کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


اصفهان : آمار بالای حوادث کوه نوردی در کوه صفه

 

کوه صفه یکی از تفرجگاه های اصلی مردم اصفهان در جنوب این کلان شهر به شمار می آید اما در چند سال اخیر، حوادث و سقوط هایی را بدلیل رعایت نکردن موارد ایمنی کوه نوردی شاهد بوده است.

 

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، کوه صفه با ارتفاع حدود دو هزار و 200 متر بالاتر از سطح دریا از زمانهای دور بعنوان پایگاه و پناهگاه مورد استفاده مردم بوده و امروزه نیز یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری اصفهان است.

یکی از ویژگی های مهم کوهستان صفه، وجود صخره های عظیم و بلند در نقاط مختلف آن است که از نظر کوه نوردی تخصصی و آموزش سنگ نوردی، امکان بسیار خوبی برای ورزش کوه نوردی در اصفهان بوجود آورده است.

به همین دلیل تعداد زیادی از علاقه مندان به طبیعت و کوه نوردی بویژه در روزهای تعطیل به کوهصفه اصفهان می آیند تا اوقات خوشی را در این منطقه سپری کنند اما برخی اوقات این طبیعت گردی به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی با حوادث ناگوار از جمله سقوط از ارتفاع همراه است.

این حوادث تا جایی پیش رفته که رئیس امداد و نجات در ارتفاع و کوهستان آتش نشانی اصفهان آمار حوادث کوه نوردان حرفه ای در کوه صفه را نگران کننده دانسته است.

پیام ستایش در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه در سال گذشته 55 حادثه با 63 نجات یافته درکوه صفه اصفهان ثبت شده است، افزود: این حوادث منجر به کشته شدن سه نفر شد.

رئیس ایستگاه شماره 12 و گروه تخصصی امداد و نجات در ارتفاع و کوهستان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان اظهارکرد: کوه صفه برای کاهش حوادث کوه نوردی بویژه برایکوه نوردان عادی ساماندهی و ایمن سازی شده اما آمار حوادث کوه نوردان حرفه ای قابل توجه است.

وی ادامه داد: ارتفاعات کوه صفه اصفهان تاکنون جان حرفه ای ترین کوه نوردان را گرفته است که در این کوه دارای مسیر بودند.

ستایش، بیشترین آمار تلفات و مصدومان حوادث سقوط از کوه را مربوط به افرادی دانست که ادعای حرفه ای بودن دارند اما موارد ایمنی را به درستی رعایت نمی کنند.

وی با بیان اینکه حوادث مربوط به افراد عادی بیشتر مربوط به محبوس شدن آنها در ارتفاعات است افزود: در طی دو ماه نخست امسال نیز 22 حادثه با 32نجات یافته در کوه صفه اصفهان ثبت شد و یک نفر نیز به دلیل سقوط از این کوه جان خود را از دست داد. 

وی با اشاره به اینکه تعدادی از کوه نوردان کوچکترین موارد ایمنی را برای صعود از کوه صفه رعایت نمی کنند ، گفت: این افراد فقط اعتماد به نفس کاذب دارند. 

رئیس امداد و نجات در ارتفاع و کوهستان آتش نشانی اصفهان ادامه داد: غرور کاذب آنها باعث می شود تا آنها بدون تجهیزات و امکانات لازم برای صعود اقدام کنند و حوادث ناگواری را برای خود رقم بزنند.

ستایش با اشاره به اینکه عده ای نیز به رغم اعلام هشدارها اقدام به صعود از بیراهه ها و مسیرهای « من در آوردی » می کنند گفت: این افراد فقط با پشتوانه قدرت بدنی خود به این بیراهه ها می روند در حالیکه بسیاری اتفاقات مانند لغزش سنگ از زیر پا قابل پیش بینی نیست.

وی با اشاره به ایمن سازی کوه صفه برای کوه نوردی گفت: تابلوهای هشدار با کد مخصوص و کابل کشی در مسیرهای کوه نوردی صفه انجام شده تا علاوه بر کاهش حوادث برای افراد عادی در صورتیکه فردی دچار مشکل شد بتوانیم سریع برای نجات وی اقدام کنیم.

ستایش از علاقه مندان به صعود کوه صفه خواست ؛ علاوه بر گذراندن دوره های آموزشی از امکانات و تجهیزات استاندارد و مربی یا راهنما استفاده کنند تا مشکلی برای آنها پیش نیاید.

وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از گروه های کوه نوردی مراجعه کننده به کوه صفه دارای مجوز نیستند، توضیح درباره این موضوع را به هیات کوه نوردی واگذار کرد.

