کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


سردرد در ارتفاع:

سردرد در ارتفاع:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: بخش پرسش و پاسخ پزشکی بخش مهمی از وبلاگ انجمن پزشکی کوهستان است که به مشکلات شایع کوهنوردان می پردازد. شما می توانید مسائل و سوالات پزشکی خود در زمینه بیماریهای ارتفاع و ورزش کوهنوردی را در این بخش مطرح کرده و پاسخ آنرا در اسرع وقت دریافت نمایید:

سوال: من سال 90 از جبهه جنوبی دماوند را صعود کردم، روی قله سردرد وحشتناکی داشتم(احساس تورم دررگهای سر) که قاعدتا با کم کردن ارتفاع برطرف شد.
 
برای هفته بعد خدا بخواد دوباره می خوام برم دماوند برای جلوگیری از این سردرد چه میتوان کرد؟
 
البته بجز قرصهایی که برای ارتفاع مصرف می شود.
جواب: سردرد جزو علائم اولیه بیماری حاد کوهستان یا AMS است. معمولا سردرد در ارتفاع در استراحت شبانه بیشتر اتفاق می افتد و در حین صعود بدلیل اکسیژن گیری بهتر بدن(کمک عضلات تنفسی فرعی سطحی و عمقی بین دنده ای) و پوزیشن و حالت بدن(عمودی بودن بدن) کمتر حس می شود. برای پیشگیری از بروز سردرد در ارتفاعات صعود تدریجی(بطور مثال با یک شب مانی در گوسفندسرا و هم هوایی بیشتر) می توان اختمال بروز سردرد را کمتر کرد(همان کاری را که کوهنوردان سایر کشورها و خصوصا اروپاییان در صعود به دماوند انجام می دهند). همچنین برای کاهش احتمال بروز سردرد یک روز به برنامه صعود اضافه کرد مثلا با یک شب اقامت بیشتر در بارگاه سوم دماوند و هم هوایی بیشتر نیز می توان احتمال بروز سردرد در ارتفاع را کاهش داد.
در روز استراحت در بارگاه سوم نیز می توان با صعود تا حدود آبشار یخی و ارتفاع حدود 5000 متر شدت و میزان بروز سردرد ناشی از ارتفاع را کمتر نمود.
همانطور که گفته اید دارو درمانی هم کاربرد دارد و از داروهای ضد سردرد همچون استامینوفن، بروفن و ژلوفن نیز می توان استفاده نمود.
باید توجه نمود که اگر سردرد همراه با علائم پیشرونده ارتفاع زدگی همچون تهوع، استفراغ، سرگیجه و . . . همراه باشد بهترین راه فرود به ارتفاعات پایین تر و کاستن ار ارتفاع است چون صعود به ارتفاعات بالاتر شدت علائم بیماری و سردرد را بیشتر و شرایط را برای درمان و حتی امدادرسانی سخت تر می کند.
سرعت صعود شما نیز از عوامل بروز و یا کاهش سردرد ناشی از ارتفاع می باشد شما باید شرایط و سرعت صعود خود را براساس فیزیولوژی و تحمل ذاتی بدن خود نسبت به ارتفاع تنظیم کنید. سرعت کمتر در حین صعود احتمال بروز سردرد ناشی از ارتفاع را کمتر می کند.
در صورت نیاز می توانید با تلفن مشاوره پزشکی انجمن پزشکی کوهستان ایران 22633819 تماس حاصل نمایید.

 



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،
:: برچسب‌ها: سردرد در كوهستان,

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 16 مرداد 1392

قله ارفع کوه11.5.92

برنامه : قله ارفع كوه

سرپرست : مهران جبه دار

همنوردان : 19 نفر

حركت ساعت 5 صبح از ميدان نازي اباد و ساعت 8:30 به روستاي ارفع ده رسيديم.بعد از گذر از هواي 

تهران ، باورش سخته كه با چنين هوايي برخورد كنيم.عكسها رو كه ببنيد خودتون ميگيدواقعا جاي ما

هم خالي بود.هواي خنك و يه مقدار سرد در جنگل با باران بسيار زيبا و شبنم هايي كه روي درختان

نشسته بودند طراورت زيبايي به منطقه داده بود.صبحانه رو داخل امامزاده خورديم و بعد حركت به سمت قله،

بي خيال گزارش عكسها رو ببنيد لذت ببريد .البته اين رو هم بگم هيچ دوربيني قادر نخواهد بود تصاويري ، كه 

ما به چشم ديديم رو نشون بده ولي باز خالي از لطف نيست.

با ارزوي سلامتي براي همه دوستان ،

علي يار و ياورتون باشه

ادامه مطلب رو حتما ببينيد

فروشگاه خرید اینترنتی

تصوير تار عنكوبتي كه بارون خورده

فروشگاه خرید اینترنتی

مي ني بوس عمو حسن 

فروشگاه خرید اینترنتیا

اين هم خود عمو حسن(يادش رفته بود كفش بياره .واقعا دمش گرم با پاي برهنه اومد تا بالا.)

فروشگاه خرید اینترنتی



:: موضوعات مرتبط: تابستان 92، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 15 مرداد 1392

کلاس هواشناسی 4/5/92

نام دوره اموزش هواشناسی 

استاد جعفر سپهری 

دروره هواشناسی جزوء یکی از واجباتی است که هر کوهنورد باید بگذراند.بخصوص در فصول سرد سال که با شناختی که از اشکال ابرها پیدا می کند میتواند برای یک صعود خوب، برنامه ریزی دقیق انجام دهد.بنده نیز با توجه به این لزوم و همچنین (جزوء یکی از دروس آموزشی راهنمایان کوهستان) ،برای شرکت در این دوره اقدام نمودم.البته باید از دوستان عزیز شهریار بخصوص آقای اسماعیل رهگذر  دوست بسیار عزیزم که در برپایی این کلاس تلاش نمودند.تشکر ویژه نمایم با ارزوی سلامتی برای ایشان و همه عزیزانی که در برپایی این دوره زحمت کشیدند. 

