کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


سال نو مبارک باد

 

سال، نومی شود، زمین نفسی دوباره می کشد، برگ ها به رنگ در می آیند ، گل ها لبخند خود را به ما هدیه می دارند و تجدید حیات را که نشانه ای از قدرت بی پایان الهی است نوید می دهند .

دراین رویش سبز و حیات دوباره ی طبیعت ،جایگاه ما کجاست ؟ سهم  و نقش ما چیست؟

بیایید ما نیز سال و بهار نو را فرصتی نو برای تازه شدن و بازنگری بر چگونه زیستن بدانیم . به دیگران ، به طبیعت و هرچه درآن هست، مهر بورزیم و خدا را شاکرباشیم که همچنان فرصت زنده بودن و زندگی کردن را به ما ارزانی داشته است.با کاستن از زیاده خواهی ها،اهمیت بیشتر به اخلاق فردی و اجتماعی ، توجه به مصرف صحیح آب و دیگر منابع طبیعی و همچنین حفظ محیط زیست و  یادآوری به دیگران ،در راه اعتلای خود و جامعه قدم برداریم، همانگونه که حافظ رحمت الله علیه می فرماید:

 

 

نو بهار است در آن کوش که خوشدل باشی

که بسی گل بدمد باز و تو در گل باشی

من نگویم که کنون با که نشین و چه بنوش
که تو خود دانی اگر زیرک و عاقل باشی

چنگ در پرده همین می‌دهدت پند ولی
وعظت آن گاه کند سود که قابل باشی

در چمن هر ورقی دفتر حالی دگر است
حیف باشد که ز کار همه غافل باشی

نقد عمرت ببرد غصه دنیا به گزاف
گر شب و روز در این قصه مشکل باشی

گر چه راهیست پر از بیم ز ما تا بر دوست
رفتن آسان بود ار واقف منزل باشی

حافظا گر مدد از بخت بلندت باشد
صید آن شاهد مطبوع شمایل باشی



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : جمعه 29 اسفند 1393

بهمن دیزین و حکم دادگاهی که پی از 5 سال صادر گردید:

با سلام ضمن تشکر از گزارش جامعی که ارائه گردید.

بنده اعتقاد دارم که مدیر عامل وقت می توانست در آن زمان با توجه به وضعیت جوی و با توجه به تجربه خود کلاس را منحل نماید و از اجرای برنامه جلوگیری کند.

البته خدا را شکر که شاهدان زنده وجود دارند و مراتب را به طور دقیق بیان نموده اند. ولی باز در اجرای این حکم چندین پیامد در جامعه کوهنوردی داشته باشد.

نخست اینکه : سرپرستان برنامه با دقت و وسواس بیشتری در حفظ و ایمنی کوهنوردی و همنوردانشان تلاش کنند و طبق شعار و قانون کوهنوردی پیش برند که

ایمنی ایمنی ایمنی ...

دومین موضوع :

ممکن است خیلی از مدیران باشگاهها و گروهها دیگر از اجرای برنامه های کوهنوردی انصراف دهند و این مسئله ای است که بسیار جای بحث و تامل دارد.چرا که اجرای چنین حکمی سنگینی برای مدیرانی که بدون گرفتن هیچ حقوقی تنها برای رضای خدا و عشقشان به ورزش انسان ساز کوهنوردی تلاشهای شبانه روزی انجام میدهند بسیار تامل برانگیز است و جا دارد لااقل برای این حکم فکر دیگر اندیشید.

بهر حال این حکم بعد از سالها بیان شد ولی جا دارد خانوادهایی که عزیزانشان را از دست داده اند کمی هم بیاد بیاورند که این ورزش همیشه با خطر و حادثه توام بوده و هست و خود این کوهنردان و خانوادهایشان از این موضوع کاملا با خبر بوده اند. بهتر است در مورد اجرای حکم مدیر عامل سابق کمی اندیشه کنند و حتی المقدور از ایشان بگذرند. چرا که ایشان و خیلی از مدیرانی که برای ، گروهها و باشگاهها کار می کنند تنها برای عشق به این ورزش تلاش می کنند نه برای پول...

خود بنده سالیان در مجوعه ای که مدیریت می کردم تنها بخاطر همین موضوع از مدیریت و سرپرستی تیمی که برایش تلاش کرده بودم انصراف دادم و ترجیح دادم به عنوان یک کوهنورد در باشگاهی عضو باشم وحتی یک مورد را هم سرپرستی نکنم. حالا توجه کنید که مدیران با شنیدن این خبر تا کجا فکر خواهند کرد خدا داند...