در همین حال نائب رئیس هیات کوه نوردی استان اصفهان به ایرنا گفت: برخی از جوانان فوت شده بر اثر سقوط در کوه صفه اصفهان بدون آگاهی و تجهیزات لازم اقدام به بالا رفتن از این کوهکرده بودند.

صغری حسنی با بیان اینکه کوه صفه یک مکان عمومی برای مردم و یک مکان تمرینی برای گروه های کوه نوردی به شمار می آید گفت: به رغم نصب تابلوهای هشدار یا عبور ممنوع در برخی مسیرها و بیراهه های کوه صفه، همچنان شاهد اصرار عده ای برای بالا رفتن از این مسیرها هستیم.

وی علت بیشتر حوادث کوه نوردی بوجود آمده در کوه صفه را عدم آگاهی از این رشته ورزشی، نداشتن تجهیزات و امکانات لازم همچنین عبور از بیراهه ها اعلام کرد.

حسنی درباره مجوز گروه های کوه نوردی نیز توضیح داد: اگر گروه های کوه نوردی قصد صعود بهکوه صفه را داشته باشند نیاز به مجوز ندارد زیرا این مکان، محل تمرین محسوب می شود اما برای صعود به سایر قله ها به مجوز هیات کوهنوردی استان نیاز دارند.

وی با اشاره به فعالیت حدود 300 گروه کوه نوردی در استان اصفهان تصریح کرد: از این تعداد حدود 50 گروه دارای مجوز از هیات کوه نوردی هستند.

کوه نوردی در شمار رشته های ورزشی قرار دارد و بصورت راه پیمایی، کوه روی، کوه پیمایی و صعود به قلل مختلف و یا صخره نوردی انجام شود. 

این رشته ورزشی نیز استانداردها و قوانین خاصی دارد.

کارشناسان، کلاه ایمنی، طناب، کفش مناسب، چراغ پیشانی و هارنس را اساسی ترین و اولین تجهیزات ایمنی برای کوه نوردی می دانند و تاکید دارند که حتی کوه نوردان عادی نیز باید این تجهیزات را به همراه داشته باشند.

 

نویسنده : فرامرز نصیری ; http://news83.persianblog.ir/

 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 11 خرداد 1394

خواب مناسب چه تأثیری بر تمرینات و عضلات دارد؟

خواب مناسب چه تأثیری بر تمرینات و عضلات دارد؟

 

بیشتر ورزشکاران برای رسیدن به اهداف خود در فیتنس به تغذیه و تمرین اهمیت زیادی می دهند، اما آیا می دانید خواب چه اثر شگفت انگیزی بر نتیجه تمرینات شما دارد؟ اگر سخت درگیر تمرینات هستید، اما خواب مناسب ندارید، به احتمال زیاد نتیجه مناسبی را از تمرینات نمی گیرید. در ادامه بخوانید تا ببینید که خواب چگونه می تواند تمرینات را حمایت کند و چگونه با بیشترین استفاده از استراحت می توانید به اهداف تان برسید.

خوابیدن به شما انرژی می دهد

در مطالعه ای در دانشگاه  نورس وسترن، محققین رابطه بین خواب و تمرینات را بررسی کردند و  دریافتند زمانی طولانی برای به خواب رفتن و مدت زمان خواب کمتر، بر عملکرد ورزش در اجرای تمرینات روز بعد تأثیرگذار است. دیگر مطالعه انجام شده در دانشگاه استنفورد بر روی بازیکنان بسکتبالیست بیانگر این بود که افزایش زمان خواب سرعت حرکت، دقت و احساس خوب بودن را در بازیکنان را افزایش داده است. اگر شما خسته و کسل هستید، احتمالا" انرژی و انگیزه کمتری در طی فشار تمرینات خواهید داشت.

خواب بر روی هورمون های سوخت و ساز مؤثر است

شبکه پیچیده ی هورمون های بدن نشانه های مختلفی از سیتم بیولوژیک بدن بوده که همراه با خوابیدن نقش مهمی را در بدن بازی می کند. برنامه خواب نامنظم و محرومیت از خواب می تواند تأثیر منفی بر سوخت و ساز داشته باشد، برخلاف این تأثیر، خواب می تواند بر عملکرد بدن و نگهداری وزن مناسب و سالم مؤثر باشد.

