کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


آلکالوز تنفسی در کوهنوردی چیست؟

 

 

آلکالوز تنفسی در کوهنوردی چیست؟

 

گاهی برخی از کوهنوردان سوال می کنند: چرا در ورزش کوهنوردی هنگامی که به قله صعود می کنیم دچار علائمی از ارتفاع زدگی نیستیم ولی هنگام فرود و برگشت به ارتفاع پایین دچار علائمی از سردرد، تهوع، استفراغ، سرگیجه و ... (که از علائم شایع ارتفاع زدگی می باشد) می شویم؟

در جواب این کوهنوردان عزیز باید گفت: یکی از مواردی که بسیاری از ما کوهنوردان خصوصا در ارتفاع بالا رعایت نمی کنیم فرود سریع می باشد.در هنگام صعود برحسب توانایی مان قله را صعود می کنیم ولی در هنگام فرود با حداکثر سرعت فرود می آییم.

باید یادآور شد که زمان فرود ما باید نصف و یا حداکثر ۳/۱ زمان صعود ما باشد و فرود سریع به واسطه بروز تنفس های تند می تواند باعث دفع دی اکسید کربن بیش از حد ظرفیت بدن ما شود. با اینکه دی اکسید کربن یک گاز دفعی تنفسی متعاقب متابولیسم و سوخت و ساز در بدن ما می باشد ولی همین گاز دفعی می بایست در خون ما دارای غلظت مشخص و مناسبی باشد و خروج بی رویه آن با تنفس های سریع (ناشی از سرعت بالای فرود ما) می تواند غلظت این گاز را در خون ما دچار افت کرده و باعث بروز علائمی نظیر: سردرد، تهوع، استفراغ، سرگیجه، عدم تعادل، ... شود که تمامی این علائم در بیماری ارتفاع زدگی هم وجود دارد که این اشتباه را می تواند در ذهن ما ایجاد کند که شاید این علائم، علائم بیماری ارتفاع است با اینکه این علائم هیچ ارتباطی با ارتفاع و بیماری ارتفاع زدگی ندارد. و جالب اینکه این علائم در ارتفاعات زیر 2500 متر که اصولا بیماری ارتفاع زدگی معنایی پیدا نمی کند ممکن است بوجود آید.

و اینکه چرا به آن آلکالوز تنفسی می گویند به این خاطر است که چون در اثر تنفس های سریع این حالت بوجود آمده و دیگر اینکه چون سطح دی اکسید کربن در خون ما افت کرده و دیگر نمی تواند با آب در خون ما ترکیب اسیدی ایجاد کند واصطلاحا خون ما حالت قلیایی و آلکالوزه پیدا کرده به این نام خوانده می شود.

پس باید: در هنگام فرود نیز مراقب سرعت خود باشیم تا دچار علائم آلکالوز تنفسی نشویم واگر چنین حالتی برایمان بوجود آمد با کاهش سرعت فرود می توانیم علائم فوق را برطرف کنیم.

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 5 شهريور 1393

دوچرخه ای که هوا را تمیز می کند

 

 

 
 "لایت فاگ" شرکتی است که برای از بین بردن آلودگی هوا در شهرهای صنعتی راهکاری ساده را پیدا کرده است. این شرکت با تولید دوچرخه تصفیه گر قصد انجام این کار را دارد.
 
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران، هوای آلوده شهرهای دنیا باعث شده است تا طراحان هر ساله نیم نگاهی را به رفع این مشکل بزرگ داشته باشند و برای سلامت بشر بیشتر تلاش کنند. از جمله این تلاش ها می توان به وسیله هایی اشاره کرد که به راحتی هوا را تصفیه می کنند.

به تازگی دوچرخه ای به نام "APB" طراحی و رونمایی شده است که می تواند در هنگام حرکت مقداری از هوای اطراف خود را تصفیه کند تا هم هوای سالم به ورزشکار برسد و هم بخشی از هوا تمیز شود. شاید در ابتدا این مورد کمی عجیب به نظر برسد اما دوچرخه تصفیه کننده طرحی انقلابی خواهد بود.

"لایت فاگ" شرکت طراح این دوچرخه است که مکانیزم بسیار ساده ای را در دل آن قرار داده است. این سازنده تایلندی یک دستگاه تصفیه کننده هوا را روی دسته دوچرخه قرار داده است و همچنین بدنه آن نیز با چمن کاری و فضای سبز پوشیده شده است!

در سیستم این دوچرخه هوا وارد منطقه ای بین دسته و بدن دوچرخه سوار گیر افتاده و پس از چند ثانیه تمام کثیفی های آن گرفته می شود. دستگاه تصفیه کننده هوا با رکاب زدن دوچرخه سوار روشن شده و کار می کند. این دوچرخه برای سال های ۲۰۲۰ آماده عرضه خواهد شد.