بهمن دیزین و حکم دادگاهی که پی از 5 سال صادر گردید:

 

انجمن پزشکی کوهستان ایران: بالاخره حکم نهایی دادگاه حادثه بهمن دیزین 88 پس از 5 سال صادر گردید. درباره چگونگی بروز این حادثه و علل و عوامل مختلف آن در جامعه کوهنوردی و خصوصا فضای مجازی تحلیل و بحث بسیار گردیده است.

در این مدت واکنش های جامعه کوهنوردی و خصوصا باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند در برخورد با این حادثه و خصوصا در برخورد با خانواده های قربانیان می توانست مسیر پیگیری مطالبات ایشان را درجهت بهتری هدایت کند.

تا جایی که باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند با سایت مستقل خود بجای درج خبر حکم نهایی صادره در زمان مناسب خود باید شاهد خبررسانی از سایت دیگری(باشگاه اسپیلت) غیر از این باشگاه باشیم. در خبر درج شده نیز بجای یکی دانستن تمامی قربانیان این حادثه(همگی از یک جامعه کوهنوردی بودند) تعداد قربانیان را 7 نفر درج کرده و پس از 5 سال هنوز نمی دانند این حادثه 8 قربانی از جامعه کوهنوردی داشته است.

صدور رأی حادثه بهمن سال ۸۸ «دیزین»؛ «وزارت راه»، «پیست اسکی دیزین» و «باشگاه دماوند» مقصر شناخته شدند!

پس از حادثه ریزش بهمن سال ۸۸ در دیزین که منجر به جان‌باختن هشت کوه‌نورد و مربی شد، پرونده‌ای توسط خانواده‌های جان‌باختگان بر علیه مقصران این حادثه در قوه قضاییه تشکیل و در نهایت بعد از پشت‌سر گذاشتن مراحل مختلف و اتمام دادگاه تجدیدنظر در زمستان ۱۳۹۳ مقصران این حادثه (با درصدی مشخص) به این شرح معرفی شدند: «وزارت راه»، «پیست اسکی دیزین» و «باشگاه دماوند» که هر کدام با رأی دادگاه و با استناد به نظریه کارشناسی، به پرداخت دیه و زندان محکوم شدند ... در این بین «باشگاه دماوند» به پرداخت حدود چهارصدمیلیون تومان دیه و حبس (کیفری) ۲ ساله مدیرعامل وقت خود محکوم گردید!

بنا بر پبام ارسالی از سوی «باشگاه اسپبلت» مطلع شدیم؛ در خصوص این رأی روز چهارشنبه ۱۳۹۳٫۱۲٫۱۳ جلسه‌ای در جهت هم‌اندیشی عواقب این رأی به دعوت «باشگاه دماوند» و با حضور چندتن از نمایندگان باشگاه‌ها و گروه‌های کوه‌نوردی و همچنین پدر یکی از جانباختگان حادثه در محل آن باشگاه تشکیل شده است و هرکدام از حضار مطالبی را عنوان نموده‌اند ... در این جلسه متنی نیز توسط مسئول «باشگاه اسپیلت» قرائت شده است ... این متن را بخوانید در: سایت باشگاه کوه‌نوردی و سنگ‌نوردی اسپیلت

بررسی تحلیل ها و تفسیر های وبلاگ ها و سایت های مختلف قابل توجه است:

درس هایی از بهمن88: اشتباهات فرشاد خلیلی در آن پنج شنبه سیاه

 

کوه‌نوردی هم مانند هر ورزش دیگری دارای قوانین ، اصول و بنیان‌های آموزشی خاص خود می‌باشد. قوانین، اصول و بنیان‌هایی که امروزه _ و بیش از هر زمان دیگری_ با شاخه‌های مختلف علوم پیوند یافته و نقش حیاتی آن  در انجام هر گونه فعالیت و برنامه موفق و ایمن در این ورزش، واقعیتی غیر قابل انکار به شمار می‌رود. نگاهی گذرا به پاره‌ای حوادث تراژیک و مرگبار در کوه‌نوردی ایران به روشنی گواه بی‌اعتنائی و عدم توجه جدی سازمان دهنده‌گان و سرپرستان و شرکت‌کننده‌گان در برنامه‌های کوه به این قوانین، اصول و بنیان‌های علمی و آموزشی می‌باشد. بعد از حادثه‌ی سیل دره‌ی اندرسم در تابستان سال 84 و مرگ یازده تن از کوه‌نوردان استان قزوین، ریزش بهمن‌های متوالی محور شمشک _ دیزین در روز پنج شنبه 15 بهمن 1388 ، یکی دیگر از تلخ‌ترین و غم‌بار‌ترین روزهای تاریخ کوه‌نوردی ایران را با مرگ 8 کوه نورد استان تهران رقم زد. انتشار گزارشی تقریبا کامل و لحظه به لحظه از جریان این حادثه توسط یکی از شاهدان و بازمانده‌گان به نام پرویز شجاعی پارسا در وبلاگ ایران سرزمین من ، موجب گردید بتوانیم تلاشی را در جهت نقد و بررسی عملکرد سرپرست برنامه " فرشاد خلیلی " به انجام برسانیم. تلاشی که هدف آن دست یابی به تجربیات و آموزه‌هایی برای به حداقل رساندن این گونه وقایع و رویدادها در کوه‌نوردی کشورمان می‌باشد.