نداشتن استراحت و خواب کافی باعث کاهش حساسیت انسولین، افزایش خطر افزایش وزن و دیابت را به دنبال دارد.( در این خصوص این مطلب را مطالعه کنید: چرا کم خوابی باعث چاقی می شود؟ ) سطوح هورمون رشد کاهش یافته و بدن در ترمیم و تقویت عضلات بازدهی کمتری خواهد داشت. سطوح هورمون های گرسنگی بدن تغییرکرده  و شما را بیشترگرسنه می کند. همچنین سطوح کورتیزول افزایش یافته، بر میزان قند خون، عضلات و استخوان ها،  دوره درمان بدن و سوخت و ساز تأثیر می گذارد.

خواب به عضلات شما کمک می کند

یکی از نقش های کلیدی استراحت ذخیره سازی بافت ها در سطوح سلولی و درمان آسیب ها است. هورمون رشد در طی خواب بیشترین ترشح را دارد که برای ترمیم بافت ها، عضلات  و رشد عضلات استفاده می شود. یک مطالعه توسط محققین نیوزلند، بیانگر این بود که اختلالات در  ریکاوری عضلات و انباشتگی گلیکوژن بعد از محرومیت خواب، باعث کاهش عملکرد و انرژی می شود. فرآیندهای که در زمان استراحت رخ می دهد، برای بدنسازی  و برای ریکاوری بدن بعد از تمرینات سخت و شدید خیلی مهم می باشند. کاهش خواب باعث کاهش دستیابی شما به اهدافتان شده و بر عملکرد فردای شما تاثیرگذار می باشد.

خواب به تغذیه سالم و صحیح شما کمک می کند

یک ذهن استراحت کرده در مقایسه با ذهن خسته، ظرفیت آگاهی بیشتری برای اجتناب از رژیم های غذایی سخت و ضعیف کننده دارد همچنین ذهن خسته غذاهایی با کربوهیدرات، شکر و نمک بالا را بیشتر از گزینه های سالم به دلیل اختلال در تصمیم گیری ترجیح می دهد. نتیجه مطالعات نشان می دهد که فرد محروم از خواب تمایل بیشتری  برای مصرف کالری در آخرشب دارد، اما خواب مناسب باعث می شود در آخر شب کالری اضافه دریافت نکنید و  برنامه تمرینی شما را در مسیر درست نگه می دارد.

به اندازه تمرینات بدنسازی به خواب اهمیت دهید

ارتباط بین خواب و بدنسازی یک خیابان یک طرفه نیست! بسیاری از هورمون های آنابولیک بدن در هنگام خواب افزایش ترشح دارند که یکی از مهمترین آن هورمون رشد GH‌ است. یکی از عوامل تحریک کننده ترشح هورمون رشد خوابیدن است. پس اگر  قبل از تمرین بخوابید و سپس تمرین نمایید و در هنگام شب نیز  به میزان کافی بخوابید خیلی راحت و ساده ماحصل آن چیزی جز رشد و افزایش قدرت بیشتر نیست.

چگونه عادات خواب را بهبود ببخشید تا حداکثر نتیجه را بدست آورید؟

زمان خواب و بیداری خود را هر روز در زمان مشخص حتی در آخر هفته  تنظیم کنید. تلویزیون، کامپیوتر، تبلت و تلفن همراه را خارج از اتاق خواب تان قراردهید، اتاق خواب تان را تاریک کنید و اگر در به خواب رفتن مشکل دارید، از موسیقی آرامش بخش، صدای طبیعت، کتب صوتی و یا مدیتیشن استفاده کنید. مصرف روزانه میزان کافئین را چک کنید، زیاده روی در مصرف کافئین باعث اختلال در خواب می شود، همچنین به مکمل های که مصرف می کنید، دقت کنید زیرا برخی از آن ها حاوی ترکیباتی هستند که باعث بد خوابی می شوند.

تهیه و ترجمه: elmevarzesh.com

منبع: mindbodygreen



:: موضوعات مرتبط: آموزش، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 11 خرداد 1394

تغذیه ورزشکاران استقامتی

پروتئین ها

چرا دریافت پروتئین مهم است؟

پروتئین در تغذیه ورزشکاران  برای رشد و ترمیم ماهیچه های بدن لازم است. ورزش بدنی منظم ، مقدار تجزیه پروتئین عضلات و دفع آن را از بدن کاهش می دهد. زمانی که مقداری از پروتئین در حین انجام ورزش تجزیه می شود، ولی بعد از آن و در دوره ترمیم، ساخت آن افزایش می یابد.