 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 26 مرداد 1393

ورزش در هوای آلوده

 

 

امروزه آلودگی هوا به یکی از مشکلات جدی مردم تبدیل شده است و به خصوص در شهرهای بزرگ خود را بیشتر نشان می‌دهد. در کنار این مورد، عدم تحرک و فعالیت بدنی نیز خود مشکلی دیگر به حساب می‌آید.

حال در این شرایط، باید ورزش و فعالیت را بیشتر کرد یا از ترس آلودگی هوا آن را کنار گذاشت؟

شاید خیلی از ما شنیده باشیم که دوچرخه ‌سواری یا دویدن در خیابان‌های شلوغ و آلوده برای سلامتی ما ضرر دارد. اما آیا واقعا آلودگی هوا، فعالیت و ورزش را برای ما خطرناک می‌سازد؟

انجام فعالیت‌های هوازی مثل پیاده روی یکی از کلیدهای اصلی برای داشتن زندگی سالم است. با این حال، ممکن است اگر به طور مرتب در مناطقی با هوای آلوده ورزش کنید، اثراتی منفی نیز بر سلامت شما داشته باشد. به خصوص اگر از آسم یا سایر بیماری‌های مزمن ریوی رنج می‌برید، یا به بیماری‌های قلبی و دیابت مبتلا هستید.

ما در حین انجام فعالیت‌های هوازی حتی فعالیت‌هایی با شدت کم، بسیار بیشتر از زمانی که در حال استراحت هستیم، نفس می‌کشیم، بنابراین در این مواقع هوا را عمیق‌تر به ریه‌ها وارد می‌کنیم. همه این عوامل کمک می‌کنند تا بیشتر در معرض آلاینده‌ها قرار بگیریم و به این ترتیب ورزش کردن در هوای آلوده خطرناک می شود.

قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا یا دود و گرد و غبار می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در سلامت فرد شود. از جمله این که صدمات قابل توجهی به ریه‌ها وارد می‌کند یا خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته را میان زنان سالمند افزایش می‌دهد. خطر مرگ و میر ناشی از سرطان ریه و بیماری‌های قلبی ـ عروقی نیز تهدیدکننده است.

اما اگر سالم هستید و بیماری خاصی شما را رنج نمی‌دهد، آلودگی هوا بهانه خوبی برای کنار گذاشتن ورزش نخواهد بود.

برای کاهش اثرات آلودگی هوا هنگام ورزش بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:

* زمان ورزش کردن را با توجه به آلودگی هوا انتخاب کنید. مواقعی که آلودگی هوا در بیشترین حد است، از انجام فعالیت‌های ورزشی در فضای باز خودداری کنید.

* خیابان‌ها و مکان‌های شلوغ و پرترافیک را برای ورزش انتخاب نکنید. میزان آلودگی هوا در فاصله ۱۵ متری خیابان‌ها و جاده‌های شلوغ به بالاترین حد خود می‌رسد. پس بهتر است در اطراف این مکان‌ها ورزش نکنید.

* در نهایت اگر نمی‌توانید شرایط مناسبی را فراهم سازید در فضای بسته ورزش کنید. می‌توانید روال عادی فعالیت‌های خود را تغییر داده و فعالیت‌هایی در داخل محیط بسته انجام دهید. به کلاس‌های ورزشی بروید و از سالن‌های ورزشی یا از باشگاه محلی استفاده کنید.

* به یاد داشته باشید اگر بیماری و شرایط خاصی دارید،  قبل از ورزش و فعالیت بدنی در فضای باز، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

منبع:سلامت نیوز



:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 26 مرداد 1393

فرود بدون ابزار استاندارد

 

 

 

فرود با استفاده از روش ترمز دو کارابینه the double carabiner brake rappel 

By Ian Nicholson

با توجه به شروع فصل سنگنوردی این مطلب می تواند در مواقع ضروری مفید واقع گردد:

 

 

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که ابزار فرودتان را بر روی دیواره از دست داده باشید و در حال پائین رفتن با صدای ((tink, tink, tink))...  به آن نگاه کرده باشید.

ولی با داشتن چهار کارابین ساده با هر شکل و هر نوع دهانه ای و همچنین یک کارابین پیچ دار شما می توانید به راحتی فرود رفته و به روی زمین برسید. روش ترمز دوکارابینه یکی از بهترین روش های فرود بدون استفاده از ابزار فرود است. این روش به مراتب کارآمد تر و عملی تر از استفاده یک ابزار برای دو نفر است و در مقایسه با استفاده از گره حمایت یا Munter hitch، در روش دو کارابینه طناب پیچ و تاب کمتری بر می دارد.

