کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


تصاویر صعود به کهار 1/7/90

 

 

 

 

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: عکسهای دوستان، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 1 مهر 1390

گزارش برنامه قلعه مازیار 16/7/90

به نام ايزد يکتا خالق کوه هاي بي همتا "
ساعت 6:15 در ميدان نازي آباد حرکت خود را به سمت روستاي امامه – قله هم هن آغاز کرديم.
 

روستاي امامه يکي از روستاهاي بخش رودبار قصران از توابع شميران بوده که در شمال شرقي تهران در دامنه جنوبي البرز مرکزي قرار دارد. به لحاظ کوهستاني بودن از يک آب و هواي معتدل در تابستان و هواي سرد و يخبندان در زمستان برخوردار است. از جاذبه اين روستا مي توان به چشم اندازهاي بي نظير آن در فصول مختلف سال بويژه بهار و تابستان اشاره کرد همچنين با در اختيار داشتن رودخانه هاي زيبا و مراکز تفريحي در کنار رودخانه هرساله شماري از گردشگران ايراني و حتي خارجي را به اين روستاي زيبا سوق مي دهد."
ساعت 8:10 از ماشين پياده شديم، سرپرست برنامه مشخص شد: آقاي رفيقي مسير کنار رودخانه را طي نموديم، هواي سرد صبحگاهي بسيار لذت بخش بود. ساعت 10 در کنار رودخانه براي صرف صبحانه توقف نيم ساعته داشتيم. در ابتدا تصميم براين بود که به قله هم هن برويم ولي به دليل کوتاهي زمان قلعه مازيار را براي کوهپيمايي انتخاب کرديم. مسيردر ابتداي راه پاکوب داشت ولي کم کم شيب هاي بسيار تندي  آشکار شدند، در طول مسير شاهد طبيعت بسيار زيبا و کوه هاي سربه فلک کشيده بوديم. ساعت 12:30 به قلعه مازيار رسيديم.

 قلعه مازيار بر فراز صخره سنگي احداث شده، سمت شمال و شرق صخره اي که قلعه برفراز آن قرار دارد داراي شيب بسيار تند مي باشد به علت  دسترسي سخت ،از تعرض مهاجمان و حفاران قاچاق مصون مانده و امروزه اثر شاخصي از قلعه مي باشد که نظر بيننده را به خود جلب مي کند، که قدمت آن حداقل به هزارو سيصد سال مي رسد و متعلق به يک حکمران محلي به نام مازيار است و بخش عمده آن تخريب شده است."  

مسير قلعه به دليل شيب تندي که داشت باعث خستگي دوستان شده بود و بعضي از دوستان به قلعه مازيار نرسيدند و بنا به نظر سرپرست، مسير را تغيير داده و به سمت پايين حرکت کردند.  ساعت 13:30 در کنار رودخانه کمي استراحت داشتيم و ساعت 4 پس از صرف ناهار و چاي (که آقايان تقي پورو رفيقي زحمت کشيدند)، ساعت 16:20 به سمت مبدا حرکت و ساعت 18:40  به ميدان نازي آباد رسيديم.

از آقاي رحمت الهي که همه بچه ها را بستني مهمان کردند، تشکر مينماييم ،جاي همه دوستان خالي بود.
 "با آرزوي موفقيت و سلامتي براي همه اعضاي گروه

 

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز90، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 19 مهر 1390

خلنو 12/4/90

خلنو (4386 متر) بلندترين قله البرز مرکزي پس از دماوند  ، سرچشمه رودخانه هاي وارنگه رود و لار ولالون ، قله اي مرتفع وبه دور از دسترس در منطقه البرز مرکزي به حساب مي آيد. قله از طريق يال شمال شرقي به قلل خرسنگ ، ميش چال وپالون گردن ؛ از سمت شمال توسط گرده سوزني شکل به دره خرسنگ ووارنگرود از جناح شمال غربي به قلل شاخکي اسبي چال ودو آب ووارنگرود وازسمت جنوب توسط خلنو کوچک ( 4350 متر) وبرج خلنو به دو شاخه شرقي و غربي تقسيم مي شود. شاخه شرقي پس از تشکيل ورزا و جانستون به خرسنگ منتهي مي شود و شاخه غربي تشکيل قلل هرزه را مي دهد.
اين کوه در قلب رشته کوههاي البرز مرکزي و در شمال ده لالون ومنتهي اليه دره وارنگرود قرار دارد.  