اگر مقدار ذخایر گلیکوژنی ماهیچه بالا باشد، فقط ۵ درصد انرژی مورد نیاز بدن از پروتئین ها تامین می شود. ولی زمانی که به دلیل دریافت کم کربوهیدارت، ذخایر گلیکوژنی ماهیچه کاهش می یابد، بیشتر پروتئین مصرفی، برای تولید انرژی ( تا ۱۰ درصد انرژی ) مورد استفاده قرار می گیرد و کمتر صرف رشد و ترمیم عضلات می شود. استفاده از پروتئین به عنوان سوخت هم گران است و هم کفایت کربوهیدرات ها را ندارد.

چه مقدار پروتئین مورد نیاز است؟

یک ورزشکار استقامتی نسبت به یک فرد بالغ غیر فعال ، به۵۰ درصد پروتئین بیشتر نیاز دارد. ۱۵- ۱۲ درصد کالری روزانه باید توسط پروتئین تامین شود. برای تعیین مقدار مورد نیاز پروتئین ، وزن خود را ( به کیلو گرم ) ضربدر عدد ۳/۱ کنید تا مقدارگرم پروتئین روزانه را بدست آورید.  منابع غنی از پروتئین عبارتند از : گوشت قرمز لخم ( بدون چربی )، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ و لبنیات. این مواد غذایی حاوی تمام اسید آمینه های ضروری مورد نیاز بدن هستند. سایر منابع پروتئینی شامل : آجیل و حبوبات است. مانند کربوهیدارت ها، با بررسی بر چسب مواد غذایی می توانید مقدار پروتئین موجود در یک واحد از آن ماده غذایی را بخوانید. یک ورزشکار استقامتی باید روزانه ۵- ۳ واحد از این گروه پروتئینی دریافت کند .

استقامتی

یک واحد از این گروه شامل موارد زیر است:

– ۹۰گرم گوشت قرمز لخم، مرغ و ماهی ؛ به عنوان مثال یک همبرگر کوچک، نصف سینه کامل مرغ که ۲۱ گرم پروتئین دارند.نصف لیوان حبوبات پخته، ۳۰ گرم پنیر، ۱ عدد تخم مرغ، ۲ عدد سفیده تخم مرغ، دو قاشق غذاخوری کره بادام زمینی که ۷ گرم پروتئین دارند. همچنین یک واحد از گروه نان و غلات ( که بهتر است سبوس دار باشد ) مثل یک کف دست نان سنگک، که حدود ۳ گرم پروتئین دارد. یک لیوان شیر یا ماست کم چرب که ۸ گرم پروتئین دارد.

دریافت بیش از حد پروتئین ، چه اثراتی در بدن دارد؟

وقتی که یک ورزشکار استقامتی بیشتر از نیاز خود، پروتئین مصرف می کند، آن را برای تامین انرژی استفاده کرده یا به صورت چربی در بدن ذخیره می کند. کربوهیدرات ها منبع ارزان تر و با کفایت تری برای تولید انرژی هستند. به علاوه، مصرف زیاد پروتئین، نیاز بدن به آب را افزایش می دهد و منجر به بروز کم آبی در بدن می شود، زیرا کلیه ها برای دفع نیتروژن اضافی حاصل از مصرف بالای پروتئین، نیاز به آب زیادی دارند. همچنین دریافت رژیم غذایی با پروتئین و چربی بالا، بعد از یک تمرین بدنی سنگین، باعث می شود جایگزینی ذخایر گلیکوژنی به طور کامل انجام نشود و به اجرای تمرینات ورزشی آسیب خواهد رساند. هضم چنین رژیمی مشکل است و منجر به احساس سستی و تنبلی در ورزشکار می شود. البته ورزش به تنهایی قادر نیست بیماری های مرتبط با دریافت رژیم غذایی پرچرب را از بین ببرد؛ مثل بیماری های قلبی ، سکته و بعضی سرطان ها .

چه مقدار چربی باید مصرف کرد؟

ورزشکاران استقامتی نیز مانند سایر افراد باید کمتر از ۳۰ درصد انرژی مورد نیاز خود را از چربی ها بدست آورند. همچنین کمتر از ۱۰ درصد کل کالری روزانه، باید توسط چربی های اشباع تامین شود. به عنوان مثال اگر شما یک ورزشکار هستید و روزانه ۳۰۰۰ کالری نیاز دارید، باید کمتر از ۱۰۰۰ کالری آن را چربی ها تشکیل دهند.

غذای پرچرب عبارتند از :

انواع شیرینی جات و کاکائو ، غذاهای سرخ شده، بستنی، سوسیس و کالباس، سس مایونز، پیتزا، خامه و کره. برچسب مواد غذایی مقدار گرم چربی ها و مقدار کالری حاصل از چربی ها را در هر واحد نشان می دهد. غذاهایی را انتخاب کنید که کمتر از ۳۰ درصد کالری آن از چربی باشد.

