کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


دویدن و فواید آن

 

 

دویدن با وجود اینکه یک ورزش ساده است و نیاز به امکانات زیادی ندارد اما فواید بسیاری برای سلامتی به همراه دارد. دویدن تأثیر زیادی در حفظ و تقویت سلامت روح و روان انسان دارد. طبق آمار بیشتر دونده های ورزشکار دارای روحیه ای شاد هستند و علت آن ترشح هورمون اندروفین است که باعث نشاط و شادابی می شود. یکی دیگر از تأثیرات این ورزش کاهش استرس است. شما هر جا که باشید کافیست یک جفت کفش مناسب دویدن به همراه داشته باشید تا نهایت استفاده را از دویدن ببرید. در این مطلب ۱۰ فایده دویدن را برای شما آماده کرده ایم که به خوبی شما را با این ورزش محبوب آشنا می کند. فواید دویدن تنها به سلامت روان خلاصه نمی شود، بلکه تأثیر بسزایی بر تقویت و سلامت بدن دارد. کنترل وزن، عضله سازی، کاهش فشار خون، کند شدن روال پیری و خواب بهتر از جمله فواید دویدن هستند. شاید خیلی عجیب باشد که دویدن روی افزایش مهارت کنترل و هماهنگی نیز مؤثر است چرا که هنگام دویدن بروی بعضی از جاده های غیر آسفالت، دونده باید تمام حواس و کنترل خود را حفظ کند تا احیانا" با موانعی همچون سنگ، ریشه های درختان و … برخورد نکند و این خود مهارت خاص نیاز دارد. حتی دونده های حرفه ای در مسیر های صاف و خط کشی شده باید کاملا تمرکز داشته باشند که از مسیر خارج نشوند. برای مشاهده تصویر در اندازه واقعی اینجا کلیک کنید. همانند بقیه ورزش‌ها، بهتر است قبل از دویدن ابتدا بدن را گرم کنید و سپس به آهستگی شروع به دویدن کنید. بهتر است ا ابتدا با سرعتی بدوید که در آن سرعت، هنوز قادر باشید با اطرافیان خود صحبت کنید. اگر به تازگی قصد دویدن دارید، همین روال را ادامه دهید تا زمانی که توانایی شما بالا می رود. سپس سعی کنید در هر بار دویدن، مدت زمان دویدنتان را یک تا دو دقیقه افزایش دهید تا زمانی که قادر باشید به مدت ۳۰ دقیقه، ۳ بار در هفته بدوید. سعی نکنید مدت زمان دویدنتان را بیش از ۱۰ درصد در هفته افزایش دهید، حتی اگر احساس خوبی از این کار داشتید. در پایان دویدن، سعی کنید گرما را به آرامی از بدنتان خارج کنید. این کار را می‌توانید با آهسته‌تر کردن تدریجی سرعتتان و در ادامه با یک دویدن آهسته و سپس پیاده‌روی انجام دهید تا زمانی که ضربان قلب و تنفس شما به حالت طبیعی باز گردد. سعی کنید وقتی که هنوز بدنتان گرم است، حرکات کششی را نیز انجام دهید. به نقل از elmevarzesh



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 25 بهمن 1393

من برآنم که دماوندم هست

 

20 بهمن 1393

من برآنم که دماوندم هست

 

تو بر آنی که مرا پشتی نیست    من برآنم که دماوندم هست
آیا هست
آیا می ماند
چه مانده جز تلی خاکستر بر بیکران زیبایی ها

دل نوشته حسن نجاریان

هر ملتی با داشته های زندگی و افتخار می کند و پاره اوقات عرق شرم بر پیشانی و ابراز شرمساری و حتی شاید کلمۀ کاش هرگز این جا متولد نمی شدم  بر زبان جاری سازد و حتی بعضا فراتر  و زیر لب به شکایت  از دادار هستی لب به گلایه گشودن که گناه من چه بود که باید در این جا چشم بر این آلودگی گشایم.

کاش دقایقی چشم بر هم گذاشته به داشته هایمان تفکری عقلانی نماییم، هیچ فکر کردیم داشته های ما در عرصه خود یعنی ورزش کوه چیست بهار چرا کسی به فکر این دل پردرد ما نیست.

