این کیت دارا بودن داروهای تخصصی مورد نیاز در ورزش کوهنوردی و بیماریهای ارتفاع است. لوازم و داروهای موجود در این کیت عبارتند از:

1- باند سه گوش

2- باند ساده 10 سانت

3- چسب کاغذی ضد حساسیت

4- گاز استریل

5- بتادین

6- چسب ساده زخم بندی

7- تیغ بیستوری جراحی

8- داروهای: استامینوفن - متوکلوپرامید - استازولامید - پرل TNG - دیفنوکسیلات - دگزامتازون - . . . .

9- راهنمای کیت و راهنمای داروهای مصرفی

10- بروشور راهنمای امداد و نجات

11- کیف محتوای لوازم فوق

علاقمندان جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانند با 22633819 انجمن پزشکی کوهستان ایران تماس خاصل نمایند.



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،
:: برچسب‌ها: کیت کمکهای اولیه کوهنوردی ,

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 11 شهريور 1392

وزش باد در کوهستان و اثرات آن

 

وزش باد در کوهستان و اثرات آن:

 

 از آنجایی که وزش بادها از عوامل تشدید کننده سرما و سرمازدگی هستند و با افزایش دما مقدار زیادی از دمای بدن ما (اگر دقت نکنیم) هدر می دهند، می توان گفت دشمن شماره یک کوهنوردان وزش بادها هستند.

عناصری که بر وضعیت هوا تأثیر می گذارند عبارتند از:

1.    دما

2.    رطوبت

3.    دید افقی (مه و غیره)

4.    ابرها و وضعیت آسمان

5.    نوع و مقدار بارندگی

6.    فشار هوا

7.    وزش باد و سرمازدگی ( کاهش دمای بدن و سرعت و قدرت آن)

     دو عنصر ابرها و جهت بادها از همه مهمتر هستند عناصر جوی را نباید جدای از هم بررسی نمود کاملاً با یکدیگر در ارتباط هستند.


     دمای هوا مهمترین عاملی است که تغییر آن در سایر عناصر تأثیر می گذارد. تغییر وضعیت هوا، تغییر دما باعث تغییر رطوبت و در نتیجه تشکیل مه یا ابر و بارندگی می گردد.

 تغییر دما باعث اختلاف فشار می گردد

     اگر بخشی از هوا نسبت به هوای اطراف خود گرمتر شود منبسط و چگالی آن کاهش می یابد و میل به صعود پیدا می کند. و چون هوای سرد اطراف نسبت به هوای گرم شده سنگین تر است و فشار آن نسبت به هوای گرم بیشتر است در چنین شرایطی که فشار در یک نقطه از جو زیاد و در نقطه دیگری کم است جریان هوای به نام باد از نقطه ای که فشار زیاد است به نقطه ای که فشار کم است برقرار می گردد.

وزش باد علاوه بر سرد کنندگی می تواند نیرویی ایجاد کند که تعادل هر کوهنورد را بر هم بزند.

     وزش بادی با سرعت 80 کیلومتر در ساعت نیرویی برابر با 23 کیلومتر بر یک شخص ایستاده اعمال می کند که راه آن نه ایستادن است، دولا شوید و یا چهاردست و پا راه بروید و یا به همدیگر متصل بشوید.

     زمانی که هوا صاف و آرام است بدن تا 35 درجه را تحمل می کند اما هنگامی که باد با سرعت 5 متر در ثانیه  می وزد تحمل 20 درجه هم غیرقابل تحمل است.

وقتی هوا آرام است، دود حاصل از دورکشها به آرامی بالا می رود.

وقتی باد با سرعت 5 متر در ثانیه می وزد، دود دودکشها را با خود می برد.

وقتی باد با سرعت 6 تا 8 متر در ثانیه می وزد، پودر برفها را به هوا بلند می کند.

وقتی باد با سرعت 10 متر در ثانیه می وزد، شاخه های کوچک درختان را به هوا بلند می کند.

وقتی باد با سرعت 15 متر در ثانیه می وزد، تمام درخت را به تکان و حرکت را می دارد.

وقتی باد با سرعت 20 متر در ثانیه می وزد، شاخه های بزرگ درختان را می شکند.