چگونه یک برنامه غذایی پرچرب به انجام ورزش لطمه می زند؟

ذخیره گلیکوژنی عضلات برای تامین سوخت در یک ورزش طولانی مدت و مداوم، بیشتر از ذخیره چربی مورد استفاده قرار می گیرد، زیرا چربی نمی تواند انرژی فوری مورد نیاز را تامین کند. همچنین چربی نسبت به کربوهیدرات، نیاز به زمان بیشتری برای هضم دارد، بنابراین وعده غذایی قبل از ورزش باید چربی کمی داشته باشد.

منبع  WWW.MARATHONGUID.COM

مترجم : ولدخانی – کارشناس تغذیه تبیان



:: موضوعات مرتبط: تغذیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 11 خرداد 1394

آسم ورزشی یا آسم ناشی از ورزش چیست؟

آسم ورزشی یا آسم ناشی از ورزش چیست؟

 

اولین بار در سال ١٩٧٢ میلادی به دنبال متهم شدن یکی از قهرمانان دارای مدال طلای المپیک به استفاده از داروهای نیروزا مطالعاتی  صورت گرفت. این فرد مبتلا به  آسم بود و از داروهای ضد آسم استفاده می کرد. اگرچه انگیزه اصلی مطالعه در مورد آسم ناشی از ورزش، به علت تأثیر منفی از دست دادن مدال های جهانی ورزشکاران مطرح جهان به اتهام استفاده از داروهای انرژی زا بود. اما مطالعات سال های١٩٨٠_ ١٩٧۶ نشان  داد که ١٠ % از ورزشکاران المپیک استرالیا آسم یارینیت آلرژیک دارند.همچنین نشان داده شد که آسم ناشی از ورزش در بیش از ٩٠ % افراد آسماتیک (مبتلا به آسم) و ۴٠ % اشخاص  با رینیت آلرژیک(نوعی واکنش ازدیاد حساسیتی است) دیده می شود.



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 11 خرداد 1394

چگونه یک برنامه اینتروال را انتخاب کنید؟

چگونه یک برنامه اینتروال را انتخاب کنید؟

 

تمرینات اینتروال شامل یک دوره تمرین برای یک زمان مشخص است که با یک دوره بازگشت به حالت اولیه یا اعمال نیروی کم ادامه می یابد. از جمله فواید تمرینات اینتروال افزایش استقامت قلبی عروقی است. همچنین این نوع روش تمرینی از تکنیک های ورزشی متنوعی که در خلال برنامه های تناوبی می توان استفاده کرد، بهره می برد. در ادامه با روش های انتخاب برنامه اینتروال آشنا می شوید.

چگونه یک برنامه اینتروال را انتخاب کنید؟

بسیاری از تمرینات تناوبی با یک وقفه شروع می شوند، در دوره ای که حداقل تعداد ست ها، اعمال نیروی زیر بیشینه و حداکثر زمان استراحت بین ست ها را به کار می گیرد. در این مطلب دو نمونه از این تمرین آمده است: این منوی کار- استراحت برای تعداد مشخصی تکرار می شود که بستگی به هدف تمرین، زمان جلسات تمرینی در طول سال و سطح آمادگی و تمرینی ورزشکاران دارد.

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 11 خرداد 1394

28.1.94 قله واریش

cze

cze

cze

فرهاد رهنما

cze

cze

cze

cze

cze

cze

cze

cze

 cze

cze

 cze

cze

هادی احمدی

cze

رضا زنگنه

cze

نفاب برفی

cze

cze

 



:: موضوعات مرتبط: بهار 94، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 4 خرداد 1394

ابشار های کند 4.2.94

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

 دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم

 



:: موضوعات مرتبط: بهار 94، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 4 خرداد 1394

شادی را هدیه کن

 

http://s5.picofile.com/file/8127294476/758.gif



:: موضوعات مرتبط: بهار 94، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : جمعه 1 خرداد 1394

اگر دیابت دارید چگونه کوهنوردی کنید؟
یابت یکی از بیماریهای شایع در بین اقشار عمومی جامعه است (در کشور ما ۷ تا ۱۰ درصد جامعه یا مبتلا به دیابت هستند و یا در آینده به آن مبتلا خواهند شد)و در بین کوهنوردان نیز افرادی هستند که دیابت دارند ولی بواسطه بیماری دیابت نگرانند که چگونه کوهنوردی کنند. در این مقاله به کوهنوردان مبتلا به دیابت می آموزیم که با وجود ابتلا به بیماری دیابت چگونه به کوهنوردی و ورزش خود بپردازند:وسایل مورد نیاز هنگام پرداختن به ورزش کوهنوردی: 0