اول که تمامی توریست های عالم حسرت کشور چهار فصل ما را می خورند در کمتر از یک ساعت می توان از دماوند به کویر سوزان سفر کرد. اما دریغ و درد که گویا خدایان نیز بی اهمیتی ما را درک کرده، به طوری که وارد خشکسالی بلند مدت شده ایم و دولتی سر... هیچ برنامه ای برای نجات از این بحران هیچ برنامۀ بنیادی نداشته و نداریم و اکتفا کرده ایم به چند سمیناری و چاپ چند تراکت. هنوز گویا به این باور نرسیده ایم آن قدر موجی منفی تزریق جامعه گردیده که مردم به باور مبارزه منفی رسیده اند و هر اعلام می گردد عکس آن عمل می شود. و این یعنی نابودی داشته هایمان ابتدا باید ایجاد اعتماد کرد و بعد دلسوزانه روی نواقص کار شود.

هنوز شهرداری ها به فکر چمنکاری میادین و گلکاری با سبزه های غرق آبی هستند و تا این ابلاغ برسد هزینه سنگینی که همان شریان زندگی است از دست می رود. و کسی نیست اندیشه ها را بکشاند سوی گل و گیاه کوهی با برنامۀ دقیق برای چاه های عمیق فقط بسنده شده به جریمه و... .

اما حفظ آب و به واقع خون رگ های این دشت پر ملال. سدها را ایجاد کردید بدون برنامه ریزی، خانه و ویلاسازی را سامان دادید، فکر به حال رستوران و هتل های مسیل رودخانه ها، نکردید به راستی سر به سامان رسید و....

اما کوه ها و حفظ آن

ای داد بر ما هنوز و هنوز مبارزۀ نابرابر در مقابل غول معادن و دل پردرد عاشقان زیست بوم در جریان است، با راه های  بی رویه و ابلهانه که هر روز به شکل و نوعی جدید خود می نمایاند. کسی منکر معادن و استفاده از آن نیست اما آیا این شکل برخورد با طبیعت درست است. تخریب گسترده ای قبل از برداشت به منظور شناسایی صورت می گیرد. راه های دسترسی متعددی ساخته می شود و نه یک هتکار که بعضا ده ها و صده ها هکتار این زمین بی زبان زیر تازیانه و چنگال بی رحم  ماشین آلات صنعتی قرار می گیرد، زمین و زمان را سنگ و نخاله فرا می گیرد و سرچشمه ها آب روان نثار بی عدالتی ما  بی تفکران می کنند و... .

چرای بی رویه: به عکس های هوایی کوه ها نظری بیفکنید و دل ریش ریش شدۀ آن ها، از گذشته ها بپرسید از زیست بوم مان فقط حسرت و آه این جا گون زاری آن جا سبزه زاری بود دلفریب با چشمۀ ساری جوشان ... نمی دانم داریم چه می کنیم با این مقدس سرزمین بی گناه هنوز درک نمی کنیم این هزار بار بدتر از قتل انسانی است. آن جا فردی جان می دهد این جا نسلی را آماده مردن می کنیم.

لعنت خدا بر ...

وقتی حرف کوهی و کوهنورد و قله می شود کم سوادترین ما می تواند صفحات زیادی سیاه کند من باب عاشقان، دلشیفتگان، دل مردگان، کباب شدگان کوه ها چه سرودهایی که در وصف عاشقان گوش عالم کر می کند.

آیا مگر نه این که بزرگان و مقدسات ما به نوعی از کوه های مقدس راهی شهر ها شده اند آیا حرمت نگه داشتن این گونه است.

چرا نمی آموزیم قدری مسئولانه و به دور از کاغذبازی برنامۀ مدون طرح کنیم برای حفاظت کوه ها، چرا نباید مسیرهای عبور را علامتگذاری نمود و گره ه ها و هیات ها را مجاب کنیم، فقط از یک مسیر که امن تر و کوتاه تر است صعود کنیم.