به جدول تأثیر سرعت باد در ایجاد سرما (بادلرز یا باد سرمایی)[1] دقت کنید.

 

سرعت باد بر حسب متر در ثانیه

درجه حرارت

2

7

11

16

20

0-

2-

11-

16-

18-

19-

5-

7-

17-

23-

26-

28-

10-

12-

25-

31-

34-

26-

15-

17-

32-

38-

42-

43-

20-

23-

38-

46-

49-

52-

25-

28-

45-

53-

57-

59-

 مثال:

     وقتی درجه حرارت 10- درجه است و باد با سرعت 7 متر در ثانیه می وزد سرما 25- درجه می باشد.

[1] . باد لرز : هنگامی که درجه حرارت ثابت است اما به واسطه وزش باد تحمل سرما سخت تر می شود، باد سرمایی یا بادلرز اتفاق می افتد.

انجمن پزشکی کوهستان ایران

برداشت از نشاط کوهستان 

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 9 شهريور 1392

ظرف ۳۰ ثانیه خود را از خطر یخ‌زدگی در کوهستان نجات دهید!

 

ظرف ۳۰ ثانیه خود را از خطر یخ‌زدگی در کوهستان نجات دهید!

کارشناس امداد و نجات جمعیت هلال احمر کرمانشاه، گفت: با استفاده از نصف یک استکان «الکل اتانول»، می‌توان ظرف ۳۰ ثانیه پناهگاه زمستانی خود را در کوهستان گرم کرد.

«شهریار نوری‌الاصل» گرم کردن سریع پناهگاه‌های زمستانی در کوهستان را در موقعیت‌های حاد با توجه به امکان بروز یخ زدگی بسیار با اهمیت دانست.

«نوری‌الاصل» تصریح کرد: اگر بخواهیم یک پناهگاه را با توجه به روش‌های مرسوم از جمله روشن کردن آتش با استفاده از چوب انجام دهیم انجام این کار بسیار زمان‌بر خواهد بود و در موقعیت‌های حساس می‌تواند افراد را دچار یخ زدگی کند. او گفت: روشی که در چنین موقعیت‌هایی پیشنهاد می‌شود استفاده از «الکل اتانول» است.

«نوری‌الاصل» افزود: برای انجام این کار بهتر است افرادی که در فصل سرما به کوهستان مراجعه می‌کنند همواره مقداری «الکل اتانول» با خود به همراه داشته باشند.

او گفت: در کوهستان‌ها همواره مکانی از جمله غار و یا سرپناهی پیدا می‌شود که افراد می‌توانند با ورود به این پناهگاه‌ها برای گرم کردن آن، در یکی از گوشه‌های پناهگاه مقدار نصف استکان الکل اتانول را به صورت طولی و به طول ۳۰ سانتیمتر بریزند.  «نوری‌الاصل» افزود: در این هنگام با آتش زدن الکل اتانول شعله‌ای به ارتفاع دو سانتیمتر و آبی رنگ(چنانچه الکل اتانول خالص باشد) ظاهر شده که بعد از ۳۰ ثانیه نیز خاموش خواهد شد.

او گفت: گرمای ایجاد شده طی ۳۰ثانیه سوختن الکل اتانول حدود ۴۰۰۰کیلو کالری است که می‌تواند فضای شش متری را به مدت یک ساعت گرم نگه دارد و چنانچه منفذهای فضای موجود از قبیل در و پنجره بسته باشد افراد تعریق بسیاری خواهند داشت. به گفته «نوری‌الاصل» سوختن «الکل اتانول» هیچ اثر سویی بر روی تنفس افراد نداشته و تنها آنها را در سرمای زمستان گرم نگه می‌دارد.

وی با بیان اینکه کف پناهگاهی که «الکل اتانول» ریخته می‌شود باید سیمان، سنگ و یا مواد دیگری غیر از چوب باشد، خاطرنشان کرد: افرادی که در پناهگاه‌های چوبی مستقرند بهتر است از یک ظرف فلزی برای انجام این کار استفاده کرده و الکل را روی آن بریزند.