Munter hitch

 

 

کارابین های مورد نیاز در این روش:

این روش در دهه 1970 و قبل از اینکه ابزار پیشرفته فرود استاندارد مطرح شوند، توسط کوهنوردان استفاده می شد. در آن زمان کارابین های بیضی شکل با دهانه های یک تکه (غیر سنجاقی- wire-gate) رایج بود. اگرچه این روش فرود با کارابین های بیضی شکل ساده تر است ولی شما می توانید از هر نوع کارابینی شامل کارابین ساده یا پیچ دار – کارابین سنجاقی یا با دهانه خمیده استفاده کنید. برای این کار شما به چهار کارابین ساده و یک کارابین پیچ دار (قفل خودکار) نیاز دارید. همچنین شما می توانید دوکارابین ساده را با دهانه های معکوس ، بجای یک کارابین پیچ دار استفاده کنید. در هر حال نباید در این روش از کارابینچه هایی که به اندازه کافی بزرگ نیستند، یا کارابیین هایی با لبه های تیز که به می توانند به طناب صدمه بزنند، استفاده کنید. اساساً شما می توانید این روش فرود را با کارابین های گلابی یا کارابین های دهانه خمیده انجام دهید ولی کارابین های تمام بیضی یا کارابین ها D شکل، نصب راحت تر و فرود نرم تری خواهند داشت.

 

 

 

نحوه ی اجرا:

کارابین پیچ دار یا قفل خودکار خود را به حلقه فرود هارنس خود متصل کنید و اگر کارابین پیچ ندارید از دو کارابین ساده را با دهانه معکوس استفاده کنید. حال از دو کارابین ساده دیگر با دهانه های معکوس استفاده کرده و آنها را به کارابین پیچ دار بیاندازید (کارابین های A در تصویر). حال در هر دو رشته طناب فرود یک حلقه باز( خم) ایجاد کرده و از بین دو کارابین های ساده ی A عبور دهید ( قسمت B در تصویر). در این مرحله دو کارابین ساده دیگر از زیر حلقه طناب ایجاد شده عبور داده و مطابق شکل به دور کارابین های A بیاندازید (کارابین های C در تصویر) و مطمئن شوید که طناب بر روی ستون کارابین ها قرار گرفته است و نه بر روی دهانه ی آنها. این کارابین ها (C) در سیستم به عنوان ترمز عمل خواهند کرد و بهتر است به شکلی قرار بگیرند که دماغه ی آنها مخالف هم باشد یعنی یکی به سمت راست و یکی به سمت چپ.  

عکس با کیفیت بالاتر

 

 

 

 

مزایای روش

این روش به نرمی استفاده از ابزار نرمال نخواهد بود. برای ترمز کردن شما همچنان باید زاویه طناب را ( با کشیدن طناب به سمت پائین) تغییر دهید و برای بالا بردن سرعت به شکل برعکس عمل کنید (طناب را به سمت بالا ببرید). اما توجه داشته باشید که این تغییر زاویه به نسبت ابزار استاندارد فرود، مستقیما با سرعت فرود مطابقت نخواهد داشت و کمی نامنظم خواهد بود بنابراین شما باید با توجه به موقعیت و سرعت خودتان، آن را کنترل کنید. همچنین در این روش بدلیل اصطکاک بالا، برعکس برخی از ابزار فرود مورد استفاده، به هیچ عنوان امکان صعود بر روی طناب و بازگشت به نقطه ی بالاتر وجود ندارد. امی این روش می تواند در شرایط بحرانی به شما کمک کرده و فرود ایمنی را برای شما به ارمغان آورد.

منبع



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی فنی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : پنج شنبه 23 مرداد 1393

وظایف سرپرست در اجرای یک برنامه‌ کوه‌نوردی

 

 

سرپرستی، مهم‌ترین مسئولیت در یک گروه کوه‌نوردی است.

اهمیت نقش و جایگاه آن وقتی برای ما روشن‌تر می شود که بدانیم تمام تصمیم‌های اصلی و مهم بوسیله‌ی سرپرست یا تایید او انجام می شود

و سلامتی و جان افراد گروه در گروی این تصمیمات است.

با این اوصاف مشخص است هر فردی نمی‌تواند سرپرست یک برنامه‌ کوه‌نوردی...

سرپرستی برنامه کوهنوردی

 

ادامه مطلب راببینید

 

 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 21 مرداد 1393

فصلنامه انجمن کوهنوردی گچساران




انجمن کوهنوردان ایران نمایندگی گچساران
طبیعت گردی، کوهپیمائی، کوهنوردی، سنگنوردی، اسکی، صعود ورزشی

پنجمین شماره نشریه کوله پشتی منتشر شد

پنجمین شماره نشریه کوله پشتی منتشر شد. با تشکر از همه عزیزانی که در تهیه این نشریه ما را یاری کردند، از علاقمندان دعوت میکنیم نشریه را از لینک زیر دانلود کرده و نظرات خود را به هیئت تحریریه انعکاس دهند

کوله پشتی

با آرزوی همراهی

انجمن کوهنوردان ایران نمایندگی گچساران

 



:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : پنج شنبه 16 مرداد 1393



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.