کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


مروری بر کلیات سرمازدگی

 

سرما زدگي

تعريف سرما زدگي :

در اثر سرما .رطوبت . توقف هاي طولاني .تماس با فلزات .تماس با برف و يخ .پو شش نامناسب.كريستالهاي يخ در بين نسوج بافت و پوست ايجاد شده وباعث پاره شدن و سوراخ شدن بافت مي شود.و موجب از بين رفتن حيات سلول مي گردد.از دست دادن آب سلولها .عروق صدمه مي بينندجريان خون قطع شده. گلبول هاي قرمز . پلاكتها هم متصل مي شود و انسداد عروق ايجاد شده. بافت حيات خود را از دست مي دهد.

1-علل بروز سرما زدگي:

سرما ، باد ، رطوبت ، و خيس بودن لباسهاي زير، خستگي و ضعف كم خوابي و ضعف در بيماريها.. استفاده از داروهاي خواب آور در زمان بيماريها مثل سرما خوردگي ..كم آبي . بي آبي.. تماس با فلزات مثل باتوم و يا عينك باقاب فلزي يا ساعت و انگشتر..تماس با سنگ و يخ..ارتفاع بالا.. توقف در مسير ..فشار وارد بر عضو باعث مي گردد خون رساني عضو و اندام مربوط دچار اختلال گردد.

ادامه مطلب را ببینید



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،
:: برچسب‌ها: مروری بر کلیات سرمازدگی,

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 27 آبان 1392

چگونه بیواک راحتی داشته باشیم؟

 

چگونه بیواک راحتی داشته باشیم؟

نوشته شده توسط الهه حمیدی.

اگر شما قصد صعود یک دیواره بلند یا پیمایش مسیری طولانی در کوهستان را دارید ,  به برنامه ریزی برای یک بیواک نیاز دارید . به طور ساده بیواک یک کمپ غیر تجملاتی در یک محیط روباز که می تواند در میانه مسیر یا جلوتر از آن یا در فرود انجام شود . بیواک ها یا از قبل برنامه ریزی شده اند و یا برنامه ریزی نشده اند .

 

بیواک برای داشتن یک استارت به موقع

 

اکثر صعود کنندگان زمانی که قصد یک صعود سرعتی و سبک را دارند , بیواک را برای خودشان برنامه ریزی می کنند . در اکثر کوه های بلند شما باید قبل از طلوع خورشید صعود خود را آغاز کرده و تا قبل از غروب آفتاب به پایین برگردید .

 

لوازم ضروری برای یک بیواک برنامه ریزی شده

 

اگر شما یک بیواک را برای خودتان برنامه ریزی کرده اید , می توانید ضروریات را با خودتان بردارید و بنابراین شب گرم و راحتی را خواهید داشت . این ضروریات شامل : یک حفاظ سبک ( به عنوان چادر ),  کیسه خواب سبک یا کیسه بیواک , لباس اضافی ( شامل یک کلاه , دستکش , پلار ) , یک چراغ خوراک پزی سبک مثل JetBoil و غذا .

 

 

ضرورت حفاظ  و عایق

 

یک حفاظ , پناه مورد نیاز در مقابل باران و طوفان را به وجود می آورد و خیلی راحت با باتوم و 4 عدد میخ نصب می شود . بعضی ها ترجیح می دهند که با خودشان یک کیسه بیواک و یک حفاظ سبک و کم حجم یک نفره را حمل کنند . کیسه خواب خوب است اما اگر وزنش زیاد باشد باید یک کیسه خواب نیم تنه را با خود آورد . بعضی ها هم از کوله شان برای عایق کردن پاهایشان استفاده می کنند و سرشان را داخل کیسه خواب قرار می دهند .

 

 

بیواک های برنامه ریزی نشده می توانند مشکل ایجاد کنند

 

اگر شما در حال صعود یک مسیر طولانی و یا صعود یک قله هستید ممکن است در فرودتان به تاریکی برخورد کنید و مجبور شوید یک شب را در بیرون بگذرانید . این نوع بیواک به دلایل مختلفی اتفاق می افتد : سرعت کم هم طناب , گم کردن مسیر , داشتن تاخیر در استارت کار , در افتادن با طنابی که لاخ شده یا پایین رفته , آسیب دیدگی مثل رگ به رگ شدن قوزک پا .

 

آماده شدن برای یک بیواک برنامه ریزی نشده

 

این نوع بیواک نمی تواند مشکل بزرگی ایجاد کند اگر شما از همان ابتدا به آن فکر کنید و یک سری لوازم و ابزار ضروری را با خود به همراه داشته باشید . اما اگر شما برای این بیواک تدارکی ندیده باشید آنگاه ممکن است یک شب سخت و عذاب آور را بگذرانید . بیواک در ارتفاعات پایین در تابستان می تواند خیلی خوب و حتی راحت باشد و فقط یک اختلال کوچک در برنامه شما ایجاد کند , اما اگر شما در ارتفاعات بالا در یک طوفان به همراه باران , باد و حتی برف هستید آنگاه بیواک برنامه ریزی نشده می تواند خیلی جدی باشد .