۱٫ انسولین مورد نیاز و قرص مصرفی برای تمام مدت برنامه کوهنوردی

۲٫ سرنگ های تزریق انسولین را همراه خود ببرید

۳٫ در صورتی که گلوکومتر دارید، لانست (تیغ مخصوص) برای نمونه گیری و نوارهای آزمایش قند خون

۴٫ نوارهای آزمایش قند و کتون ادرار

۵٫ قند حبه ای، نبات، بیسکویت و آب میوه و هر ماده غذایی کربوهیدرات دار برای درمان کاهش احتمالی قند خون

۶٫ میان وعده های مناسب برای چند روز برنامه کوهنوردی (مانند میوه و ساندویچ کوچک)

۷٫ سایر داروهای مصرفی

همیشه مقداری انسولین و قرص خود را به صورت اضافی در جای جداگانه ای همراه داشته باشید تا در صورت گم کردن سایر وسایل دچار مشکل نشوید. در صورتی که در طی برنامه های کوهنوردی دچار تهوع و استفراغ (بیماری حرکت) می شوید، از پزشک خود بخواهید داروی لازم را برایتان تجویز کند.

نگهداری و حمل انسولین در برنامه های کوهنوردی:

انسولین را تا یک ماه در دمای طبیعی اتاق می توان نگهداری کرد، از این رو در یک برنامه کوهنوردی و عزیمت به ارتفاعات نیازی به نگهداری انسولین در یخچال نیست. در طی برنامه مراقب باشید که شیشه انسولین در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرد. بهتر است انسولین درتاریکی نگهداری شود.

انسولین در اثر حرارت زیاد یا یخ زدن صدمه می بیند، به همین علت نباید انسولین در طی برنامه های کوهنوردی یخ بزند و این بیشتر در برنامه های کوهنوردی زمستانه باید مورد توجه قرار گیرد.

در صورت فاسد شدن انسولین، نوع شفاف آن (کریستال)کدر می شود و نوع شیری رنگ (ان پی اچ) نیز یکنواختی خود را از دست می دهد و به صورت دانه دانه به دیواره شیشه می‏چسبد. اگر انسولین در معرض نور خورشید قرار گرفته باشد، گاه تغییر رنگ قهوه ای نشان میدهد که در این موارد نباید از آن استفاده کنید.

در طی برنامه های کوهنوردی بهتر است انسولین را در کیف کمری خود حمل کنید نه در کوله پشتی خود که پر از لوازم کوهنوردی می باشد و باید داروهای یک بیمار انسولینی همیشه در دسترس باشد.

تغذیه مناسب برای بیماران دیابتی در کوهنوردی:

ورزش کوهنوردی یا افزایش سایر فعالیت ها جسمی طی برنامه های کوهنودری ممکن است باعث کاهش قند خون شود. از سوی دیگر تنش (استرس و هیجان برنامه ها) در در ورزش کوهنوردی و یا هر ورزش هیجان انگیز بیشتر ممکن است باعث افزایش قند خون گردد. در صورت امکان قند خون را با فواصل کمتری وارسی (چک) کنید.

مقادیر زیادی غذاهای حاوی کربوهیدرات را به صورت بسته بندی در کیف کمری و کوله پشتی خود داشته باشید به گونه ای که به راحتی در دسترس باشد. به خاطر داشته باشید که همیشه برنامه های کوهنوردی طبق برنامه پیش نمی رود. ممکن است ساعتها در در یک منطقه معطل بمانید(خصوصا در برنامه های زمستانی) یا دچار مشکلات دیگر در طی مسیر شوید، بنابراین هرچه میان وعده های مناسب با خود بردارید کمتر دچار عارضه خواهید شد.

از مصرف نوشیدنی های شیرین شده جز در مواقع افت قند خون خودداری کنید.

در برنامه ها بهتر است از غذای معمولی استفاده کنید و سعی نکنید از غذای دیابتی نمایید زیرا غذای معمولی اغلب مناسب بوده، در حالی که غذای دیابتی ممکن است کربوهیدرات کمی داشته باشد.

