کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


پرونده‌ی امروز «جام‌جم»: «کوه‌نوردی» جذابیت‌ها و چالش‌ها!

پرونده‌ی امروز «جام جم»:
«کوه‌نوردی» جذابیت‌ها و چالش‌ها! 

بر اساس هماهنگی انجام شده و مساعدت دوست و همکار خوبم جناب «رضا پورعالی» در روزنامه «جام جم»، پرونده‌ی اختصاصی این روزنامه امروز سه شنبه 27 آبان به موضوع کوه‌نوردی، هیمالیانوردی، جذابیت‌ها،  افتخارات، چالش‌ها و امداد و نجات اختصاص دارد. 

پرونده‌ی این روزنامه در صفحات 10 و 11  را به صورت PDF می توانید از اینجا دریافت کنید.   

 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 27 آبان 1393

آشنایی با موثرترین روش های حفاظت از مفاصل در برابر انواع آسیب ها

 

آشنایی با موثرترین روش های حفاظت از مفاصل در برابر انواع آسیب ها:

 

انجمن پزشکی کوهستان ایران: همه ما می دانیم که منظور از مفاصل محل اتصال دو استخوان است و ساختار ویژه آن به ما این امکان را می دهد که زانو، مچ دست و… را خم و راست کنیم.برای اطرفیان خود دست تکان دهیم، سر خود را به اطراف حرکت دهیم . این عملکردهای قابل توجه محصول فعالیت این بخش حساس بدن است و سلامت آن مسلما حائز اهمیت می باشد.بافت نرم مفاصل از جمله غضروف و مایع مخصوص سینویوم در این محل تشکیل لایه ای را می دهند که از سائیده شدن سر استخوان ها در این محل ممانعت به عمل آید. به مرور افزایش سن آسیب پذیری مفاصل بیشتر می شوند و حتی بد نشستن و یا برداشتن بار بیش از اندازه باعث آسیب آن می شود و به این ترتیب التهاب و سایر مشکلات مفاصل بروز می کند.
بهترین روش برای مراقبت از مفاصل حفظ قدرت و سلامت ماهیچه ها، استخوان و رباط ها می باشد و بهترین روش برای رسیدن به این هدف عبارتند از:

۱- مراقبت از وزن مناسب: وزن خود را کنترل کنید . این بهترین کمک برای حفظ سلامت مفاصل شماست. از جمله مهمترین مفاصلی که وزن شما را تحمل می کنند عبارتند از:زانوها، استخوان لگن و کمر. شاید به همین خاطر است که اغلب مشکلات مفصلی نیز در همین نواحی بروز می کند. به موازات افزایش وزن و به مرور زمان فرسودگی مفاصل دو چندان می شود. در حالی که کاهش وزن ، فشار وارد به این نواحی را در حد قابل توجهی کاهش می دهد.
۲- تحرک و ورزش را فراموش نکنید: ورزش موجب کاهش . . . . . 

 



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 27 آبان 1393

توصیه هایی در صعودهای زمستانی !!!

کوهنوردی زمستانی یعنی هنر رنج کشیدن و لذت بردن:

 

انجمن پزشکی کوهستان ایران: با توجه  به بارش برف و سرمای  فصل پاییز و شروع تقریبی صعودهای زمستانی که در نوع خود تابحال خوب بوده است و به قول معروف بهار کوهنوردان است لذا برای لذت بردن بیشتر از این فضای خوب  نکاتی چند به ذهن رسید که با توجه به تجارب و مطالعات و با کسب اجازه از دوستان ارجمند تقدیم میگردد باشد تا با رعایت آن ایمنی همراه با سلامت را داشته باشیم.

آری کوهنوردی زمستانی هنر است به این سبب که چیدمان داخل کوله و تجهیزات و وسایل و تغذیه و انتخاب همنورد ،زمان رفت و برگشت ، انتخاب محل استقرار ، زمان بندی برنامه ،و دانش استفاده از تجهیزات وبرقراری ارتباط با دیگران و  ... همه هنر است و سختی ناشی از صعود در شرایط سخت و دمای زیر صفر ، برفکوبی سنگین و شب مانی در سرمای استخوانسوز  کوهستان و ... همه رنج است آغشته به گنج ، گنج آن سلامتی و ماندگاری خاطرات خوش صعود است.

اما می توان با توجه به اوصاف ذکر شده هنر آنرا  افزون و رنج آنرا کاهش داد که دراین خصوص :

1-      توصیه می شود در تمام فصول سال بخصوص در زمستان لایه اول و دوم پوشاک اضافه همراهتان باشد چرا که در طی فعالیت، بدن شما تعریق میکند که اثر آن  خیس شدن لباس های زیرین است(لایه اول) و هنگامی که جائی مثل چادر یا جان پناه  مستقر میشویم بدن به طور طبیعی با توجه به اختلاف دمای لباس خیس و پوست بدن ، ناخواسته میل به جابجائی یا بعبارتی خشک کردن لباس خیس دارد و یا میتوان اینگونه تعبیر کرد که لباس خیس گرمای بدن را برای خشک کردن خود با تمام قوا دریافت خواهد کرد که نتیجه آن اینست که ابتدا دمای سطح پوست و سپس دمای مرکزی بدنمان پایین می آید و آثار جانبی آن لرزی است که به یک باره بر تن ما وارد می شود که خود هشداراولیه سرمازدگی است  بنابراین هیچگاه ازهمراه داشتن لباس اضافه و  تعویض آن اجتناب نکنیم گرچه تعویض آن در شرایط دشوار باشد .