 

به همراه داشتن کیت بقا

 

هرگز مسیری را که در حال صعود آن هستید مخصوصا اگر در ارتفاعات بالا یا در جایی مثل دره یوسمیتی که دارای دیواره های بلند و مسیر های طولانی است را تخمین نزنید . شما باید برای یک بیواک ممکنه در مسیر تمامی این 10 مورد کیت بقا را به همراه داشته باشید . و رسیدن به این موضوع که حمل این کیت چقدر ضرورت دارد خودش یک فن و لم است .

 

لوازم اصلی برای یک بیواک برنامه ریزی نشده

 

شامل : شلوار , بلوز آستین بلند , لباس پلار , بلوز و شلوار ضد آب , کلاه معمولی یا کلاه طوفان , هد لایت و باتری های نو , کبریت و فندک و قرص های الکلی برای درست کردن آتش , شکلات های انرژی زا  , آب اضافه و پتوی نجات . و همچنین یک محافظ سبک می تواند در هنگام باران شما را عایق کند . تمامی این لوازم و کیت بقا را داخل کوله تان قرار دهید و هیچگاه چه در فرود و چه در اوضاع دیگر آن را از خود دور نکنید .

 

حالتهایی از یک بیواک برنامه ریزی نشده راحت

 

اگر شما مجبور به انجام یک بیواک در مسیرتان شدید از زمانی که هوا تاریک می شود دیگر به صودتان ادامه ندهید در واقع تا زمانی که هوا روشن است توقف کنید مخصوصا اگر روی یک طاقچه هستید , یک نقطه راحت و خشک را برای گذراندن یک شب پیدا کنید . کفش ها و جوراب های خیستان را در آورید و یک جفت جوراب خشک بپوشید البته اگر یک جفت اضافه به همراه دارید ! لباس های گرمتان را بپوشید و لایه محافظی که به همراه دارید در بالای سرتان نصب کنید تا از باد و باران در امان باشید . خودتان را با پتوی نجات بپیچید .  اگر همطنابتان یا همنوردتان سردش است پتوی نجات را به دورش بپیچید در این صورت هر دوی شما گرما تولید می کنید و تا تماشای طلوع خورشید همان جا می مانید .

 

ترجمه مقاله : بیواک های برنامه ریزی شده و برنامه ریزی نشده در کوهستان

نوشته :Stewart Green

 

منبع اصلی :http://climbing.about.com/od/staysafeclimbing/a/How-To-Bivouac-In-Comfort.htm

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 26 آبان 1392

بیماری های قلبی عروقی در کوهنوردان . . . پرویز هم رفت . . .

بیماری های قلبی عروقی در کوهنوردان . . . پرویز هم رفت . . .

یادش بخیر از بسیاری از مطالب ایشان برای وبلاگم استافاده میکردم تا اینکه یه روز ایشان رو در موسسه اوای ارسبارن که دروهای راهنمایان کوهستان رو میگذروندم.

دیدم.ازشون بابت زحماتی که می کشیدند بسیار تشکر کردم و در مواردی از راهنمایی های ایشان استفاده میکردم

رو حش شاد یادشان گرامی باد

با تأسف و تأثر فراوان مطلع شدl؛ روز جمعه 24 آبان ماه 1392جناب آقای مهندس«پرویز ستوده شایق» از کوه‌نوردان پیشکسوت و نام ‌آشنا، بر اثر حمله قلبی در ارتفاعات پلنگچال (درکه)، به دیار باقی شتافته اند. این ضایعه‌ تأثر انگیز را به جامعه کوه نوردی کشور، همنوردان، علاقمندان و همچنین خانواده‌ محترم این استاد فقید؛ صمیمانه تسلیت عرض می‌نماید. ایشان متاهل بوده و فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی از دانشگاه شهید بهشتی تهران بودند.

"آقای مهندس پرویز ستوده شایق" از مربیان و مدرسان فعال "فدراسیون کوه نوردی و صعودهای ورزشی" و همکار ارجمند، پرتلاش و با اخلاق "هیئت کوه نوردی و صعودهای ورزشی استان تهران" بودند. ایشان همچنین؛ از نخستین راهنمایان رسمی کوهستان کشور محسوب شده و در این عرصه، به خوبی فعالیت داشتند. از این استاد فقید و فرهیخته، دست نوشته های ارزشمندی در عرصه کوه نوردی، محیط زیست و گردشگری در "وبلاگ نشاط کوهستان" به یادگار مانده است. روحش شاد و نام نیکش؛ تا ابد جاویدان باد.
منبع خبر: هیئت کوهنوردی استان تهران