مراقبت از پاها

با توجه به اینکه پاها مهمترین اندام و عضو کوهنورد در فعالیت های ورزشی کوهنوردی است در صورتی که خونرسانی به پاها خوب بوده و مشکل خاصی ندارید کافی است فقط به صورت روزانه و هر شب در پناهگاه یا چادر پاهایتان را وارسی کنید. اگر قصد دارید برای ورزش کوهنوردی خود کفش جدیدی بخرید، مواضب باشید که کاملاٌ راحت و اندازه باشد و قبل از شروع برنامه اصلی آن را امتحان کنید. از آفتاب سوختگی به ویژه در پا جلوگیری کنید.

اگر پاهایتان اختلال خونرسانی داشته یا احساس بی حسی دارید علاوه بر رعایت نکات فوق، به خاطر داشته باشید که:

اگر پوستتان خشک است از کرم مرطوب کننده استفاده کنید؛ به پاشنه پاها دقت خاصی داشته باشید، اگر پاهایتان عرق می کنند، با دستمال یا پنبه آنها را خشک کنید، بعد از تماس با آب نیز پاها را خشک نمایید (به ویژه لای انشگتان را). هر روز پاهایتان را از نظر وجود زخم، تورم یا تغییر رنگ معاینه کنید. در صورت وجود هر مشکل به پزشک خود اطلاع نمایید(می توانید از مشاوره های پزشکان انجمن پزشکی کوهستان ایران استفاده نمایید). هر تاول کوچک، بریدگی یا خراشیدگی را با ماده ضدعفونی کننده تمیز و پانسمان کنید. سعی کنید پاهایتان در معرض سرمازدگی قرار نگیرد.

کوهنوردی در مناطق خیلی گرم:

در کوهنوردی به مناطق خیلی گرم بهتر است انسولین در جای خنک نگهداری شود. در این شرایط می توانید از کیسه یخ و یا فلاسک حاوی یخ استفاده نمایید. در این موارد از تماس مستقیم انسولین با یخ جلوگیری کنید. می توانید شیشه انسولین را از جعبه مقوایی خارج و در یک پارچه مرطوب بپیچید. در صورت عدم دسترسی به این وسایل انسولین را در پارچه خیسی گذاشته و با خود حمل کنید. اما به خاطر داشته باشید حتی در مناطق کوهستانی خیلی گرم می توان انسولین را تا شش ماه نگهداری کرد اما ممکن است اثر دارو کاهش یابد که در این صورت با اندازه ‏گیری قند خون می توانید به اثر انسولین مصرفی پی ببرید.

در آب و هوای خیلی گرم انسولین از محل تزریق سریعتر جذب می شود، از این رو باعث افت قند خون می گردد، بنابراین قند خون خود را به طور مرتب وارسی کنید. هیچگاه مدت طولانی در آفتاب نمانید.

دراز کشیدن طولانی در زیر آفتاب ممکن است قند خونتان را بالا ببرد. اگر قند خونتان بالاست، ممکن است با حضور در یک منطقه گرم سریع آب بدن خود را از دست بدهید. از این رو حتماٌ مقدار زیادی مایعات غیرشیرین بنوشید. جهت جلوگیری از آفتاب سوختگی، از کرم های ضدآفتاب استفاده نمایید.

کوهنوردی در فصل زمستان:

در آب و هوای خیلی سرد، انسولین کندتر جذب می شود. انرژی مورد استفاده در هنگام لرزیدن در هوای سرد باعث افت قند خون می شود.

اگر برنامه کوهنوردی در فصل زمستان دارید و اشکال خونرسانی یا بی حسی در پا احساس کردید حتماٌ مراقب یخ زدگی موضعی پاهای خود باشید. نوارهای آزمایش قند خون را در دمای مناسب قرار دهید چرا که در هوای سرد ممکن است قند خون را به طور کاذب کمتر از معمول نشان دهند.

در صعودهای اکسپدیشن:

حضور در تیم های اکسپدیشن مشکل خاصی ایجاد نمی‏نماید ولی باید در این برنامه ها به دلیل تغییر ساعات روز، باید مصرف انسولین و قرص در صورت لزوم تغییر یابد.

در صورتی که اختلاف ساعت کشور مقصد با کشور خودمان کمتر از ۴ ساعت باشد (از جمله سفر به کشورهای پاکستان و ترکیه، کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان و…) به تغییر خاصی نیاز نیست.

دقت کنید که در مسافرت به کشورهای شرق(نپال و هند) روزها کوتاهتر می شود و مقدار انسولین و کربوهیدرات مورد نیاز کاهش می یابد اما در مسافرت به غرب روزها طولانی تر می گردد و ممکن است شما به وعده غذای اضافی و انسولین بیشتری نیازمند باشید.

