فرا رسیدن فصل «سرما»؛ توصیه‌های فدراسیون به علاقه‌مندان کوه‌نوردی
کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


فرا رسیدن فصل «سرما»؛ توصیه‌های فدراسیون به علاقه‌مندان کوه‌نوردی

فرا رسیدن فصل «سرما»؛ توصیه‌های فدراسیون به علاقه‌مندان کوه‌نوردی

فصل سرما زیبا و فریبنده  کم کم در گوشه کنار کشورمان خود نمایی می کند و به قول کوه‌نوردان : بهار کوه‌نوردی فرا رسیده است! ... کوهستان و طبیعت برفی بسیار زیبا و جذاب است و هر گونه فعالیت ورزشی در این گونه محیط ها بسیار لذت بخش و مفرح است . اما متاسفانه در کنار این جذابیت : خطرات  و تهدیدهای زیادی نیز نهفته است که جز با آگاهی و پیشبینی های لازم نمی توان از آنها دوری کرد و استفاده لازم و مفید را برد. بسیاری از این آگاهی ها جز با کمک آموزشهای مداوم و تجربه طولانی بدست نمی آید . با این حال کار گروه پزشکی کوهستان فدراسیون کوه‌نوردی و صعودهای ورزشی توصیه های زیر را جهت بهره وری بیشتر و سالم تر کوه‌نوردان و طبیعت گردان عزیز از این فصل زیبا به اطلاع می رساند ...

۱-    پوشاک مناسب مهمترین ابزار حضور در محیطهای پر برف و سرد است . پیش بینی لازم را میبایست از نظر همه نوع هوا و شرایط  محیطی داشت . اگر چه ممکن است در میانه روز و شرایط بدون باد هوا چنان گرم شود که بتوان با یک لایه لباس نازک  فعالیت کرد ولی در ارتفاعات این شرایط ممکن است هر لحظه تغییر کند . میبایست البسه لازم را در کوله خود به همراه داشت . با تنها  یک کفش تابستانی و پیراهن استین کوتاه و شلوارک در زمستان به کوه رفتن همانقدر عجیب است که با کت پر در تابستان فعالیت کردن .

۲-    این پوشاک برای هر رشته ورزشی متفاوت است . با پوشاک اسکی به کوه رفتن همانقدر نادرست است که با کفش کوه به اسکی رفتن . حتما از پوشاک مناسب برای ورزش خود استفاده کنید . در کوه نیز بسته به ارتفاع و محل فعالیت این پوشش متفاوت است .

۳-    پای شما یکی از آسیب پذیر ترین نقاط در بدن شما در زمستان است . کفش مناسب مسیر ومحیط را انتخاب کنید . کفش مناسب برای صعود زمستانه حتما با کفش راه پیمایی  تابستانه متفاوت است .

۴-    امروزه یافتن اطلاعات هواشناسی با استفاده از اینترنت بسیار کار ساده ای است . بدون این اطلاعات هرگز به کوه نروید. اگر چه آب و هوای کوهستان به صورت موضعی ممکن است بسیار متغییر باشد و گاهی  با پیشبینی ها  همخوانی نداشته باشد ولی معمولا این اطلاعات قابل اتکا هست . در هوای نامناسب  : مسیرهای طولانی و خیلی دور انتخابهای عاقلانه ای نیستند . سایت مفید www.snow-forecast.com  در این زمینه بسیار کمک کننده است .

۵-    حتما دوستان و خانواده خود را از مسیر صعود مطلع نمایید .

۶-    زمان صعود خود را طوری تنظیم نمایید که تا ساعت ۲ به اخر مسیر خود  رسیده باشید و  قبل از تاریکی  به پای کوه و مسیرهای شناخته شده باز گشته باشید .

۷-    مثلث مرگ در زمستان و کوهستان  را به یاد داشته باشید .  باد – سرما – رطوبت . این  سه عامل دست به دست هم  میدهند و شرایط بسیار خطرناکی را برای فرد ایجاد میکنند . اگر بدون آمادگی لازم با این سه  !روبرو شوید احتمال آسیب و مرگ خیلی زیاد است .

۸-    شناسایی مسیر پیش رو و نقاط بهمن خیز آن در این فصل  ؛ کاری خردمندانه  و  از ملزومات اجرای یک برنامه ایمن است .  میبایست دقت نمود که مسیر صعود زمستانی و تابستانی خیلی از قلل با هم تفاوت دارد .

۹-    تغذیه مناسب در این فصل ، اهمیت دو چندانی دارد . قسمت مهمی از انرژی شما صرف گرم نگاه داشتن بدنتان میشود .

۱۰-  نوشیدن آب در این فصل به همان اندازه تابستان اهمیت دارد . کمبود آب بدن فرد را مستعد سرمازدگی  و هیپوترمی میکند .

۱۱-از عینک های مناسب برای شرایط برفی و پر نور استفاده کنید . گرانی و یا ارزانی  یک عینک ، به تنهایی دلیل بر کارآیی و یا عدم کارآیی آن ، نیست .

۱۲- تنفس هوای سرد در بعضی افراد سبب انقباض مجاری تنفسی میشود که به صورت تنگی نفس و سرفه خود را نشان میدهد . بهتر است در هنگام مواجهه با هوای سرد کوهستان پوششی نازک در جلوی بینی و دهان خود قرار دهید تا هوای گرم تری وارد دستگاه تنفس شما بشود .

۱۳-   افرادی که در پستهای امدادی مشغول اطلاع رسانی و راهنمایی هستند ، به صورت کاملا داوطلبانه برای کمک به شما و حفظ جان شما این فعالیت را انجام میدهند . لطفا به خاطر خودتان با آنها همکاری لازم را داشته باشید .

با آرزوی  روزهایی شاد و پر از  سلامتی .

کارگروه پزشکی کوهستان فدراسیون

 





:: موضوعات مرتبط: اطلاعیه، ،

نویسنده : علی عسگری تاریخ : شنبه 6 آذر 1395



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.