:: موضوعات مرتبط: پاییز 92، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 25 آبان 1392

کلاس امداد ونجات باشگاه کوهنوردی تهران 17/8/92

بنام خالق کوهها

برنامه : کلاس امداد ونجات باشگاه کوهنوردی تهران 17/8/92

مدرس : مجید درودگر

همنوردان : باشگاه کوهنوردی تهران

برای دیدن بقیه عکسها ادامه مطلب را ببینید

این فیلم رو ببینیدpersian chat rooms

 

persian chat rooms

persian chat rooms

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 92، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : دو شنبه 20 آبان 1392

السلام علیک یا اباعبدالله

 

 

فرارسیدن ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا امام حسین علیه السلام

و یاران با وفایشان بر شیعیان و پیروان حضرتش تسلیت باد.

حسین جان ! 

همه آباد نشینان ز خرابی ترسند، 

من خرابت شدم و دم به دم آبادترم

vijename.jpg

سلامتی قلب نازینی صاحب الزمان عج ،

صاحب عزا و فرج ارباب دو عالم صلوات بفرستید



:: موضوعات مرتبط: پاییز 92، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 14 آبان 1392

تغذیه در کوهستان

 

اصول تغذیه در کوهستان

جوان ایرانی: هنوز کسی نتوانسته است رژیم غذایی مشخصی برای کوهنوردان بنویسد اما توصیه‌های پیشکسوتان این رشته در ارتفاعات کارساز است.

منظور از کوهنوردان نیز آن دسته از کسانی که سال و یا ماهی یک بار به همین ارتفاعات سهل‌الوصول دربند و درکه می‌روند و در همان ایستگاه‌های اول یا دوم بساط قلیان و هندوانه‌ای به راه  می‌اندازند و تا خود عصر یله می‌دهند بر پشتی‌های قهوه‌خانه بین راه نیست.

معمولا بعد از انتخاب مکان اجرای برنامه کوهنوردی و تهیه پوشاک و وسایل مورد نیاز، تغذیه در کوهستان از اهمیت بیشتری برخوردار است. حجم بار مواد غذایی سبکی و فاسد نشدن این غذاها به خصوص در فصول گرم جزو نکاتی است که باید به آن توجه داشت.

 بردن غذاهای پختنی پر حجم و وزن در موقع اجرای برنامه‌های یک روزه توصیه نمی‌شود. مواد غذایی  باید سبک و انرژی زا باشند.

تعیین برنامه غذایی بستگی بسیاری به نوع برنامه کوهنوردیتان دارد . این که قصد صعود یک روزه را دارید یا چند روزه.  اگر قصد صعود چند روزه را داشته باشید معمولا توصیه می شود از چند روز قبل به ذخیره سازی انرژی  در بدن بپردازید. کمی صبر کنید، جلوتر که برویم  غذاهایی که برای آزاد شدن انرژیشان زمان بیشتری نیاز است را معرفی خواهیم کرد.

بدن یک کوهنورد به صورت روزانه 2 هزار کالری نیاز دارد ولی در هنگام صعود چیزی حدود 6 کیلو کالری نیاز دارد بنابراین برنامه غذایی باید طوری تنظیم شود که این میزان تامین شود در غیر این صورت صعود همراه با کسلی و یا خستگی همراه خواهد بود.

مواد مورد نیاز بدن در دو گروه درشت مغذی‌ها (کربوهیدرات‌ یا  قند‌، چربی‌ و پروتئین) و ریز مغذی ( املاح معدنی ، ویتامین‌ها ) خلاصه می شود. این مواد را می‌توان در در چهار گروه گوشت و پروتئین، میوه و سبزیجات، لبنیات و شیر و نان و غلات یافت.

برای تغذیه در کوهستان باید طوری برنامه ریزی کنید که انرژی مورد نیازتان بسته به برنامه صعودتان تامین شود.  هر چقدر ارتفاع بیشتر می‌شود باید از مواد غذایی که نیاز به آب و اکسیژن کمتری دارد، استفاده کرد تا مشکلات گوارشی کمتری ایجاد شود. غذا‌های سنگین در ارتفاعات بالا باعث ایجاد حالت تهوع می‌شود.
 
کربوهیدرات‌‌ها
اولین و مهمترین ماده‌ای که منبع تامین انرژی در بدن است و سریع هضم شده و به سرعت در بدن جذب می‌شود کربوهیدرات‌ها هستند. کربوهیدرات‌ها بر اساس اندازه مولکول به سه دسته مونوساکارید، دی‌ساکارید و پلی ساکارید تقسیم می‌شوند.

هر چه مولکول کربوهیدرات کوچکتر باشد به آب و اکسیژن کمتری برای هضم و تبدیل شدن به انرژی نیاز دارد.  مثلا عسل از نوع مونوساکارید است و جذب آن از همان دهان شروع می‌شود - البته در خوردن آن به دلیل اسیدی بودنش زیاد استفاده نکنید- خرما نشاسته و غلات از نوع پلی ساکارید هستند و برای جذب میزان بیشتری آب و اکسیژن نیاز دارند.