که. با توجه به نزديکي آن به تهران و ارتفاع مناسب آن به لحاظ هم هوايي ، دشواري صعود آن در يک روز و نيز تنوع اقليمي مسير صعود ، همواره مورد توجه کوهنوردان است ، که از آن به عنوان پيش برنامه قله هاي ديگر بخصوص دماوند،علم کوه استفاده مي کنند .
عمومي ترين مسيرهاي صعود اين قله در اين فصل عبارتند از :
1-       فشم – روستاي لالان – قله برج
2-       شمشک – روستاي سپيدستان – قله سرکچال – قله برج
که بعلت بهمن گير بودن مسير شماره 1 ، صعود زمستاني از مسير شماره 2 انجام مي شود.
گروه کوهنوردي باران در يک صعود يک روزه تا آبشار، حرکت خود را در ساعت6 روز جمعه مورخ 9/4/90 با 10 نفر از اعضا – از ميدان بازار دوم و با دو دستگاه پرايد آغاز نمود . مبدا صعود اين برنامه ، روستاي لالان از توابع فشم است که براي رسيدن به آن مي بايستي از طريق جاده تلو و يا گردنه قوچک به ميدان لشگرک (سه راه زردبند) و پس از گذر از اوشان ، به فشم رفت . در ميدان اصلي فشم به دوراهي مي رسيم که مسير سمت چپ به طرف شمشک و مسير سمت راست به طرف زايگان و گرمابدر مي رود . به راست رفته و پس از عبور از روستاي روته و طي تقريباً 2 الي 3 کيلومتر ، به خروجي روستاي لالان مي رسيم که در سمت چپ جاده واقع و تابلوي بزرگي در ابتداي آن قرار دارد که نام روستا بر روي آن نوشته شده است . ساعت 7 صبح به ميدان اصلي روستا رسيده جاده خاکي را که در امتداد روخانه مي باشد، ادامه داده و ماشينها را در کنار پل پارک کرديم . در انتهاي جاده مي بايستي از روي پل به آن طرف رودخانه رفت و مسير پاکوب را ادامه داد .
در ادامه به تنگه ورزاء مي رسيم . پس ازدوبارعبوراز رودخانه ،مسير حرکتمان همچنان در کنار رودخانه سرد و پر آب، پاکوب و مشخص است . پس از خروج از تنگه و در حاليکه در شرق رودخانه هستيم ، سنگ بزرگي بنام سنگ مطبخ در غرب رودخانه ديده مي شود  که در گذشته ، براي صعودهاي 5/1 روزه قله خلنو ، از اين محل براي شب ماني استفاده مي شد وفضاي بزرگ زير سنگ براي خوابيدن 10 الي 12 نفر مناسب بود که البته اکنون اين محل تبديل به گوسفندسرا شده است .

ساعت 9:30 به چشمه تلخاب مي رسيم . در حال حاضر در اين محل دو نوع چشمه وجود دارد ، يکي چشمه آب شيرين که از بالادست سرازير شده و ديگري چشمه آب گازدار که به علت ترکيبات خاص آن ، رنگ سنگهاي اطراف آن به زردي گرائيده است .
پس از نيم ساعت به محل تلاقي دو دره مي رسيم ، دره سمت چپ به گردنه ورزاب و دره سمت راست که مسير مورد نظرما است به آبشار معروف اين منطقه مي رسد ، که البته با پيگيري مسير پاکوب مشکلي بوجود نمي آيد . برفچالي در پائين آبشار وجود دارد که عبور آب از داخل آن بصورت تونل ، زيبايي خاصي به منطقه داده است .

شايان ذکر است که تا اينجا ، چشمه هاي فراوان و متعددي در سر راه است و چند چشمه بالاي اين آبشار ، آخرين محل براي برداشتن آب است و در واقع مي بايستي براي 7 يا 8 ساعت آينده آب تامين کرد که با توجه به برنامه يک روزه ما امکان صعود به قله وجود ندارد.

 س از صرف صبحانه و استراحت،ساعت 10:30 از مسير پاکوب که با شيب بسيار ملايم همراه بود.صعود به سمت آبشار را اغاز کرديم و ساعت 12:30 به آبشار رسيديم.اينجا مکان بسيار مناسبي براي شب ماني مي باشد و تعداي چادر درآنجا برپا بود که نشان از صعود چند گروه به قله را ميداد.تا ساعت 13:30 استراحت کرديم و سپس به سمت پايين به را افتاديم. در طول مسير با توجه به سردي هوا همچنان برف وجود داشت و وجود چندين تونل برفي بسيار زيبا همگي نشان از زيبايي خالق توانا را ميداد. حدود ساعت 16:30 سوار خودرو شده و ساعت 18 به تهران رسيديم.



:: موضوعات مرتبط: تابستان 90، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 18 مهر 1390

کهار 1/7 90


:: موضوعات مرتبط: پاییز90، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 4 مهر 1390



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.