دانلود فیلم با لینک مستقیم

دانلود فیلم با لینک مستقیم



:: موضوعات مرتبط: تابستان 92، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 6 مرداد 1392

روح الله علی اکبری راهی قله لنین شد

 

بامداد امروز، پنج شنبه ۵ مرداد ۹۲ آقای روح اله علی اکبری تهران را به مقصد استانبول ترک کرد و سپس از آنجا راهی شهر اوش واقع در کشور قرقیزستان می شود. به امید خدا ایشان قله ۷۱۳۴ متری لنین را صعود می نمایند و در جشنواره کوه نوردان برتر بمناسبت سالگرد اولین صعود قله لنین که توسط فدراسیون جهانی کوه نوردی برگزار خواهد شد نیز شرکت می نمایند.

اعضای تیم متشکل از آقایان ایرج معانی (سرپرست)، علی ولی زاده (مربی)، علیرضا بیاتانی (امدادگر)، روح اله علی اکبری (تدارکات)، علی توکلی، محمد جواد علی اکبری، نادر رضائیان پور، رضا حکیمی، مهدی هنرمند و خانم فاطمه توتونچی می باشند. نفرات تیم در سه مرحله اردو شرکت کرده اند.

دعای خیر ما بدرقه را ه ایشان و همنوردانشان.

روح الله علی اکبری و نادر نوا شب قبل از صعود

انشالله که بسلامت برگردید.


فروشگاه خرید اینترنتی



:: موضوعات مرتبط: تابستان 92، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 6 مرداد 1392

یاد و خاطره زنده یاد لیلا اسفندیاری گرامی باد

 

لیلا اسفندیاری متولد 27 بهمن 49 بود. این هیمالیانورد زن ایرانی عضو باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند تهران و همچنین عضو هیأت موسس انجمن غارنوردان و غارشناسان ایران بود. در کارنامه دنیای عمودی اش برنامه های برجسته ای به چشم می خورد از جمله تلاش و صعود به قلل نانگاپاربات، کی تو و گاشربروم 2


تصویر مربوط است به تقریبا یک هفته قبل از وقوع حادثه در قله گاشربروم 2

لیلا اسفندیاری  در تاریخ 31 تیر سال 90 پس از صعود موفقیت آمیز به قله گاشربروم 2، از شیب یخی زیر قله تا  ارتفاع ۷۲۰۰ متری سقوط نمود و جان خود را از دست داد. پیکر بی جان لیلا اسفندیاری همچنان در همان محل سقوط در منطقه قره‌قروم پاکستان باقی مانده است.

یاد و نامش ماندگار ...

صفحات پیشنهادی: 
لیلا اسفندیاری، كوهنورد ایرانی درهیمالیاجان باخت
آخرین تصاویر از لیلا اسفندیاری
فیلم: آخرین تصاویر از بدرقه لیلا اسفندیاری به قله گاشربروم 2
فیلم: مصاحبه لیلا اسفندیاری در برنامه همایش غارنوردان در شیراز
فیلم: در قاب خاطره ها (لیلا اسفندیاری)

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 92، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : پنج شنبه 3 مرداد 1392

31 تیر ماه تلخ ترین روز تاریخ کوهنوردی در ایران به خانواده عزیزان و همه مردم ایران عزیزتسلیت باد

 

31 تیر ماه تلخ ترین روز تاریخ کوهنوردی در ایران

به خانواده عزیزان و همه مردم ایران عزیزتسلیت باد

آن را که بربلندترین قله شد فراز

دیگر گریزی نیست 

مگر برگشت یا که پرواز

شادی روحشان فاتحه مع صلوات

واقعا نمی دونم که چی باید نوشت و گفت زبان کوتاه ست از بیان این مثیبت عظیم. 

تنها چیزی که ذهنم رسید اینه که از نوشته خود ایدین عزیز کپی کنم شاید بعنوان یک کوهنورد 

بشه ذره ای از کارهای بزرگ ، این بزرگ مردان رو جبران کرد.ولی ای کاش هرگز وهیچ وقت دیگه خبری مثل این 

نشونیم

 

 

برداشت از وبلاگ ایدین قبل از اخرین پرواز

http://dastanekouh.blogfa.com/

 

این ماییم، دوباره اینجاییم. با هم هستیم ولی تنهاییم. اینجاییم نه از برای خودخواهی، نه از برای خودنمایی، اینجاییم از سر عشق، اینجاییم از سر شور، از سر غرور. اینجاییم از برای رشد، از برای اوج، از سر جنون، اینجاییم برای پایان، پایان یک آغاز، پایانی که آغازی بلند پروازانه تر را نوید دهد. پایانی که پایان نیست، که شالوده ی آغاز است، که پشتوانه ی آغاز است، که تیر خلاصی است بر نتوانستن ها، بر خود کم بینی ها، بر در حصار ماندن ها، بر گرفتار تکرار شدن ها. آری تیر خلاصی است بر ماندن ها، نرفتن ها، نرسیدن ها، غروبی است برای این فرسایش ها و طلوعی است برای ریشه زدن ها، برای شکوفه دادن ها. بوی خوش تغییر است و مهر ابطال است بر راکد بودن ها.

 

 

شادی روحشان فاتحه مع صلوات

 



:: موضوعات مرتبط: تابستان 92، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 2 مرداد 1392



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.