اغلب غذاهایی که در هواپیما در هنگام عزیمت به کشور مقصد داده می شود کافی است ولی بهتر است چند میان وعده همراه داشته باشید تا در صورت تأخیر در زمان ارائه غذا، آنها را مصرف نمایید.

بیمار شدن حین برنامه های کوهنوردی:

در صورت بروز بیماری حاد ممکن است قند خون افزایش یابد، بنابراین در این موارد اندازه گیری قند خون ضروری است. اگر بیماری شما ۲-۱ روز طول کشیده یا همراه با استفراغ و اسهال باشد، ممکن است نیازمند تغییر درمان قبلی یا داروهای اضافی باشید. در این موارد حتماٌ کتون ادرار را نیز (اگر وابسته به انسولین هستید) بررسی کنید. در صورت وجود کتون در ادرار، سریع به پزشک خود اطلاع دهید طی دوره بیماری به هیچ وجه نباید مصرف انسولین یا قرص را قطع نمایید. در صورت وجود بی اشتهایی و یا استفراغ(که میتواند همزمان با حضور در ارتفاعات هم ایجاد شود)، مواد غذایی را به صورت مایعاتی مانند سوپ، آب میوه، یا شیر جایگزین کنید تا دچار کاهش قندخون نشوید. برای جلوگیری از اتلاف آب بدن مقدار فراوانی مایعات بدون قند بنوشید.

رانندگی و دیابت

در مورد رانندگی بیماران دیابتی منعی وجود ندارد اما به منظور حفظ سلامت خودتان و نیز افراد جامعه رعایت نکات زیر ضروری است:

۱- هنگام دریافت گواهینامه رانندگی، حتماٌ بیماری خود را ذکر کنید. همچنین در زمان بیمه کردن خودروی خود، طرف قرارداد بیمه را نیز از این امر مطلع سازید.

۲- بیماران دیابتی وابسته به انسولین نمی توانند به عنوان راننده در مدت زمان های طولانی فعالیت نمایند.

۳- مراقبت های لازم برای پیشگیری از کاهش قندخون طی رانندگی را رعایت کنید.

۴- بیماران دیابتی درموارد زیر نمی توانند رانندگی کنند:

الف) حملات شدید یا مکرر افت قندخون

ب) نداشتن علامتهای هشدار دهنده افت قند خون

ج) عدم توانایی در درمان سریع افت قندخون یا عدم مراجعه منظم به پزشک جهت کنترل قند خون(در مناطق کوهستانی معمولا پزشک همراه شما نیست)

د) آسیب های چشمی ناشی از دیابت مانند کاهش دید

ه) آسیب شدید عصبی ناشی از دیابت

به منظور پیشگیری از افت قندخون در حین برنامه های کوهنوردی، رعایت نکات زیر توصیه می شود:

۱٫ اگر انسولین مصرف می کنید قبل از شروع برنامه غذا یا میان وعده خود را مصرف نمایید و در صورت امکان (در دسترس داشتن گلوکومتر) قند خونتان را بررسی کنید.

۲٫ در برنامه های کوهنوردی هر دو ساعت توقف کنید و میان وعده خود را مصرف نمایید.

۳٫ هیچگاه در زمانی که وضعیت کنترل قندخون تان ثابت نیست به کوهنوردی نپردازید. پس از انجام ورزش یا فعالیت جسمی بیش از معمول که قندخون پایین می افتد یا هنگام غروب که از برنامه بر می گردید، نمونه چنین زمان هایی هستند.

۴٫ هیچگاه در برنامه های کوهنوردی عجله نکنید.

۵٫ همیشه همراه خود مواد غذایی مانند قند، نبات، بیسکویت یا آب میوه داشته باشید.

۶٫ هرگاه متوجه نخستین علامتهای کاهش قندخون شدید، به سرعتبرنامه کوهنوردی خود را  متوقف کنید و مواد غذایی کافی میل نمایید تا علامت ها از بین بروند. (حداقل ۲۰ دقیقه بعد یا پس از رسیدن قندخون به بالای ۱۱۰ میلی گرم در دسی لیتر)

۸٫ هیچگاه الکل ننوشید. مصرف الکل علاوه بر کاهش تمرکز در تمام افراد(در برنامه های کوهنوردی خطرناک است)، در فرد دیابتی می تواند افت شدید قندخون ایجاد نماید.

منبع : انجمن پزشکی کوهستان ایران – دکتر حمید مساعدیان

عضو کمیسیون پزشکی اتحادیه جهانی کوهنوردی

با تشکر از مرکز تحقیقات دیابت ایران



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : جمعه 1 خرداد 1394



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.