از آنجایی که هر گرم کربوهیدرات حدود 4 کیلو کالری ایجاد می‌کند مصرف آن نباید بیش از 55 درصد رژیم غذایی یک کوهنورد را شامل شود. غذا‌های کربو‌هیدرات دار  را می‌توان همیشه استفاده کرد بهترین آنها شامل برنج ، ماکارونی، سیب زمینی و نان است.مصرف زیاد از حد کربوهیدرات‌ها هم می‌تواند عوارضی چون افزایش قند خون، ترشح انسولین و در نهایت خستگی عضلات را به همراه بیاورد ضمن این که در راه بیشتر تشنه‌تان خواهد شد.

 چربی‌‌ها
بدن بعد از قند‌ها سراغ چربی‌‌ها می‌رود. این ماده در بدن انرژی زیادی آزاد می‌کند (هر گرم چربی معادل 9 کیلو کالری انرژی است) اما دسترسی به انرژی موجود در چربی‌ها علاوه بر آب فراوان به اکسیژن بیشتری نیاز دارد.

بنابراین در صعود‌‌ به ارتفاعات بیش از 4 هزار متر که میزان اکسیژن در محیط کمتر می‌شود، مصرف آن توصیه نمی‌شود با این حال بایستی 25 درصد از رژیم غذایی یک کوهنورد را شامل شود.

انرژی زیادی که چربی‌ها در بدن ایجاد می‌کنند نیاز به گذشت زمانی حدود 6 تا 8 ساعت دارد بنابر‌این به عنوان منبع انرژی سریع مصرف نشود. بهترین زمان مصرف غذا‌های پر چرب موقعی است که بدانید یک استراحت چند ساعته پیش رو خواهید داشت. شاید بار‌ها برایتان پیش آمده باشد؛ اگر نه امتحان کنید تفاوت خوردن چند آجیل در حین صعود  را با خوردن مثلا چند بیسکویت و چای.

چربی‌‌ها به دو دسته گیاهی و جانوری تقسیم می‌شود. چربی حیوانی مانند گوشت و دنبه گیاهی مانند آجیل و ذرت، کنجد، نارگیل و زیتون است. در اغلب مواد غذایی، چربی‌ها به صورت نامرئی وجود دارند، مثلاً شیر طبیعی حدود 4% چربی دارد، گوشت‌ها از چند درصد تا چند ده درصد چربی دارند، زرده تخم مرغ تقریباً معادل پروتئین خود چربی دارد.
 
پروتئین‌ها
اهمیت پروتئین‌ها نیز در برنامه‌های چند  روزه بیشتر خود را نشان می‌دهد. برای این که عضلات افت نکنند باید پروتئین مصرف کرد.  هر وقت قند و چربی بدن تمام شود بدن شروع به مصرف یا همان تولید انرژی از  عضله‌ها می‌کند. هر گرم پروتئین هم حدود 4 کیلو کالری انرژی آزاد می‌کند و مصرفش باید 20 درصد رژیم غذایی را شامل شود.

از آنجایی که آزاد سازی انرژی پروتئین‌ها 4 تا 6 ساعت زمان نیاز دارد کوهنوردان معمولا  توصیه می‌کنند وعده غذایی پروتئین دار را به زمانی مثل شب که بدن استراحت 4 تا 6 ساعته خواهد داشت موکول کنیم. لوبیا، ماهی، پنیر، عدس، گردو می‌تواند آن را تامین کند.

خوردن سیر در روز‌های اول کوهنوردی به دلیل مقاوم کردن بدن در برابر سرما و گرما  توصیه شده است ولی به دلیل افزایش تپش قلب در ارتفاعات مناسب نیست.
مصرف برف در کوهستان توصیه نشده است چرا این که این برف بدون املاح معدنی است و سریع دفع شدن آن باعث پرکاری کلیه‌ها و املاح نداشتن آن باعث بروز اسهال می‌شود. در مواقع ضروری پس از جوشاندن به آب برف نیز حتما قند و نمک و یا عصاره میوه اضافه شود. شب‌ها با خوردن سوپ می‌توان نمک از دست رفته را جبران کرد

آب در حدود 65 تا 70 درصد وزن بدن را تشکیل می‌دهد از دست رفتن 10 درصد آب بدن نتایج بدی به بار می‌آورد.

در کوهنوردی همیشه می‌گویند آب فردا را هم امروز مصرف کنید این مسئله برای پررنگ کردن نقش آب در کوهنوردی است.