«نوری‌الاصل» توصیه کرد: تمام افرادی که تمایل دارند در فصل سرما به کوهستان بروند بهتر است مقداری «الکل اتانول» نیز با خود به همراه داشته باشند.

منبع:ایسنا



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : جمعه 8 شهريور 1392

قله كاسونك 1/6/92

بنام خالق كوهها

برنامه : قله كاسونك 

همنوردان : اقايان هادي احمدي . جعفرپور .احمد حسيني . رحمان رفيقي . محسن كمالي . جعفري چشم قشنگه .اكبر عظيمي .نادر.عباس.مقدم.خردمند.امير مهدي كيا.

ساعت 5:30 از ميدان نازي آباد به سمت روستاي گرمابدر حركت كرديم.ساعت 7:30 به منطقه گرمابدر رسيديم و حركت از مسيري غير از مسير عادي كه براي صعود انتخاب كرديم.شيب تند با زوايه 45 تا 35 درجهمتغيير بود. بعد از چندتا صعود و فرود،به دره اي رسيده ناهار را صرف نموديم.چند نفراز دوستان در كنار رودخانه نشستند و به اتفاق يازده نفر ديگر ،حركت به سمت قله را اغاز نموديم ساعت  15 روي قله بعد از گرفتن چندتا عكس يادگاري به طرف روستا حركت كرده و ساعت 10 شب به نازي آباد رسيديم. نخود نخود هر كي رود خانه خود.واقعا برنامه بسيار عالي بود.بخصوص كه در اين برنامه براي دوستاني كه تجربه دست به سنگ نداشتن ،هيجان انگيز بود بماند كه در يك جا مجبور شديم از طناب انفرادي براي كمك به دوستان استفاده كنيم.و در اينجاست كه ياد گيري، دورهاي كوهنوردي و كلاسهاي ديگر واقعا بكار مي ايد. از همه دوستان خواهشمندم نسبت به يادگاري هر مطلبي كه بخصوص مربوط به كوهنوردي است اقدام نمايد.حتما يك روزي در كوهنوردي انها به كار خواهد امد.و اميدوارم كه هيچ حادثه تلخي براي كسي پيش نيايد.

از آقاي هادي احمدي بسيار ممنونم و سپاس گزارم ، همچنين از آقاي جعفرپور بخاطر كوكو هاي خوشمزه اش.

باميد د يدار در برنامه هاي بعدي.براي سلامتي همه ورزشكاران بخصوص كوهنوردان صلوات 

 

 معمولا بهترين و زيباترين عكسها رو اول ميزارن.منم اينبار خواستم ببينيد كه برخي از مردم چگونه با طبيعت برخورد ،و شايد يه شوكي باشه براي انسانها، كه چرا وقتي به تفريح ميريد اشغالهاي را تو طبيعت رها ميكنيد.جالب اينجاست وقتي تذكر هم ميدي ، به يكسري از اين بظاهر انسانها ، در مقابل جبهه ميگيرند و اصلا به روي مبارك هم نميارن .برخي هاشون كه با هفت قلم آرايش بظاهر شون حسابي رسيدن ، و كلي ادعا دارن كه ما كلاس بلا هستيم (اگر ارايش نكن خدايش نميشه نگاهشون كرد ) كه بدتر هستند چون مي ترسن لباساشون كثيف بشه همون جا اشغالها شون رو رها ميكنن.واقعا بهتر نيست كه بيشتر از طبيعت رو ازار نديم و يك كمي هم به فكر طبيعت باشيم يا بهتره بگم فكر كنيد هفته ديگه ميخواهيد بريد همون جايي كه رفتيد و وقتي ميريد مي بييد اونجا اين همه زباله هست .چه احساسي داريد؟ به كي اولين ناسزا رو ميگيد/ يك كم فكر كنيد بعد زباله هاتون رو با خودتون ببريد تهران يا اولين شهريكه سطل زباله  داره !!!!!

براي ديدن بقيه عكسها ادامه مطلب رو ببينيد

 

دانلود فیلم با لینک مستقیم

 قله كاسونك

دانلود فیلم با لینک مستقیم

 

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 92، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 4 شهريور 1392



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.