.

***

حادثه‌ی روز پنج شنبه 15 بهمن 88 برای تیم اعزامی باشگاه دماوند بوده است. تیمی حدودا سی نفره از کار‌آموزان کوه‌نوردی و داوطلبان عضویت رسمی این تشکل که به سرپرستی و مربی گری فرشاد خلیلیو دو کمک مربی به نام های حسن بیرجندی وپیمان ثروت، همراه با دو مینی بوس برای اجرای کلاس آموزش غار برفی _ با پرداخت هزینه‌ی هر نفر 250000 ریال _ عازم گردنه ی دیزین می‌شوند. بررسی اظهارات بازمانده‌گان و گزارش منتشر شده‌ی شجاعی پارسا نشان دهنده‌ی زنجیره‌ای از اشتباهاتفرشاد خلیلی به عنوان سرپرست برنامه است که تیم کوه‌نوردان مبتدی و کارآموزان باشگاه دماوند را گام به گام به فاجعه نزدیک کرده است:

 

 اشتباه اول

انتخاب گردنه‌ی دیزین به عنوان منطقه‌ای دوردست، . . . .

 



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،
:: برچسب‌ها: بهمن دیزین سال 88,

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 17 اسفند 1393

کوه زندان؛ جاذبه ای اسرارآمیز

 

کوه زندان؛ جاذبه ای اسرارآمیز

 
کوه زندان؛ جاذبه ای اسرارآمیز

به گزارش خبرنگار مهر، تخت سلیمان تکاب اثر طبیعی و اسرار آمیز که در دل خود قصه های نهفته ای دارد، هم اکنون به عنوان اولین اثر طبیعی برای ثبت در ردیف آثار ملی کشور به میراث فرهنگی معرفی شده تا مردم بیشتر با جاذبه های این اثر طبیعی بی نظیر آشنا شوند.

كوه زندان سلیمان نام کوهی مخروطی و میان تهی در سه کیلومتری غرب اثر جهانی تخت سلیمان تکاب است که هزاران سال پیش، بر اثر رسوب کانیهای آب دریاچه به وجود آمده، به طوریکه ارتفاع این کوه از زمین مجاور خود ۱۰۷ متر و در قله گودی عمیقی در حدود ۸۵ متر دیده می‌شه که قطر دهانه آن به طور تقریب ۶۵ متر است.

این کوه در زمان ماناییها عبادتگاه بوده که ثبت ملی این اثر طبیعی و تاریخی می تواند در معرفی این کوه تاثیر بسزایی داشته باشد، در اطراف کوه زندان دیو چشمه های آبگرم متعددی دیده می شود که اهالی معتقدند این چشمه ها به علت وجود املاح معدنی کوه زندان خاصیت های متعدد درمانی دارد.

کوه زندان سلیمان

حضرت سلیمان دیوها را در کوه زندانی می کرد

ساکنان منطقه تخت سلیمان تکاب این کوزه زیبا و شگفت وانگیز را زندان سلیمان یا زندان دیو می نامند و بر این باور معتقدند که حضرت سلیمان دیوهایی را که از فرمانش سرپیچی می کردند در این کوه زندانی می کرد.

در طوقه این مخروط بقایای معبد مقدسی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد وجود دارد که در دهه چهل توسط هیات باستان شناسی آلمانی مورد کاوش و مطالعه قرار گرفته است.

بعد از رونق آتشکده آذر  گشنسب  دوره ساسانی تا مدتی از کوه زندان سلیمان و تعدادی از واحدهای معماری آن به عنوان قلعه نگهبانی استفاده می شده است.