به صورت معمول یک فرد بالغ و سالم روزانه یک لیتر آب مصرف می‌کند این میزان در کوهنوردی به مراتب بیشتر است. از آنجایی که بدن کوهنوردان آب و املاح معنی از دست می دهد بهتر است آب مصرفی با مقداری نمک، قند یا عصاره میوه اضافه کنیم.

در ارتفاعات بالا آب غلظت خون را کم کرده و باعث دیرتر خسته شدن بدن می شود. توصیه می‌شود که سه ساعت قبل از شروع فعالیت حدود 500 میلی لیتر را به صورت تدریجی مصرف کنید. معمولا ما وقتی تشنه می شویم که بدن میزان آب زیادی را از دست داده است بنابراین در کوهنوردی منتظر حس تشنگی نشوید و در فاصله‌های زمانی کم چند جرعه آب بنوشید.

مصرف برف در کوهستان توصیه نشده است چرا این که این برف بدون املاح معدنی است و سریع دفع شدن آن باعث پرکاری کلیه‌ها و املاح نداشتن آن باعث بروز اسهال می‌شود. در مواقع ضروری پس از جوشاندن به آب برف نیز حتما قند و نمک و یا عصاره میوه اضافه شود. شب‌ها با خوردن سوپ می‌توان نمک از دست رفته را جبران کرد.

به همه چشمه‌های آب که در مسیر‌های کوه‌نوردی با آن مواجه می‌شویم هم نمی‌شود اطمینان کرد بعضی از آنها بدون این که نشانه خاصی داشته باشند آلوده هستند و درصورت جوشانده شدن یا افزودن قرص‌های ضد عفونی کننده می‌توان استفاده کرد.
 
پیشنهاد‌ صبحانه
استفاده از پنیر ، عسل، کره، بیسکویت، چای، نان گندم، پوره سیب زمینی، خرما و تخم مرغ، حلوا شکری. یا درست کردن. ساندویچ پیشنهادی: تخم مرغ با کاهو و گوجه فرنگی و نان سبوس دار همراه با چای یا قهوه.

 استراحت بین راه
انجیر توت زرد آلوی خشک، کشمش بادام و پسته و آجیل و... توصیه می‌شود اما از آنجا که برای هضم احتیاج به آب و اکسیژن زیادی دارند بهتر است بنا به فصل میوه مصرف شود. تا هم ویتامین مورد نیاز بدن را تامین کند هم نیاز به آب کمتری داشته باشیم. بهترین میوه‌های توصیه شده سیب لیمو پرتقال انار خیار موز  است. همچنین می توان از خرما، کاکائو، کشمش، هویج، گوجه فرنگی استفاده کرد.

 ناهار
پوره سیب‌زمینی، عدسی، ساندویچ تخم مرغ و خیار شور، کنسرو لوبیا و ماهی مصرف بشود. ناهار پیشنهادی: یک فنجان شیر بدون چربی همراه با سالاد مرغ: سینه مرغ پخته و خرد شده، انبه یا آناناس خرد شده، پیازچه خرد شده و چند برگ کاهو و گوجه فرنگی.

 شام
برای شام بهتر است یک غذای سبک مصرف شود. انواع سوپ‌ها، خامه ، سیب زمینی و روغن زیتون مصرف بشود. از سبزیجات در تمام وعده‌های غذایی استفاده کنید مثل کلم بروکلی، کلم، گل کلم، کرفس، خیار، نخود و لوبیا سبز، برگهای سبز، قارچ، پیاز، تربچه، کدو، گوجه فرنگی، انواع سبزی خوردن و...



:: موضوعات مرتبط: تغذیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 11 آبان 1392

برنامه : قله صلح 3/8/92

 

به نام خاق بی همتا

برنامه : قله صلح 3/8/92

منطقه :  جاده فیروزکوه روستای جابان (جابون )

نوع برنامه : کوهنوردی متوسط

ارتفاع : 3586 متر از سطح دریا

عرض جغرافیایی : 35°41'43.29"N

طول جغرافیاییی : 52°15'1.25"E

راهنما : آقایان هادی احمدی

سرپرست : آقای جعفرپور

همنوردان : آقایان هادی احمدی ، جعفرپور ، امیر مهدی کیا ، سید احمد حسینی ، مقدم ، عباس صادق زاده ، اکبر عظیمی   علی عسگری و با حضور افتخاری نادر نوا

خانم عربگل 

به نام خاق بی همتا

برنامه : قله صلح 3/8/92

منطقه :  جاده فیروزکوه روستای جابان (جابون )

نوع برنامه : کوهنوردی متوسط

ارتفاع : 3586 متر از سطح دریا

عرض جغرافیایی : 35°41'43.29"N

طول جغرافیاییی : 52°15'1.25"E

راهنما : آقایان هادی احمدی

سرپرست : آقای جعفرپور

همنوردان : آقایان هادی احمدی ، جعفرپور ، امیر مهدی کیا ، سید احمد حسینی ، مقدم ، عباس صادق زاده ، اکبر عظیمی   علی عسگری و با حضور افتخاری نادر نوا