۲-      در زمستان و بخصوص شب مانی در جان پناه و پناهگاهها  بهتر است . . . . 

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 27 آبان 1393

درباره ی كلاه ايمنی بیشتر بدانيم…:

درباره ی كلاه ايمنی بیشتر بدانيم…:

 

تصویر:Helmet1.jpg

انجمن پزشکی کوهستان ایران: کلاه ایمنی یکی از اولیه ترین و ضروری ترین لوازم مورد نیاز سنگنوردان است. بی توجهی به استفاده از آن و عدم رعایت نکات ایمنی در استفاده از کلاه ایمنی خطرات جدی در ورزش سنگنوردی و صعودهای ورزشی دارد. در اینجا نکاتی یادآوری می شود که رعایت آن  ایمنی و سلامتی بیشتری برای استفاده کنندگان از آن بهمراه دارد:
انواع كلاه هاي ايمنی:

به طور كلي كلاه ها بر اساس پوشش خارجيشان به سه دسته تقسيم می شوند:

فايبرگلاس

پلاستيك و نايلون

كربن (پلی كربنيت)


وظيفه ی تمامی كلاه ها محافظت از سر شماست ولی هر يك از اينها اين كار را به روش خاص خود انجام می دهند.

كلاه های فايبرگلاس و كربن انرژی سنگی را كه می افتد جذب می كنند در حالی كه كلاه های پلاستيكی و نايلونی اين انرژی را به سيستم افسار (دهنه) كلاه منتقل می كنند. به همين دليل كلاه هايی از جنس فايبر گلاس و كربن به سر چسبيده ترند.

فايبرگلاس:

اين كلاه ها از يك لايه نازك فايبرگلاس با آستر فوم ساخته شده اند. اين كلاه ها پايداری بالايی دارند و راحت اند ولی تهويه آنها معمولا خيلي خوب نيست. در گذشته كلاه هايی از اين جنس معمولا سنگينتر از ساير كلاه ها بودند اما امروزه اين طور نيست.

پلاستيك و نايلون:

كلاه هاي پلاستيكی بسيار متداول هستند . آنها اغلب راحتی و . . . . 

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 3 آبان 1393

اعتراض هیئت کوهنوردی شمیرانات به بی توجهی زیست محیطی:

 

اعتراض هیئت کوهنوردی شمیرانات به بی توجهی زیست محیطی:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: روز گذشته هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی شمیرانات طی نامه ای به فرمانداری شمیرانات و اداره کل محیط زیست استان تهران نسبت به احداث جاده ای بدون مطالعات کارشناسی اعتراض کرد. متن نامه به این شرح است:

جناب آقای خانمحمدی 

فرماندار محترم شمیرانات:

با سلام

احتراما معروض میدارد مشکلات زیست محیطی هر روزه بطریقی چهره مناطق طبیعی کشورمان از جمله استان تهران را می آزارد. در روزهای اخیر خبر از آسفالت جاده لواسان – سبو بزرگ به نیکنامده به گوش میرسد.

همانطور که مستحضرید لواسان کوچک موقعیتی استثنایی در ییلاقات اطراف تهران دارد و با فاصله زمانی 20 دقیقه تا مرکز کشور و پایتخت از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار بوده و بهیچوجه در بن بست نمی باشد و از طریق دو جاده گردنه قوچک و تلو به تهران و از طریق جاده افجه به نیکنامده و لواسان بزرگ مرتبط است.

با اینحال تصمیم آسفالت جاده سبو بزرگ به نیکنامده که از جاده جنگلی کنار سد لتیان می گذرد نه تنها مشکلی را حل نمی کند بلکه خود باعث هجوم مسافران و زمینخواران با پوشش دولتی و غیردولتی و ساخت و سازهای بی رویه در مسیر این جاده و علاوه بر دست اندازیهای زیست محیطی باعث آلودگی بیش از پیش سد لتیان و آب شرب تهران می شود.

 

لذا خواهشمند است ضمن مطالعات کارشناسی بیشتر از آسفالت بدون توجیه این جاده جلوگیری فرمایید و پیشنهاد می شود بجای آسفالت جاده مذکور به زیر سازی و ترمیم و آسفالت جاده افجه به نیکنامده که تا بحال ساکنان زحمتکش روستاهای برگجهان و نیکنانده از داشتن جاده ای مناسب در 20 کیلومتری تهران  محروم بوده اند بپردازید.

حمید مساعدیان 

رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی شمیرانات

رونوشت: اداره کل محیط زیست استان تهران

 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 3 آبان 1393



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.