برخی از باستان شناسان و کاوش گران اماکن تاریخی معتقدند این کوه اصلا سابقه آتش نشانی نداشته است بلکه در ابتداد دریاچه ای شبیه دریا چه تخت سلیمان بوده که بعدها آب آن خشک شده است و به صورت فعلی درآمده است.

همچنین در ارتفاع ۶۵ متری این کوه دیواری مانند کمربند پس از حفاری مشاهده شده است که طول آن در حدود ۸۰۰ متر است. در همین ارتفاع آثار و بقایای ساختمانی که همگی از سنگ ساخته شده با پله های عریض سنگی بسیار جالب توجه است.

کوه زندان سلیمان

کوه زندان تخت سلمان تکاب ثبت ملی می شود

مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار مهر، از آماده سازی پرونده  ثبت كوه زندان تخت سلیمان تكاب به عنوان اولین اثر  طبیعی استان در فهرست آثار طبیعی ملی ایران خبر داد.

جلیل جباری با بیان اینکه تخت سلیمان تکاب به لحاظ موقعیت و جایگاه منحصربفرد طبیعی دارای اهمیت فوق العاده گردشگری در سطح کشور است، ادامه داد: کوه زندان از مهمترین آثار طبیعی و تاریخی در این منطقه بوده که نیازمند توجه ویژه است.

وی بر لزوم تامین اعتبارات لازم برای اتمام عملیات اجرایی کمپ گردشگری در جواز مجموعه جهانی تخت سلیمان تکاب تاکید کرد و ادامه داد: بهسازی راه های مواصلاتی تکاب برای افزایش میزان استقبال مردم از این اثر بی نظیر جهانی نیز ضروری است.

لبه سنگی گودال زندان سلیمان در برخی قسمتهای متورق شده و بخش هایی از این دهانه تا ۸ متر بر اثر زلزله فروریخته است و هم اکنون نیز بخش هایی در حال ریزش است.همچنین بقایای آثار معمار مربوط به معبد هزاره  قبل از میلاد که در پیرامون این طوقه احداث شده است که مصالح تخته سنگ و لاشه سنگ های درشت به شکل خشکه چین استفاده شده است.

تخت سلیمان تکاب

کوه زندان عبادتگاه ماناها بود

نکته قابل توجه دیگر در مورد کوه زندان سلیمان وجود گاز و چشمه های گاز دار داخل این گودال است که هنوز هم دیواره های فرونشسته یک چشمه گاز دار در کف حفره زندان فعالیت دارد که همین پدیده موجب جذب شمار زیادی از گردشگران و علاقه شدید مسافران نوروزی برای صعود به دهانه این کوه شده است.

زندان سلیمان در حالت کلی ساختار رسوبی مشابهی شبیه وضعیت فعلی مجموعه تخت سلیمان دارد؛این کوه در زمان مانایی ها در حدود سالهای ۶۶۰ تا ۸۳۰ قبل از میلاد به عنوان عبادتگاه بوده است.

کوه زندان سلیمان در کنار مجموعه تاریخی تاریخی و باستانی تخت سلیمان از مهمترین جاذبه ها ی گردشگری استان آذربایجانغربی محسوب می شود و در اولویت اول گردشگران منطقه شمالغرب کشور قرار دارد به طوری که بازدید از این کوه نه تنها موجب حیرت مسافران نوروزی می شود بلکه تماشای آن و دیدن شگفتی های داخل این کوه میان تهی از روی دهانه خطرناک و بسیار مهیج و جالب است.

کوه زندان سلیمان ابهت خاصی به مجموعه تخت سلیمان داده و صعود به دهان آن و طی ارتفاع تا رسیدن به مرکز این کوه سرگرمی مفرح مسافران نوروزی است.

کراپ‌شده - تخت سلیمان

بهبود شرایط محیطی برای صعود گردشگران به قله کوه زندان

این کوه به لحاظ جایگاه تاریخی و باستان شناسی و نزدیکی به مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان و نیز به دلیل موقعیت خاص و منحصر بفردطبیعی اهمیت فوق العاده ای دارد و البته صعود به دهانه آن کمی سخت و طاقت فرسا است که طی چند سال اخیر احداث راههای منتهی به این کوه و نیز ساخت پله های عریض از این سختی ها کاسته است.

در دهه ۶۰ میلادی به منظور بررسی و مطالعه ساختار درونی گودال کوه زندان سلیمان ، یک هیات باستان شناسی آلمانی از سمت شمال شرقی دامنه این کوه تونلی حفر نموده که بعداز عملیات مجداد مسدود شده است که احیای این تونل دسترسی آسان به داخل گودال شگفت انگیز کوه زندان دیو را فراهم خواهد کرد.