خانم عربگل 

عکس : آقایان جعفر پور و علی عسگری و امیر مهدی کیا


گزارش :  علی عسگری

روستای جابان که در فاصله 75 کیلومتری جاده تهران – فیروزکوه و در ضلع شمالی این جاده واقع شده و محصولات کشاورزی خصوصا سیب درختی این منطقه تحت عنوان سیب دماوند شهره بین المللی دارد

نکاتی در مورد روستای جابان:

  • ·         جابان روستایی است واقع در 75 کیلومتری استان تهران،مکانی است توریستی و گردشگری با هوای رتبه اول در ایران.
  • ·         این روستا دارای منطقه ی سبز به مساحت 25000 هکتار میباشد.
  • ·         روستای جابان دارای انواع میوه ها از جمله از بهترین سیب ها (سیب مرغوب دماوند)، هلو،  خیار، گیلاس تکدانه و آلبالوی درجه یک میباشد و انواع محصولات را به خارج کشور صادر میکند.
  • ·         در روستای جابان رودی پرآب درطول سال جاری است و این رود به نام هفت چشمه معروف است که طولی معادل 5 کیلومتر دارد و آب مردم روستا و باغات و چندین روستای دیگر را تامین میکند. از جمله مهمترین رودهایی که به این رود متصل است چشم شاه میباشد.
  • ·         جابان دارای کوه هایی بسیار زیبا می باشد و در پشت آن دریاچه های لار و تار نهفته شده است.
  • ·         جابان قبلا تخمه های خوش طعم به نام تخمه جابانی داشت که متاسفانه به تخمه ژاپنی معروف است.
  • ·         از جمله منبع درآمد مردم جابان گردو میباشد که به کشورهای دیگر نیز صادر میشود.
  • ·         این روستا در زمان قدیم منطقه ی سکونت کردهای تبعیدی یا کرد کرمانج و هخامنشیان بوده است.
  • ·         مردم جابان در حال حاضر به زبان شیرین کرد فارسی یا کرمانج صحبت می کنند

مسیر پاکوب از کنار رودخانه بسیار زیباست و در طول مسیر به نقطه ای میرسید که دوتا مسیر پاکوب وجود دارد.طبق گفته آقای احمدی راهنمای گروه از هر دو مسیر امکان صعود وجود دارد که در هر دو مسیر رودخانه جاریست.و ما مسیر سمت چپ را انتخاب کردیم و از مسیر سمت راست فرود انجام دادیم.

انتن دهی موبایل بجز قسمتی در دره ، تا قله امکان تماس وجود دارد واین بسیار جالب بود که در قله توچال موبایل انتن نمی دهد ولی دراین قله فرعی انتن کاملا وجود دارد.

در طول مسیر چندین چشمه گوارا برای نوشیدن اب وجود دارد.

طول زمان کوهپیمای تقریبا از 8 صبح که اغاز صعود و تا ساعت 19:30 دقیقه طول میکشد.

البته با توجه به اینکه منطقه کاملا بهمن گیر است برای صعود در زمستان ، از مسیر یال می توان تا خود قله را صعود کرد ولی در بقیه فصول امکان صعود در از مسیر زیبای دره وجود دارد.

قله خسرروان که در سمت چپ قله صلح وجود دارد وبا توجه کمبود وقت از صعود به قله زیبای خسروان منصرف شدیم. قلل دوبرار و قله دماوند از رئی قله صلح به راحتی قابل مشاهده است.

بامید صعودهای زیباتر در کنار همه دوسنتان عزیز.

با آرزوی سلامتی  برای همه دوستان عزیز و صعودهای زیباتر انشالله.

 

ساعت 5 صبح از میدان نازی آباد حرکت کردیم.و ساعت8 صبح به روستای جابان رسیدیم.بعد از اماده شدن از مسیر کنار رودخانه به طرف شمال حرکت کردیم ساعت 10:55 برای صرف صبحانه در کنار چشمه ای گورا نشستیم .وساعت 12 به طرف شمال شروع به حرکت کردیم.شیب نسبتا تندی که شن اسکی هم بود به طرف شمال غرب بالا رفته و ساعت 14:30 بر فراز قله ایستادیم.ترجیحا در قله ناهار را خوردیم و از مسیر سمت راست قله فرود را اغاز و ساعت 20 سوار خودرو شده و یه برنامه دیگر را به پایان رساندیم.

بامید صعودهای زیبا در کنار همه عزیزان.انشالله.نخودنخود تا هفته دیگه هر کی رود خانه خود.