بیایید این راه آن راه زدن را گناهی بزرگ بدانیم، لعنت بر قدمی که روی گل ها راه بروند. دماوند کوهی است اساطیری، تاریخی که این جا و آن جا نمادی است مقدس برای هر ایرانی ...!؟ آیا احترامی که ژاپنی ها با دیدن فوجی به این کوه می گذارند ما هم می گذاریم. کوهی ساخته ایم با هزاران پاکوب، بدقواره مملو از زباله، بیایید عهد ببندیم:

-یک سال، فقط یک سال از مسیرهای پاکوب صعود و بازگردیم.
- زحمت به خود دهیم از شن اسکی ها استفاده نکنیم.
- لوازم و تغذیه آلوده کننده با خود به کوه نبریم. 
- تفکر این باشد کنار پناهگاه ها کسی نیست برای بردن زباله پس زباله خویش را بازگردانیم.
- گلی را نکنیم از روی گون ها راه نرویم.
- سنگی را نغلطانیم.

سال هاست در کشورهای لا مذهب ...!؟ حتی زباله انسانی را با تمهیداتی بهداشتی پایین می برند، چون آن ها گویا اگر مسلمان نیستند به مقدس بودن این مکان ها اعتقادی درونی دارند، که اگر درختی در مسیر بیمار و در حال خشک شدن است، دل همه درد گرفته فکر چاره بیفتند، کسی اندیشه اره دست گرفتن ندارد.

آفتی بزرگ کلمه «به من چه، مگر من رفتگرم»، فرهنگسازی کنیم، ما نیاز به پلیس کوهستان داریم. افرادی مسئول و عاشق کوه ها باید در پناهگاه ها گمارده شود. یک ملیت غریب درست است باید نان بخورند اما آیا چه مقدار می تواند دلسوز کوه اساطیری ما باشد.

به اطراف بارگاه سوم دماوند نظری بیندازید، انگار وارد زندان دماوند شده اید. شبکه های مختلف سیم و حصار. حتما افتخار می کنیم. که جای کمپ ساخته ایم.

سنگ نوشته های یادگاری مسیر را می توان با یک یورش همگانی با انداختن عکس و تماس گرفتن با آن ها این فرهنگ نهادینه شود، به مقدس ترین نقطه با مشقت صعود می کنی اما با جاگذاشتن پرده و نوشته، محیط را آلوده می سازی. کجا درد کوه با صعودهای پرتعداد حل شد. ما کوه را با استادیوم اشتباه گرفته ایم. قدری به خود آییم. فردا خیلی دیر است.

دل من حوصله کن
داد زدن ممنوع است...
کم بکن این گله
فریاد زدن ممنوع است...
بین این قوم که هر کار ثوابی است کباب،
دل دلسوخته را باد زدن ممنوع است...
تیشه بر ریشه فرهاد زدن شیرین است،
حرفی از پیشه فرهاد زدن ممنوع است...
شادی از منظر این قوم  گناهی ست بزرگ،
بزن آهنگ...
ولی شاد زدن ممنوع است...!!
سیمین بهبهانی


تمام حقوق سایت نزد وب سایت دماوندکوه محفوظ است .

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : چهار شنبه 22 بهمن 1393

گزارش تصویری صعود به قلل کلک چال 13/11/93

تبادل لینک

تبادل لینک

تبادل لینک

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 21 بهمن 1393

درس هایی که کوه به من آموخت
درس هایی که کوه به من آموخت

درس هایی که کوه به من آموخت

رامی گاردس (Romi Garduce)  کوهنورد، غواص و ماجراجو  فیلیپینی است. رامی به بلندترین قله ها در هر قاره صعود کرده است ( هفت قله ، در هفت قاره جهان ). رامی تمامی صعودهایش را همزمان با حفظ شغل تمام وقتش در صنعت فناوری اطلاعات در سمت مدیریت پروژه انجام داده است...



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 21 بهمن 1393

نکته ها, بایدها و نبایدها درکوهنوردی در فصل زمستان:

نکته ها, بایدها و نبایدها درکوهنوردی در فصل زمستان:

انجمن پزشکی کوهستان ایران: کوه نوردی شاید تنها شکل گردشگری ورزشی باشد که فصل و زمان و آب و هوا نمی شناسد. برای طبیعت گردان کوهنورد، سفر در برف همانقدر جذاب است که کوهپیمایی زیر تیغ آفتاب! با این حال کوهنوردی در زمستان ریزه کاری هایی دارد که باید از آنها باخبر باشید.