مجموعه میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان در ۴۲ کیلومتری شمالشرقی شهرستان تکاب در جنوب آذربایجان غربی اثر ملی کشور در آثارجهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

 



:: موضوعات مرتبط: جاذبه هاي گردشگري ايران، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 16 اسفند 1393

کتاب «کوهِ دَکَلی» / سرگذشت زندگی یک چوپان کوهنورد

کتاب کوه دکلی / ابوالفضل زمانی

کتاب داستان «کوهِ دَکَلی» نوشته ابوالفضل زمانی توسط انتشارات «ویرایش» منتشر شده است.

کتاب کوه دکلی داستان، سرگذشت زندگی مهیج و پر از افت و خیز یک پسرک چوپانی است بنام "دلخان" که او را شیفته "کوهستان" می کند، او که آخرین فرزند خانواده است در سایه سنگین " خان آقا" که پدری پر اُبهت و تندخو است به چوپانی مشغول می شود و روزها و سالهای درازی  را در کنار گله ها و گوسفندانِ خاموش و بی نظر و با همدمی چون کوهستان سپری می کند. خان آقا  که در ابهتش به کوه می ماند تنها یک مسیر موفقیت در ذهن دارد که با تمام قوا می خواهد دلخان را در همان مسیر قرار دهد. اما چون روش هدایتش "اجبار"است ناخواسته دلخان را به مسیری سوق می دهدکه باب میل خان آقا نیست ...

"فردا روز موعود است و دلخان با پای نهادن بر بام دنیا انگار همه خواسته اش را از روزگار خواهد گرفت.

آرزویی که سالهاست در سر دارد. رویایی دور از انتظار که بالاخره با فراز و نشیب های تلخ و شیرین در حال وقوع است. چوپان ساهای دور در دامنه کوه های حقیر "تاش پینار"، فردا گامهایش را بر روی بلند ترین نقطه دنیا "اورست" می گذارد.

واقعا خوابیدن در چنین شبی محال است. بی خوابی نه به خاطر ارتفاع و خستگی بلکه به خاطر هیجانی است که از نزدیک شدن به پایان کار دارد. یاد چوپانی اش در ایام کودکی و در روزهای آخر پاییز می افتد که سرمای "تاش پینار" پاییز را زمستان می کرد!

هیجانی که برای درست کردن آتش و پناه بردن به آغوش گرم آن داشت، آن هم با چند چوب کبریت نصفه و نیمه با مقداری هیزم های نم کشیده!........"

چند خط از کتاب کوه دکلی / نوشته ابوافضل زمانی

کتاب کوه دکلی / ابوالفضل زمانیعنوان کتاب: کوه دکلی

نویسنده: ابوافضل زمانی

ناشر: ویرایش

موضوع: داستان فارسی

نوبت چاپ: اول، تابستان 1393

تعداد صفحات: 128 صفحه

قیمت پشت جلد: 8500 تومان

 

 

مراکز عرضه کتاب"کوهِ دَکلی"

علاقمندان می توانند برای سفارش کتاب با شماره 09198180419 و یا ایمیل abolfazl_sbu@yahoo.com تماس حاصل نمایند.

انتشارات ویرایش: خیابان ولیعصر،خیابان زرتشت غربی،پلاک 67-تلفن:88973358

فروشگاه برودپیک: خیابان ویلا،پلاک 37-تلفن:88940086

فروشگاه شیرپلا: خیابان ولیعصر،بالاتر از میدان منیریه،پلاک988-تلفن:66960249

فروشگاه آلپ: خیابان ولیعصر،بالاتر از میدان منیریه،پلاک -878-تلفن:66454175

فروشگاه حمید رهبر: خیابان ولیعصر،بالاتر از میدان منیریه،پلاک986-تلفن:66499297

فروشگاه ابرکوه: خیابان ولیعصر،بالاتر از میدان منیریه،پلاک 1028-تلفن:66404052

فروشگاه جم: خیابان ولیعصر،بالاتر از میدان منیریه،پلاک77-تلفن:66464521

فروشگاه بنادک: خیابان ولیعصر،بالاتر از میدان منیریه،پلاک994-تلفن:66965850

کتاب کوه دکلی / ابوالفضل زمانی

 

 

 


:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،
:: برچسب‌ها: کتاب «کوهِ دَکَلی» / سرگذشت زندگی یک چوپان کوهنورد,

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 4 اسفند 1393



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.