برای دیدن بقیه عکسها ادامه مطلب را ببینید

آگهی رایگان

آگهی رایگان

آگهی رایگان

آگهی رایگان

آگهی رایگان

 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 92، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : پنج شنبه 9 آبان 1392

اصول گزارش نویسی (به نقل ازسایت انجمن کوه نوردان ایران نمایندگی خلخال)

 


اصول گزارش نویسی کوه نوردی
مطالب و عناوینی که در یک گزارش جامع باید در نظر گرفته شود به قرار زیر است :
• نام برنامه
• نوع منطقه
• موقعیت جغرافیایی
• طول و عرض جغرافیایی
• استان - شهرستان - بخش - دهستان
• چگونگی دسترسی به منطقه از طریق جاده ( وسائط نقلیه عمومی )
• نام روستاهای بین راه از آخرین شهر با ذکر مسافت و نوع جاده
• نام آخرین آبادی منتهی به منطقه و ارتفاع آن
• قلل ، گردنه ها و معابر مهم بین راه تا رسیدن به منطقه
• جهت جغرافیایی منطقه نسبت به نقطه حرکت
• ارتفاع منطقه از سطح دریا
• نام رشته کوه
• توضیح کافی در مورد مسیر و علائم طبیعی و محل های اطراق از آخرین آبادی تا منطقه صعود
• منابع تامین آب آشامیدنی ، چشمه ها ، رودخانه ها و ...
• تجهیزات مورد نیاز جهت صعود و بهترین زمان صعود
• مدت زمان لازم جهت صعود
• نوع و ویژگیهای منطقه
• کروکی منطقه
• اسامی و مکان دقیق قلل و عوارض دیگر منطقه
• آثار باستانی و نقاط دیدنی منطقه
• جانوران و حیوانات منطقه
• پوشش گیاهی منطقه
• رودخانه های اطراف
• تصویری از نمای عمومی منطقه از نقطه شروع و از آخرین آبادی
• تصویری از ویژگیها ، مشخصه ها و نقاط خاص مسیر
• تصویری از منطقه مقصد
• زبان بومی منطقه
• نام و آدرس راهنمایان محلی
• نام ، آدرس و تلفن سرپرست
• نظر سرپرست برنامه نسبت به ویژگیها ، مشکلات و سایر موارد قابل توجه
• نام گروه
• نام هیأت
• استان
• تاریخ صعود و یا بازدید
• شرایط جوی
• مدت صعود و یا بازدید (ساعت)
• تاریخ تنظیم گزارش
• نام محقق و گزارشگر
• منابع و مأخذ اطلاعات علمی قابل استناد
• اسامی همنوردان با ذکر سمت و مسئولیت در برنامه



:: موضوعات مرتبط: آموزش، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 8 آبان 1392

باران(5/8/92) اولين باران وبرف ارتفاعات توچال


بنام خالق بي همتا 

به شكرانه اين نعمت الهي سر به سجده مي بريم و از خداوند منان سپاسگزاريم ،

كه اين نعمت زيبايش را باز براي ما مردم قدر نشناس فرستاد .

خدا را شكر كه زنده بوديم و توانسيتم برف امسال رو هم كه براي اولين بار، ارتفاعات تهران رو سفيد پوش كرد ببينيم.

 

 

1350987769 تصاویر بسیار زیبا و احساسی باران

اولين باران وبرف ارتفاعات توچال 



:: موضوعات مرتبط: پاییز 92، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 5 آبان 1392

رمزگشایی از پایه ژنتیکی مؤثر در بیماری مزمن کوهستان

 

 

رمزگشایی از پایه ژنتیکی مؤثر در بیماری مزمن کوهستان

66-146.jpg

محققان آمریکایی موفق به رمزگشایی از پایه ژنتیکی مؤثر در بیماری مزمن کوهستان شدند که مسیر را برای توسعه روش‌های درمانی این بیماری هموار می‌کند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیماری مونگ یا بیماری مزمن کوهستان (CMS) در اثر سکونت در مناطق مرتفع ایجاد می شود؛ بیش از 140 میلیون نفر از مردم جهان در مناطق مرتفع زندگی می کنند که این شرایط آنها را مستعد ابتلا به این بیماری می‌کند.

 

آفریقا، آسیا و بخش‌هایی از آمریکایی جنوبی جزو مناطق جغرافیایی مرتفع جهان محسوب می‌شوند و ساکنان این مناطق با مشکل هیپوکسی یا کمبود اکسیژن در خون مواجه هستند.

 

بیماری CMS با نشانه‌های نورولوژیکی مانند سردرد، خستگی، خواب آلودگی و افسردگی همراه است.

 

بدلیل افزایش ویسکوزیته خون – کاهش اکسیژن منتقل شده به بافت‌ها و اندام‌ها – فرد در معرض حمله قلبی یا سکته مغزی قرار می گیرد.

 

تحقیقات قبلی نشان می‌داد، بیماری مونگ در بین ساکنان مناطق مرتفع آند در آمریکای جنوبی و ساکنان تبت بیشتر دیده می‌شود، اما این مشکل در بین ساکنان شرق آفریقا مانند اتیوپی کمتر وجود دارد.