به‌طور کلی، استفاده از پوشاک، کفش مناسب، همراه داشتن تغذیه کافی و اصولی، اجتناب از صعود انفرادی و ادامه آن در شرایط جوی نامناسب  و اجتناب از عزیمت به مسیرهای ناشناخته و بیراهه، اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها در طول مسیر و زمان صعود، هماهنگی و اعلام برنامه و زمان‌بندی با هیات کوهنوردی استان یا شهرستان و همراه داشتن شماره تماس نیروهای امدادی و انتظامی منطقه از مواردی است که فدراسیون کوهنوردی در روزهای زمستانی به کوهنوردان توصیه می‌کند.

در تنهایی نمردن

در یک کوهنوردی زمستانی، بهمن، سرمازدگی، سر خوردن، كولاك و گم شدن در مه خطراتی هستند که سایه به سایه شما پیش می آیند و هر قدر بالاتر می روید، ریسک وقوع آنها هم بیشتر می شود. بنابراین علاوه بر داشتن تجربه و ابزار لازم در چنین سفری، شما نیاز به یک همراه با تجربه دارید.

اولین توصیه ما گروهی سفر کردن است. هرگز تنها به كوه نروید به خصوص اگر زمستان است. این قاعده برای مبتدی تر ها در فصل های دیگر سال هم صدق می کند. یادتان باشد که یك كوهنورد با تجربه هم ممكن است به دلیل پیچ خوردن پایش نتواند حركت كند و اگر همراه نداشته باشد ممكن است جان خود را از دست بدهد، كوهنوردی یک ورزشی گروهی است و هرقدر هم که اهل تنهایی سفر کردن باشید، در این مورد نمی توانید یکه تازی کنید.

اجرای برنامه با چشمان باز

کوهنوردی

اطلاعات مقدماتی سفرتان را از قبل جمع آوری کنید. چشم بسته راهی سفر شدن به معنی پریدن در دهان شیر است.

برای یک طبیعت گردی با رنگ و بوی کوهنوردی، شما نیاز به دانستن نام و ارتفاع قله مورد نظر، موقعیتهای جغرافیایی، راههای رسیدن به مبدأ صعود، محل و ساعت حركت وسایل نقلیه عمومی، نام آبادیهای مسیر از مبدأ تا مقصد، فاصله بین آبادیها و پناه گاه ها به كیلومتر، چگونگی راههای آسفالته خاكی (جیپ رو) و مالرو منتهی به قله، مسیرهای زمستانی و تابستانی، عوارض طبیعی یا مصنوعی موجود در مسیر صعود، رود خانه ها و چشمه ها، دیواره های سنگی، دكل برق، جان پناه یا پناهگاه های مسیر و محل های مناسب برای چادر زدن دارید.

علاوه بر این ها، باید وسایل فنی مورد نیاز را همراه ببرید و حتما حتما حتما خانواده و یا دوستانتان را از مسیر حرکت و مقصد و برنامه تان مطلع کنید. این طور . . . . . 



:: موضوعات مرتبط: کوهنوردی، ،
:: برچسب‌ها: توصیه های ایمنی در کوهنوردی,

ادامه مطلب...
نویسنده : علی عسگری تاریخ : یک شنبه 19 بهمن 1393

چه زیبا گفت پروفسور اسماعیل ملک زاده:

چه زیبا گفت پروفسور اسماعیل ملک زاده: 
پولدارى؛ 
منش است و ربطى به ميزان دارايى ندارد... 
گدايى؛ 
صفت است ربطى به بى پولى ندارد... 
دانايى؛ 
فهم و شعور است و ربطى به مدرك تحصيلى ندارد... 
نادانى؛ 
ياوه گويى است و ربطى به زياده گويى ندارد... 
دشمن؛ 
نمايشى از كمبودها و ضعف هاى خويش است و ربطى به بدسرشتى و بدخواهى طرف مقابل ندارد... 
يار؛ 
همدلى است و ربطى به همراهى و پر كردن كمبود ندارد... 
وقتى گرسنه اى،يه لقمه نون خوشبختيه ..وقتى تشنه اى،يه قطره آب خوشبختيه ..وقتى خوابت مياد،يه چرت كوچيك خوشبختيه ... 
خوشبختى يه مشتى از لحظاته ... يه مشت از نقطه هاى ريز،كه وقتى كنار هم قرار مى گيرن،يه خط رو ميسازن به اسم زندگى ... 
قدر خوشبختى هامون رو بدونيم... 

 



:: موضوعات مرتبط: زمستان 93، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : جمعه 17 بهمن 1393



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.