 

محققان مدرسه پزشکی دانشگاه سن‌دیگو در تحقیقات اخیر خود دریافته اند، یک مکانیسم ژنتیکی در تطبیق پذیری با شرایط مناطق مرتفع نقش دارد؛ عملکرد قابل ملاحظه‌ای دو ژن ANP32D و SENP1 در افراد مبتلا به بیماری CMS دیده شده است.

 

این مطالعه اطلاعات ارزشمندی در خصوص تأثیر ژنتیکی تطبیق پذیری با ارتفاع بالا فراهم کرده و می‌تواند به توسعه روش درمانی موثر بیماری مونگ کمک کند.

 

نتایج این مطالعه در مجله Human Genetics منتشر شده است.



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 4 آبان 1392

دریاچه الندان (پله ازنی)، ساری

 

دریاچه الندان (پله ازنی)، ساری

حامد خلیلی ازنی

نام انگلیسی:  Elendan lake    

نام فارسی :  دریاچه الندان 

 

 

موقعیت جغرافیایی

براي ديدن عكسهاي درياچه به آدرس زير مراجعه نماييد

http://www.mehrnews.com/detail/Photo/2157523#ad-image-31

دریاچه الندان در موقعیت جغرافیایی N361321 E532538 در استان مازندران واقع است. دریاچه الندان (به نام آببندان پله ازنی هم شناخته می شود) در نزدیکی ازنی از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری قرار دارد و نام خود را از این روستا گرفته است. آب بندان پله در دل جنگل های سر به فلک کشیده و وسیع پله قرار گرفته است. جنگل های پهن برگ با ارتفاع بسیار زیاد و آب بندان وسیع داخل آن منظره ای بی بدیلی را خلق کرده است.

 

وسعت این آب بندان 17 هکتار می باشد که در موقع بارندگی به 30 هکتار نیز می رسد. روستای ازنی واقع در ٧٠کیلومتری ساری ،درجاده ساری-سمنان قرار دارد.نزدیک ترین را ه رسیدن به این آب بندان از طریق روستای ازنی می باشد . جاده تا روستای ازنی آسفالت می باشد و از آنجا تا آب بندان تقریبا فاصله یک و نیم کیلومتری دارد که آسفالت نیست. اطراف آبندان در اوایل بهار محل رویش گل بنفشه، الزی (پیازچه وحشی)و انواع سبزی های معطر ودارویی  می باشد. در نزدیکی آبندان پله درخت چه های ازگیل و ولیک وجود دارد که پذیرای مهمان خود در فصل پاییز می باشد. جالب است بدانيد آب اين آب بندان فقط از طريق نزولات آسماني تامين مي شود و هيچ رود خانه اي به سمت آن جريان ندارد. نحوه قرار گيري و نوع خاك آن باعث شده است در اثر اندك باراني تمام آب هاي باران و برف به سمت آن جريان پيدا كند و عدم نفوذ پذيري خاك آن باعث شده است ماندگاري آب را در اين آب بندان زياد نمايد.

 

در فصل زمستان محل سكونت اردك هاي وحشي مي  باشد .و سال هاي اخير با رها سازي ماهي در اين درياچه كاربرد هاي آن افزايش پيدا كرده است. در آن سوي آب بندان پله رود خانه اي جريان دارد كه آب گواري آن براي نوشيدن بسيار مناسب است ، چون از سرچشمه ي اين رودخانه تا محل اتصال آن به زمين هاي كشاورزي هيچگونه سكونت گاه انساني وجود ندارد تا آب آن را آلوده نمايد. آب اين آب بندان منبع اصلي تامين آب شاليزيري روستاهاي ازني، مازارستاق، لسفرم، كنتا، ديدو ،زلم و... مي باشد. نقل قولي وجود دارد و ريش سفيدان محل آن را مطرح مي نمايند آنچه كم امروز آب بندان پله را تشكيل مي دهد قبلا شهر بوده كه از بين رفته است.

 

آما در گذشته هاي نه چندان دور محل فعلي آب بندان پله محل رويش گياهي به نام گاله بوده كه مردم روستاهاي اطراف در گذشته براي پوشش بام هاي خود از آن استفاده مي كردند. درخت  هاي صنعتي مهمي به نام راش، ممرز، بلوط، ملچ و نمدار در اطراف اي آب بندان را احاطه كرده اند كه هم از نظر صنعتي و هم از نظر زيبايي از اهميت به سزايي برخور دار است. آب بندان پله دارای امکاناتی از قبیل: دستشویی، قایق موتوری و پدالو می باشد که می تواند در تعطیلات عید برای مسافرین محترم خاطره انگیز باشد.



:: موضوعات مرتبط: جاذبه هاي گردشگري ايران، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 1 آبان 1392



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.